مرگ ۶ هزار نفر در یک استان اکوادور طی دو هفته
در حالی که دولت اکوادور تعداد جان باختگان ویروس کرونا جدید در این کشور را ۴۰۳ نفر اعلام کرده، آمارها از استان گوایاس این کشور نشان از هزاران مرگ تنها طی دو هفته نخست ماه آوریل دارد که میتواند ناشی از کووید۱۹ بوده باشد.
چند روز پیش هم گزارشهایی از ناتوانی دولت در جمع آوری اجساد مانده در خیابانها منتشر شده بود.
مقامها در استان گوایاس گزارش کردهاند طی دو هفته نخست ماه آوریل بیش از ۶۷۰۰ مرگ در این استان به ثبت رسیده است که فاصله بسیار زیادی با میانگین معمول و آمار مشابه سال گذشته دارد که طی آن حدود ۱۰۰۰ مرگ ثبت شده بود.
استان گوایاس میزبان شهر گوایاکیل است که بزرگترین شهر اکوادور و اصلیترین بندرگاه این کشور است. بنابر گزارشها، گوایاکیل کانون اصلی همه گیری کرونا در اکوادور است.
تصاویر نشان میدهد که ساکنان این شهر مجبور شدهاند اجساد جانباختگان را تا ۵ روز در خانه نگه دارند.
آنها در این تصاویر میگویند مقامها به آنها گفتهاند قادر به جمعآوری این حجم از اجساد در مدت زمان کوتاه نیستند. همین موضوع هم باعث شده خانواده اجساد عزیزانشان را در کفن پیچیده و در داخل خانه و یا مقابل در خانههای خود گذاشتهاند.
هفته گذشته مقامها هزاران تابوت مقوایی را در شهر گوایاکیل توزیع کردند و حتی گزارش شد که از زندانیان برای ساخت تابوتهای بیشتر کمک گرفتهاند. دولت یک ستاد امدادی هم برای کمک به خانوادههایی که توان دفن یا بیرون بردن اجساد از خانههایشان را نداشتند تشکیل داده است.
خورخه ویتد، از مقامهای پلیس شهر گوایاکیل گفته تنها طی یک هفته گذشته ماموران ۷۱۷ جسد را از خانههای این شهر جمعآوری کردهاند.
به گزارش مقامهای استان گوایاس از اول ماه مارس گذشته تا کنون ۱۴۵۶۱ نفر در این استان مردهاند. این در حالی است که آمار مشابه سال گذشته حدود ۲۰۰۰ مرگ بوده است.
بنابر گزارش وبسایت دادهشمار دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا، اکوادور تاکنون ۸۲۲۵ فردمبتلا به ویروس جدید کرونا را شناسایی کرده است. اما گمان میرود در صورت گسترش تستگیری این آمار به شدت بالاتر میبود.
اوتو سانهولزر، معاون رییسجمهوری اکوادور چند روز پیش به علت واکنش دیرهنگام و آهسته دولت به این همهگیری از مردم کشورش عذرخواهی کرد.
او گفت: ما صحنههایی را شاهد بودیم که هرگز تاکنون ندیده بودیم و من به عنوان یک خدمتگذار مردم از شما عذرخواهی میکنم .
گوایاکیل از شهرهای بسیار پرتراکم اکوادور است و درصد فقر هم در آن بالاست. این به آن معنی است که شهروندان در فاصله کمی از یکدیگر زندگی میکنند و توانایی تهیه موادضدعفونی کننده، ماسک و یا فاصلهگذاری اجتماعی را هم به اندازه سطوح مرفه ندارند.