ویروس کرونا 30 میلیون آمریکایی را بیکار کرد
اواخر فوریه برخی از کارشناسان آمریکایی پیشبینی کردند که درصورت گسترش ابتلا به ویروس کرونا و تعطیلی مشاغل، تا پایان آوریل حدود 30 میلیون آمریکایی بیکار میشوند. با نامنویسی 3 میلیون و 839 هزار آمریکایی طی هفته گذشته برای دریافت حقوق بیکاری و ثبت رکورد بیش از 30 میلیون بیکار، این پیشبینی طی 6 هفته محقق شد.
یکی از افرادی که حرف کارشناسان را جدی نگرفت، دونالد ترامپ بود که ابتلا به ویروس کرونا را «یک سرماخوردگی ساده» نامید و از ابتکار چینیها در برخورد با این مسئله قدردانی کرد.اما چند روز بعد، پس از روبهرو شدن با تاثیر واقعی کرونا، چینیها را مقصر شیوع آن عنوان کرد. او اکنون روزهای زیادی است که برای بازگشایی مشاغل، با فرمانداران ایالتهای مختلف آمریکا در حال بحث و گفتگوست.
ویروس کرونا به سرعت درمیان آمریکاییها شیوع پیدا کرد و میلیونها کارفرمای آمریکایی ناگزیر از تعطیلی کسب و کار خود شدند. طی یک ماه و نیم گذشته 30 میلیون و 300 هزار نفر در شهرهای مختلف آمریکا پس از مراجعه به دفاتر وزارت کار، با پر کردن فرم بیکاری یا اخراج از کار، خواستار دریافت حقوق بیکاری و مزایای بیمه بیکاری شدهاند.
طی هفته منتهی به 28 مارچ 6 میلیون و 867 هزار نفر در آمریکا برای دریافت حقوق بیکاری ثبت نام کرده بودند؛ بالاترین رقم طی 6 هفته گذشته. هفته قبل تعداد ثبتنامکنندگان به 4 میلیون و 400 هزار نفر کاهش یافت. موج بیکاری سراسر ایالات متحده را در بر گرفته اما اغلب بیکاران از شهرهای بزرگ همچون نیویورک و شیکاگو هستند. نامنویسی این عده به معنای پذیرش درخواست آنها نیست و ادعای آنها باید صحتسنجی شود. باتوجه به تعداد ثبتنام کنندگان، این مسئله تبدیل به چالش بزرگی برای زیرمجموعههای وزارت کار آمریکا شده است.
اقتصاد آمریکا کوچکتر شده است
براساس اعلام دولت، اقتصاد آمریکا طی سه ماهه اول سال 2020 حدود 4.8 درصد کوچکتر شده است. این شدیدترین افت مالی از زمان بحران اقتصادی سال 2008 به شمار میرود. این تحلیل دولتی، اوضاع فعلی اقتصاد آمریکا را «چیزی شبیه فلج» اعلام کرده و برای سه ماهه دوم سال جاری اوضاعی حتی بدتر از سه ماهه اول پیشبینی کرده است.
در حال حاضر کارخانهها، هتلها، رستورانها، بارها، فروشگاههای بزرگ، سالنهای سینما و بسیاری از مشاغل کوچک در آمریکا تعطیل شدهاند. با تعطیلی پروژههای بزرگ و کوچک ساختمانی، فروش خانه در این کشور به صفر نزدیک شده است. شرکتهای هوایی نیز پس از لغو سفرهایشان، برای کاهش هزینهها و جلوگیری از اعلام ورشکستگی، دست به لغو سفارش خرید هواپیماهای جدید، اخراج کارکنان خود یا فرستادن آنها به مرخصی اجباری زدهاند.
رکورد بزرگ دهه 1930 میلادی تعداد بیکاران آمریکایی را به 25 درصد شاغلان این کشور رساند. کل جمعیت آمریکا در سال 1930 حدود 123 میلیون نفر بود و رهایی از تبعات آن بحران تا سال 1940 طول کشید. براساس برآوردها، قبل از شیوع جهانی ویروس کرونا، تعداد شاغلان آمریکا 159 میلیون نفر بوده که تا امروز بیش از 30 میلیون نفر از آنها بیکار شدهاند.