پروژه های برق هسته ای برای گذار به انرژی پاک ضروری هستند
کاهش تولید برق هسته ای دنیا در 2020
آژانس بین المللی انرژی می گوید برای گذار به انرژی پاک تولید برق هسته ای از ضروریاتی است که نباید نادیده گرفت البته تولید برق از نیروگاه های برق هسته ای در سه ماهه اول سال 2020 حدود 3.5 درصد کاهش یافت.
به گزارش «انرژی امروز» آژانس بین المللی انرژی می گوید میزان تولید برق از نیروگاه های برق هسته ای دنیا به دلیل کاهش تقاضای برق در نتیجه اعمال قرنطینه در کشورهای مختلف با کاهش 3.5 درصدی همراه بوده است. البته این نهاد تاکید می کند که کشور چین در این مورد استثناست.
بر اساس تخمین های IEA برای سال 2020، به صورت کلی میزان تولید برق هسته ای در سال 2020 نسبت به سال 2019 تا 3 درصد کاهش خواهد یافت. اما اگر بازیابی اقتصادی بعد از برداشته شدن قرنطینه ها سریع باشد و نیروگاه های دست دست ساخت در سراسر دنیا امسال به نتیجه برسند و از آنهای بهرهبردای شود، کاهش تولید برق هسته ای نسبت به سال گذشته فقط یک درصد خواهد بود.
آژانس می گوید در سال 2019 حدود 5.5 گیگاوات انرژی هسته ای وارد شبکه توزیع برق دنیا شد اما 9.5 گیگاوات نیروگاه هسته ای هم برای همیشه خاموش شدند و در نتیجه ظرفیت جهانی برق هسته ای به 443 گیگاوات رسید.
در بسیاری از کشورها پروژه های جدید در حال ساخت هستند با این حال هرچند نیروگاه های فعلی به عنوان دومین منبع بزرگ برق کم کربن در دنیا مطرح هستند اما تولید برق هسته ای دنیا بر اساس سناریوی توسعه پایدار پیش نمی رود.
در حال حاضر ظرفیت تولید برق هسته ای دنیا در سال 2040 به 455 گیگاوات می رسد که بسیار کمتر از پیش بینی 601 گیگاواتی سناریوی توسعه پایدار است.
آژانس بین المللی انرژی هنوز هم معتقد است که برق هسته ای نقشی مهم در تامین انرژی پاک در دنیا دارد. برق هسته ای از انتشار 55 گیگاتن دی اکسید کربن در 50 سال گذشته جلوگیری کرده است که تقریبا برابر با انتشارات جهانی دو ساله CO2 مربوط به انرژی است. البته در سال 2018 و به دلیل افزایش تقاضای جهانی برق انتشارات کربن به بالاترین رکورد خود رسید.
بر همین اساس، بدون اجرای پروژه های جدید برق هسته ای احتمالا 4 میلیارد تن دیگر انتشارات CO2 در جو رها شود. آژانس با استناد به این آمار تولید برق هسته ای را برای گذار به انرژی پاک ضروری می داند.