بحران سوخت جت تا سالها بر تقاضای نفت سایه می افکند

تنها راه خلاصی از بحران تولید واکسن کووید 19 است

بازیابی بسیار آرام تقاضای سوخت جت دست کم تا دو سال آینده تقاضا برای نفت را با بحران مواجه خواهد کرد.

به گزارش «انرژی امروز» با ادامه کاهش مسافران پروازها و نیز با ادامه اعمال قرنطینه ها و کاهش مسافرت های هوایی در پروازهای بین المللی، بحران کاهش تقاضای نفت با کاهش تقاضای سوخت جت دست کم برای دو سال آینده هم ادامه خواهد داشت.

آژانس بین المللی می گویند تقاضا برای بنزین بعد از آوریل، که قرنطینه ها در بالاترین حد خود بود، اندکی افزایش یافت اما تقاضا برای سوخت جت هنوز نتوانسته افزایش یابد و انتظار هم نمی رود در سال آینده با رشد بالایی همراه بود.

بانک آمریکا (BofA) در گزارش جدید خود که در نشنال منتشر شده است می گوید بازیابی کامل تقاضای سوخت جت احتمالا تا قبل از 2023 اتفاق نخواهد افتاد.

بر همین اساس، در سه ماهه سوم سال 2021 تقاضا برای سوخت جت تا حدی رو به افزایش خواهد گذاشت و تا سال 2023 تقاضای جهانی برای سوخت جت به میزان قبل از شیوع کرونا یعنی 8 میلیون بشکه در روز بازخواهد گشت.

بانک آمریکا می گوید تنها راه برای خلاصی از بحران کاهش تقاضای سوخت، تولید واکسن کووید 19 است.

بر اساس تخمین های بانک آمریکا، واکسیناسون مردم دنیا احتمالا سال ها طول بکشد و واکسیناسیون حدود 2 میلیارد نفر در کشورهای توسعه یافته و چین خود به تنهایی یک سال و نیم زمان نیاز دارد. از طرفی خود تولید واکسن هم تا سال آینده محقق نخواهد شد.

این بانک معتقد است بازیابی بخش سوخت جت آرام تر خوهند بود و درنتیجه بازیابی قیمت نفت را هم به تاخیر خواهد انداخت.

حمل و نقل مسافران در شهرها در کشورهایی نظیر چین در کمترین حد خود بوده اما مسافرت های هوایی بین المللی با شیوع موج دوم کرونا و بازگشت برخی محدودیت ها با بدترین شرایط مواجه است.

در گزارش ریستاد انرژی هم آمده است که تقاضا برای سوخت جت به دلیل شیوع موج دوم ویروس کرونا روزگار بسیاری سختی را در پیش دارد. اوپک در گزارش خود در باره تقاضای نفت در سال 2021 هم اعلام کرده است که تقاضا برای سوخت جت در سال آینده فقط 800 هزار بشکه در روز خواهد بود. گزارش ماهانه بازار نفت (MOMR) هم گفته است در سال 2021 تقاضا برای نفت فقط 7 میلیون بشکه اضافه خواهد شد در حالی که در هنگام شیوع کرونا تقاضا برای نفت 8.9 میلیون بشکه در روز کاهش یافت.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن