خیالتان راحت؛ تا 2022 تقاضا برای نفت تکان نمی خورد

سال آینده تاثیرات کامل ویروس کرونا بر تقاضای نفت مشاهده خواهد شد

تحلیلگران با تاکید می گویند که تقاضا برای نفت دست کم تا قبل از سال 2022 به وضعیت پیش از سال 2019 بازنخواهد گشت و شکاف بین تولید و فروش از آنچه که در یک ماه پیش به نظر می رسید بیشتر خواهد شد.

به گزارش «انرژی امروز» از بلومبرگ، سه آژانس اصلی پیش بینی کننده آینده نفت، آژانس بین المللی انرژی IEA، اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده EIA، و سازمان کشورهای صادر کننده نفت، اوپک، پیش بینی جدید خود را از آینده نفت ارائه داده اند و تاکید کرده اند که تقاضا برای نفت تا انتهای سال جاری میلادی به سطح قبل از سال 2019 بازنمی گردد.

سوخت مورد نیاز حمل و نقل بدترین آسیب ها را از شیوع پاندمی کرونا دیده است. در نیم کره شمالی، زمان به شدت در حال گذر است و مسافرت ها به وضعیت پیشین بازنگشته است. بر اساس داده های Flightradar24، پروازهای تجاری 40 درصد کمتر از میزان پیک آنها در ژانویه هستند.

از سویی پروازهای مسیر طولانی هم به شدت کاهش یافته، خرید بلیط پرواز بین المللی در ایالات متحده 86 درصد نسبت به ژوئن سال گذشته افت کرده است. ماه ژوئن آخرین ماهی است که داده های آن توسط شرکت گزارش ایرلاین ها ARC منتشر شده است.

 

آژانس بین المللی انرژی

آژانس بین المللی انرژی باز هم پیش بینی های خود از تقاضای نفت را برای سال 2021 کاهش داده است. این سازمان حالا می گوید در نیمه دوم سال 2020 تقاضا برای نفت 500 هزار بشکه کمتر از آن چیزی است که قبلا پیش بینی کرده بود. برای تابستان سال آینده هم در نیم کره شمالی پیش بینی این سازمان با افت 400 هزار بشکه ای همراه است.

IEA در باره سال 2021 هم چندان نظر مساعدی ندارد و می نویسد که 240 هزار بشکه از تقاضای نفت در این سال کاسته خواهد شد. بر اساس اعتقاد این سازمان سال آینده تاثیرات کامل ویروس کرونا را بر تقاضای نفت مشاهده خواهیم کرد. IEA نوشته است «تا دسامبر 2021، مصرف جهانی نفت هنوز هم 2 درصد کمتر از مصرف نفت در انتهای سال 2019 خواهد بود«.

از نظر آژانس بین المللی کاهش مصرف جهانی سوخت هواپیما دلیل اصلی کاهش تقاضای نفت است.

 

اوپک

سازمان کشورهای صادر کننده نفت، اوپک، هم چندان به آینده نفت امیدوار نیست. این سازمان به غیر از سه ماهه اول سال آینده، برای بقیه بازه های زمانی پیش بینی کرده است که تقاضا برای نفت کاهش خواهد یافت. پیش بینی های تولید کنندگان نفت این سازمان حتی از پیش بینی IEA هم بدبینانه تر است می گوید در نیمه دوم سال 2020 مصرف جهانی نفت حتی تا یک میلیون بشکه در روز هم کاهش دارد.

اما این سازمان برای نیمه اول سال 2021 کمی خوشبینانه تر قضاوت می کند و در مقایسه با افت 3.6 میلیون بشکه در روزی که آژانس بین المللی انرژی پیش بینی کرده است، اوپک می گوید افت نفت در این بازه زمانی به 2 میلیون بشکه در روز خواهد رسید.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن