بهره برداری از 9 پروژه آبرسانی در شرق استان هرمزگان

آينده آبی خوبی در انتظار شرق هرمزگان است

مديرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان در نشست مشترک با نماينده مردم شرق هرمزگان در مجلس شورای اسلامی با بيان اينکه؛ آينده آبی خوبی در قالب برنامه‌های کوتاه مدت و بلند مدت براي شرق هرمزگان پيش‌بينی کرده‌ايم، به تشريح اقدامات انجام شده در شهرستان‌های ميناب، رودان، جاسک، سيريک و بشاگرد پرداخت.

به‌گزارش «انرژی امروز» از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، امين قصمی در اين ديدار با بيان اينکه جمعيت شرق هرمزگان عمدتا روستايی بوده که به تبع افزايش حجم خدمات‌رسانی آبفا را می‌طلبد، اظهار داشت: در اين رابطه، طرح يکپارچه‌سازی شرکت‌های آب و فاضلاب شهری و روستايی با هدف ارائه خدمات بيشتر و کاهش تنش‌های آبی در مناطق روستايی اجرا شده است.

وی افزود: همچنين در راستای خدمات رسانی مطلوب تر به روستاها، آبفا ساختارهای شهرستانی خود را ارتقا داده است به طوری که در هر شهرستان چند ناحيه آب و فاضلاب راه اندازی شده است.مديرعامل آبفا استان در ادامه با اشاره به اقدامات انجام شده در شرق هرمزگان، گفت: از سال 94 تاکنون 9 پروژه آب و فاضلاب در مجموع با اعتباري بالغ بر 4 هزار و 979 ميليارد ريال در اين مناطق اجرا شده است که بهره برداری از فاز نخست طرح ملی جگين- جاسک، آب شيرين کن 3 هزار مترمکعبی بونجی، طرح تامين آب شهرهای زيارتعلبی و بيکا، فاز اول مجتمع های آبرسانی نازدشت و خيرآباد رودان از جمله اين پروژه هاست.

قصمی همچنين سد جگين را به عنوان يک ظرفيت بزرگ در تامين آب شرق استان بيان کرد و گفت: بنا داريم با استفاده از اين ظرفيت به بی آبی در شهرهای جاسک و بشاگرد پايان دهيم.

وی افزود: با بهره برداری از فاز اول طرح ملی جگين – جاسک در سال 94 (با اعتباری بالغ بر 4 هزار ميليارد ريال)، جمعيتی بالغ بر ۱۴۳ هزار نفر شامل؛ بندرجاسک، ۱۰۵ روستای مسير و ناحيه نظامی (ناوگان دريايی جنوب) از آب شرب با کيفيت و پايداری بهره مند شدند.همچنين در ادامه اين پروژه، آبرسانی از سد جگين تا کوه مبارک گسترش می يابد که روستاهای بيشتری در اين مسير از آب شرب بهره مند خواهند شد.

افتتاح فاز اول طرح آبرسانی از سد سهران به گوهران

مديرعامل آبفای استان با اشاره به پروژه های آماده بهره برداری در سال جاری، گفت: تعداد 9 پروژه آبرسانی در مجموع با اعتباری برابر يک هزار و 309 ميليارد ريال در حال اجراست که با بهره برداری از اين پروژه ها جمعيتی بالغ بر 35 هزار نفر از آب شرب پايدار بهره مند می شوند.

وی اضافه کرد: بهره برداريی از مجتمع کرتی گابريک و کمبکی جاسک، انتقال آب به شهر گرو سندرک، آبرسانی به مجتمع شهوار-جانشينی ميناب و آبرسانی به مجتمع های برنطين، آذينی و بندزرک از جمله اين پروژه هاست.

قصمی همچنين به بهره برداری از فاز نخست طرح ملی آبرسانی از سد جگين به شهر سردشت در تيرماه امسال توسط رئيس جمهوراشاره کرد و گفت: اين پروژه به ظرفيت 30 ليتر بر ثانيه ، نياز آبی شهر سردشت و 8 روستاي مسير شامل وی، چخون، رازکا، جکدان،علی آباد، اهون، گروغ و دهندر با جمعيتی برابر ۹هزار نفر را تامين می کند.

مديرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان همچنين از اجرای فاز اول طرح آبرسانی از سد سهران به شهر گوهران خبر داد و گفت: با تکميل و بهره برداری از اين طرح در نيمه دوم امسال، علاوه بر شهر گوهران، 12 روستای مسير نيز از آب شرب پايدار بهره مند می شوند.

وی ادامه داد، در ادامه تکميل اين خط، آب شرب 54 روستای ديگر نيز از سد سهران تامين خواهد شد که با تامين اعتبار مورد نياز خطوط فرعی بيشتری ايجاد و و تعداد روستاهای بهره مند از اين خط انتقال افزايش می يابد.

بهره برداری از دو آب شيرين‌کن زيارت و کرگان

وی اضافه کرد: امسال دو پروژه آب شيرين کن زيارت و کرگان در مجموع با ظرفيت 6 هزار مترمکعب در شبانه روز و اعتباری برابر 450 ميليارد ريال توسط بخش خصوصی اجرا و آماده بهره برداری است.

به گفته قصمی؛ سه پروژه شامل فاز دوم آبرسانی به روستاهای مجتمع سهران، مجتمع آبرسانی به جاسک از سد جگين و مجتمع امام توکهور در مجموع با اعتبار يک هزار و 865 ميليارد ريال از جمله پروژه های در حال اجرا آبفا در شرق استان است.

وی همچنين به طرح های آبرسانی به شهرها و روستاهای شهرستان ميناب اشاره کرد و افزود: از جمله پروژه های مهمی که برای اين شهرستان تعريف شده است، آبرسانی از سد سرنی به ميناب است که بزودی کلنگ زنی خواهد شد.

قصمی افزود: با تکميل اين پروژه، ظرفيت برداشت آب از دشت ميناب کاهش چشمگيری خواهد داشت و اين ظرفيت در مواقع اضطرار مورد استفاده قرار می گيرد.

مدير عامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان ابراز اميدواری کرد، با مجموع اقداماتی که در امورآبفای ميناب در حال انجام است، مشکل آب شهرها و روستاهای اين شهرستان نيز به حداقل ممکن برسد.

لزوم استفاده از ظرفيت آب شيرين کن ها در شرق هرمزگان

در ادامه اين نشست حسين رئيسی نماينده مردم شرق هرمزگان در مجلس شورای اسلامی از آب به عنوان نياز حياتی مردم ياد کرد و گفت: با توجه به اهميت اين دغدغه مهم، انتظار مردم در برآورده شدن اين نياز بالاست.

وی همچنين ارتقای کمی و کيفب خدمات رسانی پس از يکپارچه سازی شرکت های آب و فاضلاب شهری و روستايی را يک ضرورت دانست.

رئيسی ابراز اميدواری کرد، با ظرفيت سازی که از سوی آبفا انجام می‌شود، بخشی عمده اين انتظارات محقق شود.

وی همچنين به مصوبه دولت در استفاده شهرهای ساحلی از آب شيرين کن ها اشاره کرد و گفت: بايد با استفاده از اين ظرفيت نياز آبی شهرها و روستاهای شرق استان را تامين کرد.

وی در پايان بر ضرورت همکاری صنایع شرق استان و استفاده از این ظرفيت در تامين اعتبارات طرح های آبرسانی به این منطقه تاکيد کرد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن