واکنش بازار نفت به طوفان خلیج مکزیک هیجانی نبود
بازار نفت نیازمند بهبود بعد از بیماری کووید 19 است
دو طوفان حاره ای همزمان خلیج مکزیک را در هم نوردیدند و تولید نفت را در بسیاری از سکوهای این منطقه به تعطیلی کشاندند اما بازار نفت واکنش هیجانی به این کاهش تولید نشان نداد. کارشناسان می گویند این واکنش آرام نشان می دهد که بازار نفت نیازمند بهبود بعد از بیماری کووید 19 است.
به گزارش «انرژی امروز» از CNBC، جان کیلداف، از موسسه Again Capital، می گوید: به دلیل شیوع کرونا این روزها تقاضا برای بنزین و گازوئیل رو به مرگ است. بنابراین سخت بتوان انتظار داشت که با وجود این طوفان های دوقلو تقاضای سوخت دوباره نیرویی تازه بگیرد.
انتظار می رود طوفان ماکرو حالا با رسیدن به سواحل خلیج مکزیک ضعیف تر شود و به یک طوفان حاره ای تبدیل شود. اما لورا هنوز قوی است و به قول کیلداف، «می تواند بسیار تهدید کننده تر هم باشد».
دائوگ لیگات از بانک آمریکا هم معتقد است: از آنجایی که پیش بینی های آب و هوایی می گوید این دو طوفان در آینده ای نزدیک ضعیف تر خواهند شد، بنابراین تاثیری که بر نفت خواهند داشت هم کمتر می شود.
قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت امروز با 28 سنت افزایش به 42.62 دلار در هر بشکه رسید. برنت، شاخص بین المللی نفت خام، هم با 78 سنت افزایش 45.13 دلار در هر بشکه معامله شد.
روز یکشنبه حدود 57.6 درصد از تولید فراساحلی نفت در خلیج مکزیک با خاموشی همراه بود. این میزان برابر با 1.07 میلیون بشکه در روز است.
این نشان می دهد بزرگ ترین عامل موثر بر قیمت نفت کاهش تقاضای سوخت است به دلیل شیوع ویروس کرونا و نیز واکنشی است که تولید کنندگان بزرگ نفت در برابر قیمت طلای سیاه خواهند داشت.
یک کارشناس موسسه ریستاد انرژی می گوید: امروزه دیگر حتی رخ دادهای ناگهانی هم نمی تواند نگرانی های بازار از کووید 19 را کنار بگذارد.
او معتقد است فقط یک کاهش عمیق در تولید است که به بازار امکان نفس کشیدن خواهد داد. اما تولید هر لحظه در حال افزایش است و بازیابی تقاضا هم هر بار به عقب رانده می شود.