هرمزگان بالاترین و آذربایجان غربی پایین تورم را دارند
تغییر شاخص کل تورم نقطه به نقطه ٣٠,٤ درصد است
بر اساس آماری که مرکز آمار ایران منتشر کرده است استان هرمزگان با 34.8 درصد بالاترین نرخ تورم نقطه به نقطه مرداد ماه را از آن خود کرده است.
به گزارش «انرژی امروز» مرکز آمار ایران اعداد و ارقام جدیدی منتشر کرده است که نشان از ادامه روند تورمی کشور و افزایش ارقام مربوط به این بخش است. بر اساس اعلام این مرکز در بین استان های کشور استان هرمزگان بالاترین نرخ تورم نقطه به نقطه را از آن خود کرده است.
این استان هرمزگان هم در تورم خانوارهای شهری و هم تورم خانوارهای روستایی مقام اول را دارد. بعد از استان هرمزگان در بین کل خانوارهای کشور به ترتیب استان های تهران، ایلام و لرستان قرار دارند. در انتهای این لیست هم استان های کردستان و آذربایجان غربی کمترین نرخ تورم را به ثبت رساندند.
درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) برای خانوارهای کشور ٣٠,٤ درصد می باشد. بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه مربوط به استان هرمزگان (٣٤.٨ درصد) و کمترین آن مربوط به استان آذربایجان غربی (٢٤.٨ درصد) است.
در مرداد ماه ١٣٩٩ عدد شاخص کل برای خانوارهای کشور (١٠٠=١٣٩٥) به ٢٣٥,٩ رسید که نسبت به ماه قبل ٣.٥ درصد افزایش نشان میدهد. در این ماه بیشترین نرخ تورم ماهانه خانوارهای کشور مربوط به استان لرستان با ٥.٥ درصد افزایش و کمترین نرخ تورم ماهانه مربوط به استان قم و مازندران با ٢.٣ درصد افزایش است. درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) برای خانوارهای کشور ٣٠.٤ درصد میباشد. بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه مربوط به استان هرمزگان (٣٤.٨ درصد) و کمترین آن مربوط به استان آذربایجان غربی (٢٤.٨ درصد) است. نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به مرداد ماه ١٣٩٩ برای خانوارهای کشور به عدد ٢٥.٨ درصد رسید. بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه مربوط به استان هرمزگان (٣١.١ درصد) و کمترین آن مربوط به استان آذربایجان غربی (٢١.٦ درصد) است.
خانوارهای شهری
در مرداد ماه ١٣٩٩ عدد شاخص کل برای خانوارهای شهری (١٠٠=١٣٩٥) به ٢٣٤,٧ رسید که نسبت به ماه قبل ٣.٥ درصد افزایش نشان میدهد. در این ماه بیشترین نرخ تورم ماهانه خانوارهای شهری مربوط به استان لرستان با ٥.٦ درصد افزایش و کمترین نرخ تورم ماهانه مربوط به استان قم با ٢.٢ درصد افزایش است. درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) برای خانوارهای شهری کشور ٣٠.٦ درصد است. بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه خانوارهای شهری مربوط به استان هرمزگان (٣٥.٢ درصد) و کمترین آن مربوط به استان آذربایجان غربی (٢٤.٢ درصد) است. نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به مرداد ماه ١٣٩٩ برای خانوارهای شهری به عدد ٢٥.٩ درصد رسید. بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه مربوط به استان هرمزگان (٣٠.٨ درصد) و کمترین آن مربوط به استان آذربایجان غربی (٢٢.١ درصد) است.
خانوارهای روستایی
در مرداد ماه ١٣٩٩ عدد شاخص کل برای خانوارهای روستایی (١٠٠=١٣٩٥) به ٢٤٢,٥ رسید که نسبت به ماه قبل ٣.٢ درصد افزایش داشته است. در این ماه بیشترین نرخ تورم ماهانه خانوارهای روستایی مربوط به استان یزد با ٥.٤ درصد افزایش و کمترین نرخ تورم ماهانه مربوط به استان زنجان با ١.٧ درصد افزایش میباشد. درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) برای خانوارهای روستایی ٢٩.٦ درصد میباشد. بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه مربوط به استان همدان (٣٧.٩ درصد) و کمترین آن مربوط به استان ایلام (٢٢.٤ درصد) است. نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به مرداد ماه ١٣٩٩ برای خانوارهای روستایی به عدد ٢٥.٤ درصد رسید. بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه مربوط به استان هرمزگان (٣١.٧ درصد) و کمترین آن مربوط به استان آذربایجان غربی (٢٠.٣ درصد) است.
شاخص قیمت مصرف کننده کل کشور بر اساس دهکهای هزینهای مرداد ماه ١٣٩٩
پیش از این مرکز ملی آمار کشور شاخص قیمت مصرف کننده کل کشور بر اساس دهکهای هزینهای مرداد ماه را منتشر کرده بود که بر اساس آن محدوده تغییرات تورم دوازده ماهه در گروه عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» بین ٢١,٦ درصد برای دهک اول تا ٢٢.٣ درصد برای دهک نهم است.
نرخ تورم کل کشور در مرداد ماه ١٣٩٩ برابر ٢٥,٨ درصد است که در دهکهای مختلف هزینهای در بازه ٢٣.٤ درصد برای دهک اول تا ٢٨.٨ درصد برای دهک دهم نوسان دارد. محدوده تغییرات تورم دوازده ماهه در گروه عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» بین ٢١.٦ درصد برای دهک اول تا ٢٢.٣ درصد برای دهک نهم است. هم چنین اطلاع مذکور در مورد گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» بین ٢٥.٢ درصد برای دهک اول تا ٣٠.٦ درصد برای دهک دهم است.
فاصله تورمی دهکها
بر اساس اعداد مربوط به تورم در میان دهکهای مختلف هزینهای، فاصله تورمی دهکها در این ماه به ٥,٤ درصد رسید که نسبت به ماه قبل (٤.٧ درصد) ٠.٧ واحد درصد افزایش داشته است. فاصله تورمی در گروه عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» نسبت به ماه قبل ٠.٩ واحد درصد کاهش و در گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» نسبت به ماه قبل ٠.٨ واحد درصد افزایش نشان میدهد.