نگاهی به اعجاز مهندسی کانالیزاسیون شهری در آلمان + تصاویر

بزودی فصل بارندگی آغاز می‌شود اما از آبگرفتگی معابر در آلمان خبری نیست. در زیر شهرهای این کشور ۵۹۵ هزار کیلومتر کانال‌کشی شده که اعجاز مهندسی به‌شمار می‌رود. ببینید در اعماق آلمان چه‌خبر است.

 

به گزارش «انرژی امروز» از دویجه وله، بزودی فصل بارندگی آغاز می‌شود اما از آبگرفتگی معابر در آلمان خبری نیست. بدون استثنا در تمامی شهرهای این کشور در کنار جدول پیاده‌روها هر چند ده متر این دریچه‌های مشبک را می‌توان دید. در زیر این دریچه یک سبد فلزی برای جمع‌آوری زباله نصب شده است. شیب خیابان‌ها به گونه‌ای طراحی شده که تمام آب باران به‌سوی این دریچه روان و وارد کانالیزاسیون شهری می‌شود.

براساس آخرین آمار اعلام شده در شهرهای آلمان ۵۹۴ هزار و ۳۳۵ کیلومتر کانال احداث شده است. از این مقدار ۱۳۳ هزار کیلومتر کانال مختص جمع‌آوری آب باران.

این کانال‌های مخصوص، آب باران را به مخازن عظیمی که در زیر شهرها ساخته شده‌اند هدایت می‌کنند تا بنا بر نیاز به طبیعت بازگردانده شود یا برای مصارف شهری بسوی تصفیه‌خانه روان گردد. عکس بازدید شهروندان از یکی از مخازن جمع‌آوری آب باران در شهر مونیخ را نشان می‌دهد.

از عمر بسیاری از کانال‌های شهری آلمان بیش از صد سال می‌گذرد. این عکس مربوط به شهر کلن آلمان است. برای افتتاح این کانال در سال ۱۸۹۰ میلادی توسط قیصر ویلهلم دوم دو چراغ لوستر در آن نصب شده بود که هنوز هم از آن دوران به یادگار باقی مانده است.

۲۱۴ هزار و ۲۸۰ کیلومتر کانال، فاضلاب منازل مسکونی را در شهرها جمع‌آوری و به‌سوی تصفیه‌خانه‌ها روان می‌کند. عکس از سیستم کانال شهر مانهایم که از آجر ساخته شده است.

آلمان همچنین دارای ۲۴۶ هزار و ۶۹۹ کیلومتر کانال دو منظوره است که تونل‌های موازی آن می‌توانند همزمان آب باران و فاضلاب منازل را جمع‌ کنند و با سیستم ‌دریچه‌های تعبیه شده هر یک را مجزا به‌سوی تصفیه‌خانه روان کنند.

در مجموع ۳۲۲ شرکت در عرصه فاضل‌آب و کانال‌سازی در آلمان فعالیت دارند. بسیاری از این شرکت‌ها دارای چندین دهه سابقه و تجربه هستند.

این نوآوری در سال ۱۹۳۵ میلادی توجه ساکنان برلین را جلب کرده است. کامیونی با یک لوله خرطومی که فاضلاب را با پمپ قدرتمند خود مستقیما از درون کانال می‌مکد.

در گذشته برای کنترل وضعیت کانال‌ها باید اشخاصی وارد آن می‌شدند. حالا اما ربات‌هایی که از راه دور کنترل می‌شوند و دارای دوربین هستند با جرثقیل به درون کانال فرستاده می‌شوند و تصاویری واضح و روشن به بیرون مخابره می‌کنند.

برای ساختن این کانال‌ها حالا دیگر مثل گذشته نیاز به مسدود کردن و شکافتن خیابان‌ها نیست و از آجر هم استفاده نمی‌شود. در اعماق زمین دستگاه‌های حفاری زمین را می‌شکافند و قطعات بتونی را در آن جای می‌دهند.

کانال‌های آلمان سالانه در مجموع ۹ میلیارد و ۶۰۰ میلیون متر مکعب آب جمع‌آوری می‌کنند. از این مقدار ۵ میلیارد متر مکعب فاضلاب ساختمان‌ها است. این حجم از آب به ۹ هزار و ۱۰۵ تاسیسات تصفیه آب که در سراسر المان پراکنده هستند فرستاده می‌شود.

آب‌های جمع‌آوری شده در تصفیه‌خانه‌ها مورد تصفیه بیولوژیک قرار گرفته دوباره به شبکه آبرسانی تزریق می‌شوند. لجن باقی‌مانده در مخازن مخصوصی ۳۷ درجه حرارت داده می‌شوند تا گاز تولید کنند و از این گاز در نیروگاه‌ها برای تولید برق استفاده می‌شود. لجن خشک شده بصورت خاک و کود در اختیار کشاورزان و گلخانه‌ها قرار داده می‌شود.

در سال ۲۰۱۵ قیمت نوسازی هر متر از این کانال‌ها ۱۵۰۹ یورو و قیمت ساخت کانال نو ۶۱۰ یورو بوده است. با احتساب میانگین این دو قیمت، ارزش کل کانال‌های آلمان ۶۳۱ میلیارد یورو در سال ۲۰۱۵ بوده است.

 

۹۷ درصد مردم آلمان به کانال‌های شهری که با هزینه‌های مالیات خود آن‌ها ساخته شده متصل هستند. علیرغم پیشرفته‌ترین سیستم کانالیزاسیون در آلمان بعضی مواقع با توجه به حجم نزولات آسمانی، آبگرفتگی معابر اجتناب‌ناپذیر است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن