چند هفته آینده برای بازار نفت بسیار تعیین‌کننده خواهد بود

وزیر انرژی الجزایر اعلام کرد که اوپک در حال بررسی رویکرد رئیس‌جمهوری آمریکا به تحریم ایران و ونزوئلاست و چند هفته آینده برای بازار نفت بسیار تعیین‌کننده خواهد بود.

به گزارش پلاتس، عبدالمجید عطار روز پنجشنبه (دوم بهمن‌ماه) اظهار کرد که واکسیناسیون جهانی و ازسرگیری ترافیک هوایی بین‌المللی سبب خواهد شد قیمت‌های نفت در آینده نزدیک در محدوده ۵۵ تا ۶۰ دلار برای هر بشکه باشد، اما سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به‌دقت رویکرد دقیق جو بایدن، رئیس‌جمهوری جدید آمریکا درباره احتمال تسهیل تحریم‌های ایران و ونزوئلا را زیر نظر دارد.

در شرایطی که روند احیای اقتصاد جهانی در پی شیوع ویروس کرونا همچنان شکننده است، در صورت هرگونه تسهیلی در تحریم‌ها، نفت زیادی روانه بازار می‌شود و این موضوع تلاش‌های اوپک پلاس برای متعادل کردن بازار را پیچیده می‌کند.

عطار در مصاحبه با خبرگزاری اسپوتنیک روسیه گفت: این موضوع اکنون نامعلوم است و چند هفته آینده برای بازار نفت بسیار تعیین‌کننده خواهد بود و باید به تصمیم‌های دولت بایدن توجه زیادی شود.

بایدن اعلام کرده است که به‌دنبال احیای توافق هسته‌ای با ایران است.

با خروج دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری سابق آمریکا از برجام در ماه مه سال ۲۰۱۸ و وضع دوباره تحریم‌ها علیه صنعت نفت ایران، تولید نفت ایران با کاهش روبه‌رو شد.

پلاتس پیش‌بینی کرده که با فرض امضای توافقی جدید تا اواسط سال ۲۰۲۱ و به شرطی که دولت بایدن در اجرای سیاست تحریم‌ها به شدت دولت ترامپ عمل نکند، صادرات نفت ایران در فاصله ژوئن تا دسامبر ممکن است ۵۰۰ هزار بشکه در روز افزایش یابد. در بهترین شرایط، ممکن است صادرات نفت ایران تا ماه دسامبر روزانه یک میلیون بشکه افزایش یابد.

 

امیدواری کمتری به تسهیل تحریم‌های ونزوئلا وجود دارد و زیرساخت‌های ضعیف این کشور بهبود سریع تولید را در کوتاه‌مدت منتفی می‌کند.

بررسی پلاتس نشان داد تولید نفت ونزوئلا در سال ۲۰۲۰ به‌طور میانگین ۵۰۰ هزار بشکه در روز بوده است. این در حالی است که تولید نفت این کشور در سال ۲۰۱۵، ۲ میلیون و ۳۴۰ هزار بشکه در روز بود.

ایران به همراه ونزوئلا و لیبی از توافق کاهش تولید اوپک پلاس معاف هستند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن