خطرناکترین آتشفشان دنیا کلی آب دارد
دانشمندان می گویند خطرناکترین و انفجاری ترین آتشفشان دنیا کلی آب در درون خود دارد.
به گزارش «انرژی امروز» کامچاتکا، استان دور افتاده ای در شمال شرق روسیه است در کنار دریای برینگ در آلاسکا که چیز زیادی هم ندارد به جز جمعیتی زیاد از خرس های قهوهای و یک کوه آتشفانی خطرناک، انفجاریترین کوه آتشفشان دنیا.
کامچاتکا قله ای آتشفشانی دارد به نام شیولوچ که در 10 هزار سال گذشته بیش از 40 بار فعال شده است.
آخرین فعالیت این آتشفشان در سال 1964 بود که باعث شده گودالی به مساحت 100 کیلومتر مربع ایجاد شود و با جریان های آتشفشانی پر شود.
محققان دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس می گویند با بررسی این آتشفشان می توانند چرخه جهانی آب را بهتر بفهمند و از سیستم داخلی آب دیگر آتشفشان ها هم سر در بیاورند.
در تحقیقی جدید که نتایج آن در ژورنال Contributions to Mineralogy and Petrology منتشر شده است دانشمندان ماگماهایی را که در طی آتفشانی شدن قله به بیرون ریخته است بررسی کرده اند.
مواد معدنی این ماگماها به دانشمندان میگوید که در طی آتشفشان در اعماق زمین چه اتفاقی می افتد.
این محققان فهمیدند که شیولوچ در داخل خود 10 تا 14 درصد وزنی آب دارد.
بیشتر آتشفشان ها کمتر از یک درصد آب دارند. در منطقه فرورانش (subduction zone) هم در نهایت 4 درصد آب وجود دارد و به ندرت میزان آب به بیشتر از 8 درصد وزنی می رسد.
حالا وجود این همه آب در قله شیولوچ می تواند به دانشمندان در فهم چرخه جهانی آب کمک کرده و نگاه آنها به دیگر آتشفشان ها را هم تغییر دهد.
این آتشفشان در بین مواد معدنی خود موادی موسوم به آمفیبول دارد که نشان دهنده وجود مقادیر زیادی آب در اعماق زمین است که در دما و فشاری ناشناخته قرار گرفته است.
دانشمندان با بررسی این مواد می توانند بفهمند در اعماق این آتشفشان چقدر آب ذخیره شده است.
متن کامل این تحقیق را در این لینک بخوانید.