افزایش نرخ دورکاری در کشورهای ثروتمند اتحادیه اروپا
بر اساس گزارش یورواستات در سال ۲۰۲۰ میلادی ۱۲.۳ درصد از افراد شاغل بین ۱۵ تا ۶۴ ساله در اتحادیه اروپا دورکاری کرده اند.
به گزارش «انرژی امروز» از یورونیوز، شیوع ویروس کرونا در اروپا بسیاری از مستمری بگیران بخش خصوصی و دولتی را «دورکار» کرده است. یورواستات، اداره آمار اتحادیه اروپا در تازه ترین گزارش خود در این زمینه، نرخ دورکاری در کشورهای مختلف عضو اتحادیه اروپا را منتشر کرده است.
به استناد این گزارش در سال ۲۰۲۰ میلادی ۱۲.۳ درصد از افراد شاغل بین ۱۵ تا ۶۴ ساله در اتحادیه اروپا دورکاری کرده اند. به گفته این اداره این نرخ دورکاری در یک دهه گذشته در اتحادیه اروپا با ۵ درصد ثابت بوده است.
آمارها نشان می دهند که سهم حقوق بگیرانی که از خانه کار کرده اند رشد بیش از هفت درصدی داشته و از ۳.۲ درصد در سال ۲۰۱۹ به ۱۰.۸ درصد در سال ۲۰۲۰ رسیده است در حالیکه شاهد چنین شکاف قابل توجهی در بخش صاحبان مشاغل آزاد نبوده ایم. هرچند با سه درصد رشد، تعداد دورکاران در این بخش نیز افزایش یافته و به ۲۲ درصد در سال ۲۰۲۰ رسیده است.
در این گزارش می خوانیم که زنان بیشتر از مردان و همچنین جوانان ونوجوانان کمتر از افراد مسن تر موفق به دورکاری در سال ۲۰۲۰ شده اند.
داده های یورواستات نشان می دهند تفاوت های عمده ای از لحاظ سن و جنسیت مستمری بگیران در زمینه کار از خانه وجود دارد.
به عنوان مثال زنان در حدود دو درصد بیشتر از مردان در «دورکاری» هستند. آخرین آمارها تعداد زنان دورکار را ۱۳.۲ و مردان را ۱۱.۵ درصد در سال ۲۰۲۰ نمایش می دهد.
در این گزارش آمده است که تنها ۶.۳ درصد از افراد ۱۵ تا ۲۴ ساله در سال ۲۰۲۰ دورکاری کرده اند. این آمار در میان افراد ۲۵ تا ۴۹ ساله ۱۳ درصد و در میان افراد ۵۰ تا ۶۴ ساله ۱۲.۴ درصد گزارش شده است.
همانطور که پیش بینی هم می شد بیشترین دورکاران را شهروندان کشورهای پیشرفته و ثروتمندتر شمالی اتحادیه اروپا تشکیل می دهند. به ترتیب فنلاند و لوکزامبورگ و جمهوری ایرلند در صدر قرار دارند.
۲۵.۱ درصد از افراد شاغل در کشور فنلاند در سال ۲۰۲۰ از خانه کار کرده اند. پس از فنلاند لوکزامبورگ با ۲۳.۱ و ایرلند با ۲۱ درصد قرار می گیرند.
در مقابل کمترین سهم دورکاری به ترتیب به بلغارستان با ۱.۲ درصد، رومانی ۲.۵ درصد، کرواسی ۳.۱ درصد و مجارستان با ۳.۶ درصد تعلق می گیرد.