زنگ خطر کمبود آب با کاهش سرانه آب تجدیدپذیر برای هر ایرانی
سرانه آب تجدیدپذیر برای هر ایرانی در سال 1352 19 هزارمتر مکعب بود
معاون بهره برداری و توسعه آب آبفای مازندران سرانه آب تجدیدپذیر برای هر ایرانی در سال 1352 را 19 هزارمتر مکعب و هم اکنون 1700 متر مکعب عنوان و تصریح کرد: این میزان سرانه نشان میدهد به مرز بحران نزدیک میشویم و با توجه به کاهش بارندگی در سال آبی جاری تابستان سختی را در پیش داریم، بنابراین لازمه گذر از این وضعیت مدیریت مصرف و سرلوحه قرار دادن اصل صرفهجویی در مصرف آب است.
به گزارش «انرژی امروز» از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، حمیدرضا خدابخش پور در نشستی با اصحاب رسانه که به مناسبت فرا رسیدن هفته صرفهجویی و تبیین برنامههای گذر از تنش آبی 1400 برگزار شد، گفت: کاهش بارندگی، افزایش جمعیت و گسترش صنایع، کمبود آب را به یکی از دغدغههای مهم در سطح دنیا از جمله کشور ایران تبدیل کرد.
وی، ضمن اشاره به حضور مسافران در مازندران و لزوم تامین آب شرب جمعیت شناور و غیر دائم در کنار جمعیت ثابت آن افزود: از این جهت استان مازندران دارای شرایط خاصی بهویژه در ایام تعطیل و تابستان است.
خدابخش پور، با بیان اینکه 58 شهر و 1678 روستا تحت پوشش این شرکت قرار دارد، تصریح کرد: 720 حلقه چاه، 353 دهنه چشمه، یک رودخانه و 3 سد با ظرفیت استحصال 522 میلیون متر مکعب در سال و با بهره گیری از 3584 کیلومتر خط انتقال و حدود 20 هزار کیلومتر شبکه توزیع، 613 باب ایستگاه پمپاژ به ظرفیت بیش از 15 هزار لیتر بر ثانیه و 628 هزار متر مکعب مخازن ذخیره وظیفه تولید و توزیع آب شرب یک میلیون و 102 هزار و 500 مشترک با تعداد یک میلیون و 565 هزار و 500 آحاد را برعهده دارند.
وی، با بیان اینکه 5 هزار و 300 کیلومتر از 20 هزار کیلومتر شبکه آبرسانی موجود در استان نیاز به اصلاح دارد، گفت: 10 تا 12 درصد از هدر رفت آب استان ناشی از شبکههای فرسوده و خطوط انتقال، شیرآلات، اتصالات و حفاریهای دستگاههای خدمات رسان است.
معاون بهره برداری و توسعه آب آبفای مازندران استفاده از نشت یابیهای ماهوارهای را در شناسایی و رفع نشتیها موثر دانست و اظهار داشت: از سال گذشته تاکنون با استفاده از این روش از هدر رفت 200 لیتر آب در ثانیه جلوگیری شد.
خدابخش پور، با بیان اینکه در کل استان 12 هزار لیتر در ثانیه تولید آب داریم، گفت: سرانه تولید در شهرها 200 لیتر نفر در شبانه روز و در روستاها 171 لیتر نفر در شبانه روز است، این درحالی است که این میزان در دنیا بین 70 تا 100 لیتر نفر در شبانه روز گزارش شده است.
معاون بهره برداری و توسعه آب آبفای مازندران، در ادامه سخنانش تشکیل ستاد پایش آبی، بهره گیری از ظرفیت پایگاه بسیج شرکت و پایش هفتگی تاسیسات، تجهیزات آبرسانی را از جمله اقدامات صورت گرفته در گذر از تنش و کمبود آب در تابستان سال 1400 عنوان و تصریح کرد: در حال حاضر 190 دستگاه دیزل ژنراتور در بخش آب و 19 دستگاه در بخش فاضلاب وجود دارد که تعدادی از آنها که نیاز بود بهسازی و بازسازی شد و درحال حاضر دستگاه های دیزل ژنراتور موجود، آماده به کار هستند.
وی، از امضای تفاهمنامه با شرکت توزیع برق استان در خصوص عدم قطع برق فیدرهای حساس در مواقع اضطراری و بکارگیری دیزل ژنراتورها در مواقع پیک مصرف خبر داد و تصریح کرد: از ابتدای سال جاری 18 حلقه چاه بازسازی و در نتیجه 250 لیتر در ثانیه برمیزان دبی آب افزوده شد.
معاون بهره برداری و توسعه آب آبفای مازندران، با تاکید بر اینکه در تامین آب مشترکان استان مشکل نداریم، ولی بهدلیل وابستگی تاسیسات و تجهیزات آبرسانی به برق در صورت اختلال در جریان برق، مقطعی دچار مشکل می شویم، گفت: آب جایگزینی ندارد و امانتی است که باید به نسلهای آینده واگذار شود، بنابراین مردم میتوانند با مدیریت مصرف همکاران شرکت آب و فاضلاب را در گذر از تنش آبی و ارایه خدمات مستمر و پایدار یاری رسانند.