افزایش قیمت گاز و چالش برق هسته ای چین برای بریتانیا
درحالی که شرکت انرژی هسته ای جنرال چین مالکیت 20 درصد نیروگاه هینکلی را در اختیار دارد، تردیدها درباره سیاست بریتانیا برای کنار گذاشتن این شرکت چینی از ساخت این نیروگاه بیشتر شده است.
به گزارش «انرژی امروز» از گاردین، دولت بریتانیا با افزایش قیمت گاز، کاهش تولید نیروگاه های بادی و افزایش هزینه برق خانوارها، حالا به فکر استفاده بیشتر از برق هسته ای افتاده است.
در یک دهه گذشته ایجاد نیروگاه های هسته ای بریتانیا با مشارکت چین بوده است. نیروگاه هسته ای 23 میلیارد پوندی هینکلی پوینت سی (Hinkley Point C) در سامرست با پشتوانه چین ساخته می شود.
حالا با واقعیت های سیاسی جدید این همکاری های هسته ای بریتانیا و چین با مشکل مواجه شده است. مخالفان مشارکت دادن چینی ها در ساخت نیروگاه های هسته ای بریتانیا حالا مدعی هستند که دولت بریتانیا ساخت نیروگاه هسته ای سایزول سی (Sizewell C)، با 20 میلیارد پوند سرمایه را که قرار است برق 6 میلیون خانوار را فراهم کند، به دست چینی ها نخواهد داد.
این درحالی است که شرکت انرژی هسته ای جنرال چین (CGN) مالکیت 20 درصد این نیروگاه را در اختیار دارد، تردیدها درباره سیاست بریتانیا برای کنار گذاشتن این شرکت چینی از ساخت این نیروگاه بیشتر شده است.
یک منبع صنعتی به گاردین گفته است که هیچ دلیلی وجود ندارد که شرکت چینی در برابر خواست دولت بریتانیا تسلیم شود. و برعکس فشار بر شرکت چینی برای خروج از پروژه ساخت این نیروگاه باعث خواهد شد که قیل و قال هم راه بیفتد.
شرکت CGN در پروژه 3.2 گیگاواتی هینکلی سهیم است که قرار است در 2027 راه اندازی شود.
پیشتر مایک پمپئو، وزیر امور خارجه دولت ترامپ، گفته بود که ایالات متحده هر وقت در باره لازم باشد آماده کمک به بریتانیاست. دولت ترامپ به شدت مخالف حضور چینی ها در پروژه های هسته ای بریتانیا بودند. تجربه نشان داده است که بایدن هم درباره نظر مساعدی ندارد.
ظرفیت ناوگان نیروگاه های هسته ای بریتانیا 8.9 گیگاوات است. از این مقدار تا سال 2030 7 گیگاوات، یعنی هفت نیروگاه از هشت نیروگاه این کشور تا سال 2030 از رده خارج خواهند شد. حتی اگر نیروگاه هینکلی هم ساخته شود باز هم تا سال 2030 4.4 گیگاوات ظرفیت هسته ای بریتانیا تکمیل نخواهد شد.