ایران در 1402 نخستین نیروگاه خورشیدی حرارتی را وارد مدار می کند
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی گفت: نخستین نیروگاه خورشیدی حرارتی کشور به ظرفیت ۱۷ مگاوات سال ۱۴۰۲ وارد مدار میشود.
به گزارش «انرژی امروز» از پایگاه خبری برق حرارتی، محسن طرزطلب در جریان بازدید از روند ساخت نیروگاه خورشیدی حرارتی یزد با اعلام این خبر افزود: این نیروگاه منحصر به فرد در کنار نیروگاه سیکلترکیبی یزد و در زمینی به وسعت ۴۰ هکتار در راستای توسعه انرژیهای پاک، بومی کردن ساخت نیروگاههای خورشیدی حرارتی، کاهش آلودگیهای زیست محیطی، استفاده بهینه از انرژی سوخت مصرفی و بالا بردن بازده نیروگاه سیکلترکیبی یزد در حال احداث است.
وی با تاکید بر اینکه چنین پروژهای برای نخستین بار در کشور اجرایی میشود، اضافه کرد: سایر نیروگاههای خورشیدی از نوع فتوولتائيک هستند ولی اين پروژه از مدل آينهای و لوله روغنی جاذب حرارت است که مشابه آن در کشور وجود ندارد و خوشبختانه با تلاش شرکتهای دانشبنیان داخلی ساخت چنین نیروگاه نو و پیچیده در کشورمان دستیافتنی شده است.
مدیرعامل شرکت برق حرارتی ادامه داد: از مردادماه سال گذشته تصمیمات بسیار خوبی در زمینه ساخت این نیروگاه گرفته شد تا با استفاده از توانمندی و مهندسی داخلی بتوانیم این پروژه را انجام داده و برای مباحث مهندسی، تامین تجهیزات استراکچر و آینهها منتظر شرکتهای خارجی نباشیم.
طرزطلب اضافه کرد: خوشبختانه با پیگیریهای مستمر شرکت برق حرارتی در حال حاضر تمامی نگرانیهای مربوط به اقدامات مهندسی پروژه برطرف شده است و اسناد مناقصه مربوط به استراکچر، سالن مونتاژ آینه، دیوار بادشکن و… انجام شده و سایر بخشهای مهندسی نیز در حال پیشروی است.
وی با اشاره به اینکه عملیات اجرایی در بخشهای فونداسیون سالن مونتاژ، دیوار بادشکن و فنس پیرامونی از این هفته آغاز میشود، گفت: امیدواریم با رفع مشکلات مالی و تزریق نقدینگی مناسب به پروژه بتوانیم این نیروگاه را سال ۱۴۰۲ وارد مدار کنیم.
مدیرعامل برق حرارتی در پایان همچنین تامین بخشی از تقاضای شبکه سراسری برق کشور توسط انرژی پاک، بهبود پایداری شبکه برق در مناطق مرکزی در شرایط بحرانی از طریق بخش خورشیدی، صرفهجویی سوخت مصرفی به ازای هر کیلووات ساعت انرژی الکتریکی را از جمله اهداف و مزایای این پروژه برشمرد.