تبدیل انرژی‌ پاک به منبع اصلی تأمین برق در ترکیه

در ایران 30 تا 40 هزار مگاوات ظرفیت احداث نیروگاه‌های بادی وجود دارد

شرکت انتقال برق ترکیه اعلام کرد: سهم نیروگاه‌های تجدیدپذیر در تأمین برق این کشور به ۵۳.۱۵ درصد افزایش یافته است.

به گزارش «انرژی امروز» از خبرگزاری تسنیم، شرکت انتقال برق ترکیه اعلام کرد: سهم نیروگاه‌های تجدیدپذیر در تأمین برق این کشور به 53.15 درصد افزایش یافته و از مجموع برق تولید شده در این کشور 22 درصد توسط نیروی باد تولید شده است. ظرفیت نصب‌ شده برق بادی ترکیه به 10585 مگاوات رسید، که آن را به دومین انرژی تجدیدپذیر پس از برق آبی تبدیل می‌کند.

توجه به انرژی‌های تجدیدپذیر طی 2 دهه گذشته در ترکیه اهمیت بسیاری پیدا کرده است و با توجه به اینکه این کشور منابع نفت و گاز در اختیار ندارد با گسترش انرژی‌های تجدیدپذیر در حال پیشروی به سمت بی‌نیاز شدن از واردات سوخت‌های فسیلی است. در حال حاضر ترکیه توسعه منابع انرژی هیدروژن سبز، فناوری‌های سوخت پاک, ذخیره‌سازی کربن انرژی‌های موج و باد را دنبال می‌کند.

در حالی که ترکیه بیش از نیمی از نیاز خود به انرژی برق را از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین می‌کند, تولید برق توسط انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور ما کمتر از نیم درصد است و این در حالی است که ایران از نظر اقلیمی نسبت به ترکیه شرایط مناسب‌تری برای توسعه انرژی‌های خورشیدی, بادی, زمین‌گرمایی و زیست توده دارد.

با توجه به اینکه کشورمان از 365 روز سال 300 روز آفتابی را در اختیار دارد و گستره تابش خورشید در کشور ما بسیار فراگیر است باید از پتانسیل‌های موجود بهره گرفت و از ظرفیت‌های انرژی خورشیدی برای تولید گرما و برق و نیرو استفاده کرد.

برخی از محققان بر این باورند که ایران در صورت تجهیز مساحت بیابانی خود به سامانه‌های دریافت انرژی تابشی می‌تواند انرژی مورد نیاز بخش‌های گسترده‌ای از منطقه را نیز تأمین کند و در زمینه‌ صدور انرژی برق فعال شود.همچنین در ایران 30 تا 40 هزار مگاوات ظرفیت احداث نیروگاه‌های بادی وجود دارد و از این نظر نیز امکان توسعه نیروگاه‌های بادی و استفاده از انرژی باد به منظور تولید برق کاملاً فراهم است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن