ارائه پیشنهادهای تأمین مالی طرح پتروپالایشی شهید سلیمانی در بودجه ۱۴۰۱
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: پشنهادهای نحوه تأمین منابع مالی موردنیاز طرح جدید پتروپالایشگاهی شهید سلیمانی در پیشنویس بودجه سال ۱۴۰۱ ارائه شده است.
به گزارش «انرژی امروز» از شانا، جلیل سالاری درباره نحوه تأمین منابع مالی این طرح افزود: برای تأمین منابع مالی این پروژه، ظرفیتهایی پیشبینی و پیشنهادهایی نیز در پیشنویس بودجه سال آینده ارائه شده است.
وی تأکید کرد: مشارکت با بخش خصوصی از دیگر روشهای تأمین منابع مالی مور دنیاز این پروژه خواهد بود، همچنین پیشبینی کردهایم که در گام نخست، زیرساختها را در مجموعه پالایش و پخش فراهم سازیم، بعد دعوت به فراخوان کرده و از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کنیم تا حین اجرای پروژه، منابع نیز به مرور شکل بگیرد. در ساخت پالایشگاه ستاره خلیجفارس نیز به همین شکل عمل شد و در گام نخست، منابع در کلیت بررسی و سپس بهصورت تدریجی از روشهای متنوع دیگری مثل منابع بانکی و صندوق انرژی استفاده شد.
معاون وزیر نفت در امور پالایش گفت: از میان ۴۲ طرح پالایشی نیمهکاره در صنعت پالایش، ۲۵ طرح پتروپالایشگاهی، پنج طرح میعانات گازی و ۱۲ طرح نیز طرحهای بهینهسازی پالایشگاههای موجود است که پس از بررسی این طرحها، ضرورت احداث یک واحد جدید پتروپالایشی بهموازات اجرای دیگر طرحها احساس شد که بهدنبال آن مطالعات اجرای این طرح انجام شد.
سالاری افزود: پس از طرح موضوع احداث یک واحد پتروپالایشی جدید در کشور، آییننامه و دستورعمل آن به دولت و شورای اقتصاد رفت و در صورتی که مجوزها دریافت شود، ساختار مدیریتی، مدیرعامل و هیئت مدیره و اساسنامه و تشکیلات آن شکل داده میشود.
طرح پتروپالایشی شهید سلیمانی در مرحله تشریفات دریافت مجوز
وی تأکید کرد: تشریفات دریافت مجوز این طرح جدید پتروپالایشی در حال انجام است و بهموازات آن در تلاش هستیم مطالعات مکانیابی، نحوه الگو و طرحهای آن، مدل تأمین منابع مالی و روشهای تأمین منابع مالی را انجام دهیم تا پس از دریافت مجوزها، کار سرعت بگیرد و پس از دریافت مجوزها و مشخص شدن هیئت مدیره، نشستها بهصورت مستمر برگزار و فرآیند مناقصه و تشکیلات پیگیری شود.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی گفت: پس از دریافت مجوزها و مشخص شدن اعضای هیئت مدیره، نشستها بهصورت مستمر و بهسرعت آغاز و فرآیند مناقصه و ساختار طرح پیگیری خواهد شد.
بندرعباس، قطب خطوط لوله کشور و محل پیشنهادی اجرای پروژه
سالاری درباره محل اجرای این پروژه جدید پالایشی گفت: محل پیشبینیشده برای احداث این طرح، با توجه به ظرفیتهای خطوط لوله کشور، در بندرعباس و در نزدیکی پالایشگاه ستاره خلیجفارس است، اما مشروط به این است که مجوز آن دریافت شود.
وی میزان سرمایه موردنیاز اولیه برای این طرح را ۸ تا ۱۰ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: رقم دقیق سرمایه مورد نیاز این پروژه و نیز نحوه تخصیص منابع، پس از مشخص شدن ساختار و ظرفیتهای پتروشیمی آن با توجه به مشارکت بخش خصوصی، مشخص میشود.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش مقدار خوراک ورودی اولیه این طرح را روزانه ۳۰۰ هزار بشکه نفت خام اعلام کرد و گفت: نزدیک به ۳۰ درصد از فرآوردههای تولیدی این واحد پتروپالایشی، محصولات پتروشیمی خواهد بود.
براساس اين گزارش، جواد اوجی، وزیر نفت در نخستین سخنانش پیش و پس از جلسه رأی اعتماد مجلس شورای اسلامی به وی، از برنامه دولت سیزدهم برای افزایش یک و نیم برابری ظرفیت پالایشی کشور خبر داده بود. وی همچنین در اعلام برنامههای خود در رسانههای جمعی پس از انتخاب بهعنوان وزیر نفت، از سرمایهگذاری صنعت نفت در صنایع پالایشی بهویژه طرحهای پتروپالایشی خبر داده بود.
سرانجام وزیر نفت در توئیتی در تاریخ یازدهم آذرماه از برنامه وزارت نفت برای احداث یک پتروپالایشگاه ۳۰۰ هزار بشکهای به نام «شهید سلیمانی» خبر داد.
طبق تبصره ۱ لایحه بودجه ۱۴۰۱، وزارت نفت برای احداث یک پالایشگاه نفت خام به ظرفیت ۳۰۰ هزار بشکه در روز از محل منابع داخلی، فاینانس یا تحویل نفت خام به پیمانکاران، مجاز شده است.