ایران با پرداخت بدهیهایش حق رأی خود در سازمان ملل را به دست میآورد
با پرداخت ۱۸ میلیون دلار از داراییهای بلوکه شده ایران توسط کره جنوبی، جمهوری اسلامی ایران انتظار دارد سازمان ملل روز دوشنبه ۲۴ ژانویه حق رأی این کشور را بازگرداند. این حق به دلیل پرداخت نشدن بدهیهای ایران تعلیق شده بود.
به گزارش «انرژی امروز» از دویچه وله، مجید تخت روانچی، نماینده دائم ایران در سازمان ملل یکشنبه سوم بهمن (۲۳ ژانویه) با تایید خبر پرداخت بیش از ۱۸ میلیون دلار پولهای بلوکه شده ایران از سوی کره جنوبی، به خبرگزاری ایسنا گفت انتظار میرود روز دوشنبه سازمان ملل حق رأی ایران را بازگرداند.
کره جنوبی نیز روز یکشنبه اعلام کرد که پس از پرداخت پولهای بلوکه شده ایران، جمهوری اسلامی انتظار دارد حق رأی خود را در سازمان ملل بار دیگر به دست آورد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، کره جنوبی روز جمعه ۲۱ ژانویه (اول بهمن) ۱۸ میلیون دلار از پولهای بلوکه شده ایران را با همکاری فعالانه نهادهای مرتبط مانند دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا و بخش اداری سازمان ملل پرداخت کرده است. این خبر را وزارت دارایی کره جنوبی در یک بیانیه اعلام کرد.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در نامهای به مجمع عمومی این سازمان که چهارشنبه ۱۲ ژانویه (۲۲ دی) انتشار یافت، اعلام کرده بود، جمهوری اسلامی ایران و چند کشور دیگر حق رأی خود در سازمان ملل را از دست دادهاند، چون مدتی طولانی است که بدهیهای خود را پرداخت نکردهاند.
ایران یک بار دیگر نیز در ماه ژوئن سال گذشته پس از پرداختی مشابه از سوی کره جنوبی توانست حق رأی از دست رفتهاش در سازمان ملل به دلیل پرداخت نشدن بدهیهایش را به دست آورد اما چون به دلیل تحریمهای آمریکا نتوانسته بود این پول را به سازمان ملل منتقل کند، بار دیگر حق رأیش را در این نهاد بینالمللی از دست داد.
بازگرداندن پولهای بلوکهشده ایران نیاز به تایید ایالات متحده دارد. در هفته جاری آمریکا به همراه متحدان اروپاییاش و نیز چین و روسیه مشغول مذاکره با ایران برای بازگشت به توافق اتمی برجام بود.
وزارت دارایی کره جنوبی گفته ایران هفته گذشته از این کشور خواست تا فورا برای پرداخت بدهیاش به سازمان ملل و به دست آوردن دوباره حق رأیش به ایران کمک کند.
تهران بارها درخواستش از کره جنوبی برای آزاد کردن حدود ۷ میلیارد دلار پولهای بلوکهشدهاش در این کشور را مطرح کرده و گفته سئول این دارایی ایران را «گروگان» گرفته است.
یک مقام وزارت دارایی کره جنوبی به دلیل قوانین رازداری دولتی از اظهار نظر در این باره که مقدار زیادی از بدهیهای مسدود شده ایران پس از پرداخت به سازمان ملل همچنان در سئول باقی مانده است، خودداری کرد.