خروج بخشی از دیپلمات‌های روسیه و آخرین سربازان آمریکایی از اوکراین

بحران اوکراین پس از شکست مذاکرات برلین و تاکید واشنگتن و چند کشور دیگر بر خروج فوری اتباع خود از این کشور شکننده‌تر از پیش شده است و آمریکا می‌گوید روسیه هر آن ممکن است به اوکراین حمله کند، ادعایی که مسکو آن را رد می‌کند.

به گزارش «انرژی امروز» از یورو نیوز، همزمان جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا و امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه با ولادیمیر پوتین همتای روس خود تلفنی گفتگو کردند.

به گفته یک مقام کاخ سفید آقای پوتین خواسته بود تا این گفتگو در روز دوشنبه صورت گیرد اما جو بایدن اصرار داشته تا این مکالمه در اسرع وقت و امروز انجام شود.

آمریکا می‌گوید «حمله روسیه به اوکراین هر آن ممکن است صورت گیرد»، حتی همزمان با برگزاری بازی‌های المپیک زمستانی.

بجز آمریکا برخی کشورهای اروپایی و غیراروپایی نیز از شهروندان خود خواسته‌اند هرچه سریعتر خاک اوکراین را ترک کنند.

سفارت ایران در کی‌یف از اتباع ایرانی مقیم در اوکراین خواست برای شرایط اضطراری آماده باشند.

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، روز جمعه اعلام کرد ناتو بر تقویت جناح شرقی خود خواهد افزود و حضور بلند مدت در دریای سیاه را مد نظر دارد.

آمریکا یک اسکادران از جنگنده‌های اف-۱۶ خود را از آلمان به رومانی منتقل می‌کند.  دست کم ۱۵ کشور اروپایی و غیراروپایی از اتباع خود خواسته‌اند تا اوکراین را ترک کنند.

قیمت نفت و طلا در سایه بحران اوکراین افزایش یافت و ارزش یورو اندکی افت کرد.

ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان

نخست وزیر مجارستان درباره هجوم پناهجویان در صورت حمله روسیه به اوکراین هشدار داد

نخست‌وزیر ملی‌گرای مجارستان روز شنبه هشدار داد که تهاجم روسیه به اوکراین ممکن است سبب فرار صدها هزار آواره جنگی از مرز اوکراین به سمت کشورش شود.

ویکتور اوربان، رهبر عوام‌گرا از جناح راست افراطی روز شنبه در سخنرانی سالانه خود که امسال در جریان کارزار سیاسی برای انتخابات پارلمانی مجارستان در ۳ آوریل ایراد می‌کرد، خواستار یافتن راه حلی مسالمت‌آمیز برای تنش‌های فزاینده و بیم تهاجم قریب‌الوقوع روسیه به اوکراین شد.

اوربان، مخالف سرسخت هر نوع مهاجرت، گفت «پرهیز از جنگ» به نفع کشورش است زیرا چنین جنگی به گفته او باعث سرازیر شدن موجی از پناهندگان اوکراینی و اختلال در اقتصاد مجارستان می‌شود.

اوربان در حالی که خواستار حل تنش‌ها از طریق گفتگو شد، این را هم گفت که با طرح‌های اتحادیه اروپا برای به کارگیری تحریم‌ها علیه روسیه به مثابه اهرم بازدارنده مخالف است. اوربان گفت: «تحریم، سیاست‌های تنبیهی، سخنان تند یا هر نوع سختگیری دیگری از سوی قدرت‌های بزرگ قابل طرح نیست.»

اوربان که از سال ۲۰۱۰ رهبری مجارستان را بر عهده دارد، در میان رهبران اروپایی همواره بیش از همه به دنبال روابط نزدیک با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه بوده است. او در دیدار هفته گذشته با پوتین در کرملین، برای افزایش واردات گاز از روسیه گفتگو کرد و از بالا رفتن همکاری کشورش با مسکو در زمینه‌های انرژی، بازرگانی و امنیت ابراز خرسندی نمود.

از زمان الحاق شبه‌جزیره کریمه به روسیه در سال ۲۰۱۴، مجارستان تحت رهبری اوربان به طور مداوم با اعمال تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه مسکو مخالفت کرده است، اگرچه همیشه در نهایت به آنها رای داده است.

مجارستان همچنین نشست‌های وزیران بین اوکراین و ناتو را به دلیل قانون زبان اوکراینی که بوداپست معتقد است حقوق اقلیت قومی مجارستانی در غرب اوکراین را نقض می‌کند، تحریم کرده است.

رزمایش ارتش اوکراین با سلاح‌های آمریکایی

با این حال، اوربان روز شنبه گفت که اوکراین به عنوان یک منطقه حائل حیاتی بین مجارستان و روسیه عمل می‌کند و «استقلال و دوام آن به‌طور مستقیم مورد علاقه مجارستان است».

اوربان با اعلام این که «قدرت نظامی اروپا حداقل باید با روسیه قابل مقایسه باشد» گفت که مجارستان از توسعه قابلیت‌های نظامی اروپا و نیروی دفاعی مشترک اروپایی حمایت می‌کند.

مجارستان از پذیرش نیروهای کمکی نظامی ناتو و ایالات متحده خودداری کرده است.‌ این نیروها در واکنش به تجمع نیروهای روسیه در امتداد مرزهای اوکراین، در چندین کشور اروپای شرقی مستقر شده‌اند. او می‌گوید که ارتش ملی مجارستان برای محافظت از کشور کافی است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن