تاکید وزیر کشاورزی برزیل بر جایگاه پتروشیمی ایران در تعاملات دو کشور
معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در جریان دیدار با سفیر و وزیر کشاورزی کشور برزیل، تاکید کرد: با وجود ظرفیت های جدید کشاورزی در برزیل و پتانسیل های قوی صنعت پتروشیمی ایران و فارغ از نتیجه مذاکره های وین، تعامل های بزرگی پیش رو است.
به گزارش «انرژی امروز» از نیپنا؛ مرتضی شاهمیرزایی معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی شامگاه گذشته (جمعه 29 اسفند) در جریان دیداری با سفیر و وزیر کشاورزی کشور برزیل، ضمن بیان این مطلب، به ظرفیت تولید 90 میلیون تنی محصولات پتروشیمی به صورت سالانه اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه برنامه ریزی شده است، تا ظرفیت محصولات پتروشیمی تا 10 سال آینده به بیش از 200 میلیون تن برسد، همکاری ایران و برزیل در گسترش تعاملات تجاری به ویژه در حوزه کشاورزی، پتروشیمی و همچنین سرمایه گذاری چشم اندازی روشن دارد.
بازار پتروشیمی ایران یکی از قابل اعتمادترین بازارها در منطقه و جهان
شاهمیرزایی با بیان این که بازار ایران در زمره بازارهای مطمئن منطقه و جهان است، ضمن دعوت از وزیر کشاورزی برزیل بر ادامه هرچه بیشتر همکاری های تجاری به ویژه در حوزه پتروشیمی، افزود: نتایج این نشست و متعاقبا کسب رضایتمندی از سوی دو طرف ایرانی و برزیلی، بی شک فارغ از هرآنچه در نشست مذاکرات در وین رقم خواهد خورد است.
وی اظهار کرد: پیش از انقلاب اسلامی، ایران برای انعقاد حتی کوچک ترین قرارداد همکاری اقتصادی، با مداخله ایالات متحده آمریکا روبرو بود؛ اما پس از بهار انقلاب، ایران به راحتی ضمام امور خود را در تمام حوزه ها تمام و کمال به دست گرفت و می توان گفت اکنون ایران و بزریل قادر هستند، قراردادهای بلند مدت به ویژه در حوزه صنایع پتروشیمی برای تامین محصولات مورد نیاز، به امضا برسانند.
صنایع پتروشیمی ایران، فرصتی مغتنم برای سرمایه گذاری و برقراری تعاملات تجاری
مرتضی شاهمیرزایی، ارزش سرمایه گذاری در طرح های پتروشیمی ایران را بالغ بر 85 میلیارد دلار خواند و ضمن دعوت از سرمایه گذاران کشور برزیل جهت سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی ایران، خاطر نشان کرد: ایران در حال حاضر توانمندی تولید 140 نوع و حدود 333 گرید از محصولات پتروشیمی را در اختیار دارد و ما از هیئت های تخصصی شما برای بررسی و مطالعه این محصولات و نیازسنجی در چارچوب تقاضای کشورتان دعوت می کنیم، تا نیازمندی ها برزیل را در حوزه پتروشیمی تامین کنیم.
به گفته معاون وزیر نفت؛ کشور برزیل، یکی از واردکنندگان کوداوره ایران می باشد.
ضرورت رفع موانع همکاری های تجاری برای تحقق روابط اقتصادی ثمربخش
وی ایران و برزیل را دو سرزمین مستتقل خواند و ضمن تاکید بر ضرورت رفع موانع تجاری میان دو کشور و همکاری های دوجانبه، گفت: از جمله موانعی که می توان به آن اشاره کرد، تعرفه گمرکی است که از سوی برزیل به کالاهای ایرانی تعلق می گیرد و همچنین محدودیت تاسیسات بندری که بعضا موجب انتظار طولانی مدت کشتی ها برای تخلیه و بارگیری مجدد است.
محصولات پتروشیمی ایران، کیفیت و صرفه اقتصادی در یک قاب
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان این مطلب که برزیل در سال گذشته میلادی (2021) در حدود 3 میلیون و 100 هزار تن از محصولات پلیمری از جمله پلی اتیلن، پی وی سی و محصولات غیر پلیمری مانند آمونیاک را از سایر کشورها نظیر ایالات متحده، آرژانتین و برخی کشورهای اروپایی وارد کرده است، اظهار کرد: تمام محصولات نامبرده، با قیمتی به مراتب مناسب تر برای خرید در دسترس شما قرار دارد.
بازار پتروشیمی ایران میزبان دیرپای واردکننده گان خارجی
شاهمیرزایی با اشاره به این که ظرفیت تولید کود اوره در حال حاضر 9 میلیون تن است و تقاضا از سوی سایر کشورهای اروپایی و به ویژه هند نسبت به وادرات این محصول ابراز شده است، گفت: ایران جایگاهی ویژه ای در زمینه تامین اوره مورد نیاز برزیل در نظر گرفته است.
برزیل، خواستار واردات محصولات شیمیایی از ایران
در ادامه این دیدار، ترزا کریستینا وزیر کشاورزی برزیل نیز ضمن قدردانی از مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی به منظور پذیرش دعوت وی برای دیدار، این اتفاق را مهم و بزرگ برشمرد و گفت: این دیدار فرصتی مقتضی برای ابراز تمایل هر دو طرف در راستای گسترش همکاری های دو جانبه است و هر چه بیشتر شدن این دست از تعاملات، بی شک متضمن روابط تجاری دو کشور است.
وی با بیان این که کشور برزیل در عرضه و صادرات مواد غذایی در فهرست مهم ترین و تعیین کننده ترین کشورهاست گفت: در راستای حفظ چنین جایگاهی، برزیل نیازمند واردات 80 درصدی کودهای شیمیایی است تا رونق کشاورزی و به موازات آن عرضه و صادرات محصولات غذایی پایا بماند.
وزیر کشاورزی برزیل تولید 300 میلیون تن غلات و حدود 600 میلیون تن نیشکر را در گرو تامین و در اختیار داشتن کودهای شیمیایی متشکل از اوره و آمونیاک دانست و عنوان کرد: همین احساس نیاز برای تامین، می تواند بهانه ای بزرگ تر برای تعاملات طولانی مدت میان ایران و برزیل باشد.
کریستینا، همچنین از برنامه برزیل برای افزایش تولید محصولات کشاورزی خبر داد و گفت: قطعا در آینده ای نزدیک چارچوب همکاری های ایران و برزیل برای نه تنها واردات و بلکه سرمایه گذاری تبیین خواهد شد.
وی افزود: موسسات و تعدادی از بانک های برزیلی نیز در این سفر وی را همراهی کرده اند و نسبت به برطرف شدن مشکلات در تبادلات مالی عزمی راسخ دارند.
در انتهای این دیدار سفیر برزیل نیز با قدردانی از فرصت فراهم شده برای دیدار معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و وزیر کشاورزی برزیل، از اراده سیاسی و تجاری دو طرف تقدیر کرد و آن را عاملی پر اهمیت برای تعاملات سازنده در آینده برشمرد.
دیدار مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و وزیرکشاورزی کشور برزیل و هیئت همراه و سفیر در ایران با چشم اندازی سازنده و مثبت در راستای بهبود روابط موجود و همچنین گسترش تعاملات اقتصادی به ویژه در حوزه پتروشیمی خاتمه یافت.