روند کاهشی قیمت نفت ادامه یافت

قیمت نفت تحت تاثیر مذاکرات صلح بین اوکراین و روسیه و نگرانی‌ها از کاهش تقاضا برای سوخت در چین، در معاملات روز سه شنبه بازار جهانی کاهش یافت و به روند کاهشی روز گذشته ادامه داد.

به گزارش رویترز، بهای معاملات نفت برنت یک دلار و ۱۸ سنت معادل ۱.۱ درصد کاهش یافت و به ۱۱۱ دلار و ۳۰ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا یک دلار و ۹ سنت معادل یک درصد کاهش یافت و به ۱۰۳ دلار و ۴۶ سنت در هر بشکه رسید. هر دو شاخص روز دوشنبه حدود هفت درصد سقوط کردند.

مقامات اوکراین و روسیه امروز سه شنبه قرار است برای نخستین بار در دو هفته گذشته برای مذاکرات صلح در استانبول دیدار کنند. تحریمهایی که علیه روسیه پس از حمله این کشور به اوکراین اعمال شده است، عرضه نفت به بازار را محدود کرد و باعث شد قیمتها اوایل مارس به بالاترین رکورد ۱۴ سال اخیر صعود کنند.

هیرویوکی کیکوکاوا، مدیرکل تحقیقات در شرکت نیسان سکیوریتیز گفت: قیمتهای نفت تحت تاثیر انتظارات برای مذاکرات صلح میان اوکراین و روسیه که می تواند به تسهیل تحریمها یا تحریم نفت روسیه از سوی غرب منجر شود، دوباره تحت فشارهای کاهشی قرار گرفته اند. آتش بس موفق می تواند چشم احیای توافق هسته ای ایران را تقویت کند.

قرنطینه دو مرحله‌ای شانگهای در مدت ۹ روز که انتظار می رود تقاضای چین برای سوخت را کمتر کند، نگرانیها در خصوص محدودیت عرضه را تا حدودی تخفیف داده است. به گفته تحلیلگران گروه ANZ Research، شانگهای که قطب مالی چین است، در حدود چهار درصد از مصرف نفت این کشور سهم دارد.

تسویوشی یوئنو، اقتصاددان ارشد موسسه تحقیقاتی ان ال آی گفت: فشار فروش در بازار تحت تاثیر نگرانیها نسبت به اعمال محدودیتهای بیشتر در چین برای مقابله با شیوع کووید ۱۹ و کاهش بیشتر تقاضا برای سوخت در این کشور، رشد کرده است. نوسان فزاینده بازار حضور سرمایه گذاران بلندمدت را دشوار کرده است زیرا سرمایه گذاران کوتاه مدت تمایل دارند زودتر از همیشه سودگیری کرده یا ضررشان را محدود کنند.

بازار منتظر دیدار برنامه ریزی شده وزیران اوپک پلاس در روز پنج شنبه است. چندین منبع آگاه به رویترز گفتند: این گروه احتمالا به استراتژی افزایش تدریجی تولید در ماه مه پایبند می ماند.

An energy installation on a property leased to Devon Energy Production Company by the Catholic Archdiocese of Oklahoma City is seen near Guthrie, Oklahoma September 15, 2015. REUTERS

تقاضای جهانی برای نفت تقریبا به سطح پیش از دوران شیوع همه گیری کووید ۱۹ بهبود پیدا کرده اما رشد عرضه محدود مانده است زیرا تولیدکنندگان اوپک پلاس به تدریج در حال احیای محدودیت عرضه‌ای هستند که در اوج بحران همه گیری در سال ۲۰۲۰ به اجرا گذاشتند.

معامله‌گران می گویند صادرات نفت آمریکا پس از حمله روسیه به اوکراین رشد کرده است و بشکه‌های نفتی که معمولا به هاب ذخیره سازی در کاشینگ اوکلاهاما می روند اکنون از طریق منطقه گلف کاست صادر می شوند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن