ارتقاء توان تولید برق 286 واحد نیروگاهی کشور
معاون راهبری تولید شرکت مادرتخصصی برق حرارتی گفت: توان عملی 286 واحد نیروگاهی کشور با اجرای طرحهای ارتقای توان واحدهای گازی و سیکلترکیبی و رفع محدودیت نیروگاههای بخاری یکهزار و 113 مگاوات افزایش یافته است.
به گزارش «انرژی امروز» ناصر اسکندری در گفتوگو با خبرگزاری مهر با اشاره به اجرای کامل پروژههای ارتقای توان عملی نیروگاهها برای پیک تابستان امسال، افزود: صنعت برق حرارتی در نخستین سال فعالیت دولت سیزدهم در کنار ساخت واحدهای جدید نیروگاهی، برنامه ارتقای هزار و 113 مگاواتی توان عملی نیروگاههای موجود را در دستور کار قرار داده بود که با فعالیتهای بیوقفه تلاشگران صنعت برق این مهم در موعد مقرر محقق شده است.
معاون راهبری تولید شرکت مادرتخصصی برق حرارتی ادامه داد: در پروسه اجرای این برنامه فرایند ارتقای واحدهای گازی به روش Maptune + EMS منجر به افزایش 481 مگاواتی توان عملی 171 واحد نیروگاهی شده است. همچنین در این مدت نصب سیستم خنککاری هوای ورودی توربینهای گازی به روش مدیا ارتقای 150 مگاواتی توان 10 واحد نیروگاهی را به دنبال داشته است.
وی افزود: از دیگر پروژههای پیشبینی شده در این بخش افزایش توان واحدهای گازی به روش IGV+ بوده است که پیادهسازی این طرح موجب ارتقای 136 مگاواتی توان 47 واحد نیروگاهی شده است. از سوی دیگر طی یکسال اخیر ارتقای 126 مگاواتی توان عملی 44 واحد نیروگاهی نیز از طریق افزایش تولید بلوک سیکل به روش HRSG additional firing پیادهسازی شده است.
اسکندری تاکید کرد: همچنین از شهریورماه سال گذشته تاکنون نصب سیستم خنککاری هوای ورودی توربینهای گازی به روش تراکم مرطوب موجب افزایش 90 مگاواتی 6 واحد نیروگاهی شده و ارتقای توربینهای گازی به روشهای MAP2b، CT60 در این مدت ارتقای 130 مگاواتی توان عملی هشت واحد نیروگاهی را در پی داشته است.
معاون راهبری تولید شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی در پایان گفت: بهرهبرداری از واحدهای نیروگاههای جدید، ارتقای توان عملی نیروگاههای موجود، انجام به موقع برنامه تعمیرات و آمادهسازی واحدهای تولید برق حرارتی و… موجب شده است تا در نخستین سال فعالیت دولت سیزدهم روزهای اوج مصرف تابستان امسال را بدون قطعی برق سپری کنیم.