رکورد مشارکت در بزرگترین رویداد صنعت پلیمر شکست
مدیر نمایشگاه بینالمللی ایران پلاست گفت: امسال در ایران پلاست شانزدهم، رکورد ایران پلاستهای پیشین، چه از بُعد کمی و چه کیفی جابه جا شد.
به گزارش «انرژی امروز» از نیپنا، ایوب بنوی امروز (چهارشنبه، 30 شهریورماه) در آیین گشایش شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی ایران پلاست با اشاره به اینکه صنعت پتروشیمی از سه بُعد حائز اهمیت است، اظهار کرد: چنین اهمیتی سبب شده تا تصمیمگیران و تولیدکنندگان این صنعت ارزشآفرین در رویداد بزرگ ایران پلاست گرد هم آیند.
وی نخستین ویژگی این صنعت را ایجاد ارزش افزوده بالا دانست که اقتصاد و تولید ناخالص کشور را تحت تاثیرمستقیم قرار میدهد و افزود: ایجاد ظرفیت اسمی 95 میلیون تن انواع محصولات پتروشیمی در سال، موتور محرکهای برای به حرکت در آوردن اقتصاد ملی، رونق اشتغال و در نهایت عامل مهمی در توسعه پایدار و متوازن کشور است.
مدیر نمایشگاه ایران پلاست ادامه داد: یکی از مهمترین ارکان توسعه پایدار یک کشور ویژگی «سرمایهپذیری» در اقتصاد و صنعت آن کشور است که صنعت پتروشیمی ایران و به ویژه بخش پایین دست و زنجیره تکمیلی آن، بستری بسیار آماده و مناسب برای جذب سرمایه به ویژه سرمایههای پراکنده است.
بنوی با بیان اینکه دراین میان برگزاری نمایشگاه «ایران پلاست» به خوبی مُبین این نکته است که با هر میزان سرمایه، در گروههای شغلی متفاوت میتوان دربخش پایین دست پتروشیمی فعال بود، گفت: ایران پلاست به مفهوم واقعی محل تبادل فنآوری، سرمایه، مهارت و در نهایت آغاز مشارکتهایی است که از دل این رویداد مهم و بینالمللی متولد میشود بطوریکه ایران پلاست را میتوان رکن دیگری از توسعه پایدار، که همان «مشارکت فعال» است، نامید.
رئیس کل روابط عمومی شرکت ملی صنایع پتروشیمی ویژگی دیگر صنعت پتروشیمی را فنآوری بسیار پیچیده و بهویژه در بخش بالادست عنوان کرد و افزود: این پیچیدگی آنقدر در سطح بالایی قرار داردکه در کوتاه مدت، میتوان شاهد تغییراتی در طراحی فرآیندهای تولیدی انواع محصولات پتروشیمی باشیم.
وی تأکید کرد: پر واضح است که به دلیل تنوع و گستردگی صنعت پایین دست پتروشیمی این تغییرات و پیچیدگی میتواند تنوع بیشتری داشته باشد که نتیجه و تاثیر آن تولید سریع، ارزان با ارزش افزوده بالاتر است.
مدیر نمایشگاه ایران پلاست با اشاره به اینکه ویژگی سوم این صنعت، نقش مهم و اساسی آن در حوزه اشتغالزایی از طریق تولید در خوشهها و شهرکهای شیمی و پتروشیمیایی است، ادامه داد: در این خصوص نیز اقدامهای مفیدی و طرحهای ویژهای در دولت مردمی سیزدهم صورت گرفته است.
به گفته بنوی، اقتصاد مقاومتی با توصیههای مقام معظم رهبری با سرفصلهای جلوگیری از خروج ارز، اشتغال آفرینی، افزایش تولید ناخالص ملی و تولید برپایه دانش کاملاً ایرانی بعنوان راهنما و نقشه راه توسعه صنعت پایین دست میتواند راهگشایی کلیدی در مهمترین رکن توسعه پایدار که همان تابآوری اقتصادی است باشد.
وی افزود: در شرایطی کشور در تمامی جنبهها، تحت تحریمهای نابخردانه قرار دارد، این رویداد بزرگ این نوید را میدهد که با توکل بر خداوند و با تاسی از بیانات و رهنمودهای رهبر فرزانه انقلاب و همراهی و همیاری صنعتگران، سرمایهگذاران و جهادگران صنعت پایین دست پتروشیمی، امسال در ایران پلاست شانزدهم، رویدادی را شاهد خواهیم بود که علاوه بر جا به جا کردن رکورد ایران پلاستهای پیشین، چه از بُعد کمی و چه کیفی، مُهر باطلی بر تمامی تحریمهای یک جانبه خواهد خورد.
دیر نمایشگاه ایران پلاست با اشاره به اینکه مُبین و برهان این افتخار بزرگ، حضور 610 شرکت داخلی و خارجی در 15 سالن و در مساحتی به ابعاد 65 هزار متر مربع در ایران پلاست است، اظهار کرد: این رویداد در شانزدهمین دوره خود برای تولیدکنندگان و فعالان صنعت پایین دست پتروشیمی که بیتردید طلایه داران «جهاد اقتصاد مقاومتی» هستند؛ بستری را از دریچه «توسعه تجارت» با حضور هیئت تجاری از 19 کشور جهان از جمله عمان، قطر، اسپانیا، برزیل،آذربایجان، روسیه ، عراق و ترکیه فراهم کرده است.