پیشبینی آژانس بینالمللی انرژی از رشد 1.7 درصدی تقاضای نفت در سال آینده
آژانس بینالمللی انرژی (IEA) پیش بینی کرد رشد تقاضای جهانی برای نفت در سال میلادی آینده آهسته خواهد شد اما با احیای چین از مشکلات اقتصادی مربوط به کووید، به میزان ۱.۷ رشد خواهد کرد.
به گزارش رویترز، آژانس بینالمللی انرژی در جدیدترین گزارش ماهانه خود اعلام کرد تقاضای چین برای نفت امسال ۴۰۰ هزار بشکه در روز کاهش پیدا کرده و به ۱۵.۴ میلیون بشکه در روز می رسد اما در سال ۲۰۲۳ به میزان حدود یک میلیون بشکه در روز بهبود پیدا می کند.
آژانس بینالمللی انرژی همچنین پیش بینی کرد تولید نفت روسیه با اجرای مکانیزم سقف قیمت از سوی گروه هفت، اتحادیه اروپا و استرالیا که با هدف محدود کردن درآمدهای زمان جنگ مسکو دنبال می شود، سال میلادی آینده به میزان ۱.۴ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا میکند. تولید نفت روسیه در نوامبر به میزان ۹۰ هزار بشکه در روز افزایش یافت و به ۱۱.۳۲ میلیون بشکه در روز رسید که تنها ۲۰۰ هزار بشکه در روز کمتر از سطح تولید این کشور پیش از اعزام نیروهای نظامی به اوکراین بود.
تولید نفت روسیه مکررا از پیشبینیهای آژانس بینالمللی انرژی فراتر بوده است. با این حال، قیمت جهانی پایین تر و تخفیفهای سنگین برای نفت روسیه، به معنای آن است که درآمد مسکو به میزان ۷۰۰ میلیون دلار کاهش پیدا کرده و به ۱۵.۸ میلیارد دلار میرسد
در گزارش آژانس بینالمللی انرژی آمده است: اگرچه قیمتهای نفت پایین تر، مایه آسودگی مصرف کنندگان است که با افزایش تورم مواجه بودند اما تاثیر کامل تحریمها علیه نفت نفت و فرآورده های نفتی روسیه را باید منتظر ماند و دید.
چالشهای اقتصادی جهانی و نگرانیها پیرامون تقاضا در چین که بزرگترین وارد کننده نفت در جهان است، عمده رشد قیمتی که نفت در سال میلادی جاری داشت را از بین برد اما طبق گزارش آژانس بین المللی انرژی، تقاضا در بعضی از بخشها به شکل غیر منتظره ای قوی مانده است.
در نتیجه آژانس بینالمللی انرژی بر آورد خود از رشد تقاضا برای نفت در سال میلادی جاری را به میزان ۱۴۰ هزار بشکه در روز افزایش داد و به ۲.۳ میلیون بشکه در روز رساند و برآورد خود از تقاضا برای سال میلادی آینده را به میزان ۱۰۰ هزار بشکه در روز افزایش داد و پیش بینی کرد تقاضای جهانی در سال ۲۰۲۳ به میزان ۱.۷ میلیون بشکه در روز رشد کرده و در مجموع، به ۱۰۱.۶ میلیون بشکه در روز می رسد.
اگرچه آمار ابتلا در چین بالا مانده اما این کشور اکنون برای بازگشایی تدریجی در سال ۲۰۲۳ مهیا می شود. از این رو، آژانس بینالمللی انرژی برآورد خود برای سال ۲۰۲۲ را به میزان ۵۰ هزار بشکه در روز و سال آینده را به میزان ۴۰ هزار بشکه در روز افزایش داد و اعلام کرد همچنان که در حال سپری کردن ماه های زمستان هستیم و به سمتی حرکت میکنیم که توازن عرضه و تقاضا در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۳ کمتر می شود، یک دور دیگر صعود قیمت را منتفی نمی دانیم.