4 سد کوچک استان بوشهر سرریز شد
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای بوشهر از سرریز شدن چهار سد کوچک استان بوشهر در اثر بارندگیهای اخیر خبر داد.
به گزارش «انرژی امروز» از وزارت نیرو، عبدالطیف عباسی نژاد اظهار کرد: در بارندگی دو سامانه بارشی اخیر، استان بوشهر شاهد وقوع بارندگیهای مناسبی بوده است. در این بارشها که عمدتا با فاصله زمانی مناسبی صورت گرفته است، تاسیسات آبی استان، عملکرد مناسبی در زمان وقوع سیلابها داشتهاند.
وی افزود: بر اساس آمار اعلامی دفتر مطالعات پایه منابع آب این شرکت، میانگین بارندگی استان بوشهر تا صبح امروز (چهارشنبه 28 دی) 275 میلیمتر بوده و این میزان 65 درصد بیشتر از بارندگی سال گذشته در این تاریخ است.
عباسی نژاد خاطرنشان کرد: سازههای کوچک و بزرگ شرکت آب منطقهای بوشهر در مجموع این دو سامانه بارشی با ذخیره سازی حداکثر ممکن روانابها، ضمن تبدیل سیلاب به یک منبع آبی پایدار، از بروز خسارات به مناطق پیرامونی خود نیز جلوگیری کردهاند.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای بوشهر گفت: سد تنگ ارم با حجم مخزن 4.2 میلیون مترمکعب که در بارش های قبل نیز آبگیری مناسبی داشت، هم اکنون پر و در حال سرریز است تا نگرانی بابت تامین آب شرب بخش ارم به حداقل برسد.
وی افزود: سد ارغون در محدوده شهر کلمه نیز با حجم مخزن 1.8 میلیون مترمکعب برای دومین بار پیاپی سرریز کرده است. این سد قابلیت تامین آب شرب شهر کلمه را دارد و پروژه خط انتقال آب آن توسط شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر در حال انجام است.
عباسی نژاد با اشاره به دیگر سازههای آبی استان بوشهر گفت: سد قیزقلعه و بند سنا در شهرستان دشتی با مجموع حجم مخزن 4.2 میلیون مترمکعب به آبگیری 100 درصدی رسیدهاند.
وی سد رییسعلی دلواری را مهمترین سد استان بوشهر دانست و اظهار کرد: با آبگیری انجام شده در سامانههای بارشی اخیر، حجم ذخیره مخزن سد رییسعلی دلواری به 395 میلیون متر مکعب رسیده است.
عباسی نژاد یادآور شد: بهرغم آبگیری انجام شده، کماکان 43 درصد از مخزن این سد خالی است و امیدواریم با تکمیل آورد رودخانه شاپور در بارندگی اخیر و همچنین بارندگیهای احتمالی پیش رو، این کسری نیز به حداقل ممکن برسد.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای بوشهر عنوان کرد: اوج نیاز آبی نخیلات پایین دست سد رییسعلی دلواری در ایام گرم سال و پایان فصل برداشت (شهریور و مهر ماه) بوده و ضروری است تا دوره های آبیاری پیش رو با حداکثر دقت و بهرهوری انجام گیرد تا در فصل گرم سال نیز امکان آبیاری مناسب نخیلات وجود داشته باشد.