تعیین سازوکار هزینه کرد درآمدهای مازاد نفتی در مجلس
درصورت تحقق درآمد مازاد بر سقف نفتی، حداقل پنجاه درصد درآمد حاصله بابت تسویه بخشی از بدهی دولت به صندوق توسعه ملی، مابقی برای تأمین هزینه کالاهای مشمول کالابرگ، امور فرهنگی و آموزشی و تقویت اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای در سقف مقرر این قانون به مصرف میرسد.
به گزارش «انرژی امروز» از خبرگزاری خانه ملت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی سازوکار هزینه کرد درآمدهای نفتی مازاد دولت را مشخص کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز (چهارشنبه 24 اسفندماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی ایرادات لایحه بودجه سال 1402 اعاده شده از شورای نگهبان با اصلاح بندهای (ج) و (هـ) تبصره 1 ماده واحده این لایحه موافقت کردند.
براساس بند (ج) تبصره ۱ اصلاح شده ماده واحده لایحه بودجه 1402؛
ج- چنانچه منابع دولت از محل صادرات نفت، میعانات گازی و خالص صادرات گاز و خوراک تحویلی به پتروشیمیها در سال ۱۴۰2 کمتر از سقف مقرر در بند «ب» این تبصره گردد، به دولت اجازه داده میشود با رعایت بند «پ» ماده (۱۷) و جزء (۴) بند «ح» ماده (۱۶) قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور مصوب ۱۰/۱۱/۱۳۹۵ نسبت به تأمین مابهالتفاوت حاصل از منابع حساب ذخیره ارزی اقدام کند.
درصورت تحقق درآمد مازاد بر سقف مقرر در بند «ب» این تبصره، حداقل پنجاه درصد (50%) درآمد حاصله بابت تسویه بخشی از بدهی دولت به صندوق توسعه ملی، مابقی برای تأمین هزینه کالاهای مشمول کالابرگ موضوع ردیف 530000-19 جدول شماره(9)، امور فرهنگی و آموزشی(پنج واحد درصد) و تقویت اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای در سقف مقرر این قانون به مصرف میرسد.
دولت و صندوق توسعه ملی مکلفند گزارش میزان استفاده از حساب ذخیره ارزی و تادیه دیون صندوق مذکور را هر سهماه یک بار به مجلس شورای اسلامی و دیوان محاسبات کشور ارائه کنند.
براساس بند (هـ) تبصره ۱ اصلاح شده ماده واحده لایحه بودجه 1402؛
هـ- به شرکت دولتی ذیربط وزارت نفت اجازه داده میشود فراورده نفتی حاصل از افزایش ظرفیت پالایشگاه آبادان نسبت به برنامه مصوب را تا سقف دویست و سی میلیون (230٫000٫000) یورو به فروش رسانده و پس از واریز به حساب شرکت نزد خزانهداری کل کشور، وجوه حاصل را صرف بازپرداخت تعهدات طرح توسعه و تثبیت این پالایشگاه نماید.