احیای دوباره تالاب الله‌آباد قزوین؛ پرندگان مهاجر بازگشتند

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین گفت:‌ به خاطر بارش‌های بهاری امسال، تالاب الله‌آباد پس از ۱۵ سال دوباره احیا شده و با تداوم بارش‌های بهاری وسعت آبگیری این تالاب بیشتر خواهد شد.

حسن عباس‌نژاد  با بیان اینکه بارش‌های بهاری در این روزها جانی دوباره به تالاب الله‌‌‌آباد شهرستان آبیک داده است اظهار داشت: با وجود اینکه این تالاب حدود 15 سال خشک و کویری شده بود، اما از سال جدید و به علت بارش‌های بهاری دوباره احیا شده و با تداوم بارش‌های بهاری وسعت آبگیری این تالاب بیشتر می‌شود.

عباس‌نژاد از بازگشت مجدد پرندگان مهاجر به تالاب مذکور خبر داد و افزود:‌ به خاطر این بارش‌ها و احیای دوباره تالاب الله‌‌آباد، حدود 130 گونه پرنده از جمله فلامینگوها و گونه‌‌‌های کمیابی مانند اردک سرسبز و درنا برای زندگی به این تالاب بازگشته‌اند که منظره زیبایی را در این تالاب ایجاد کرده است.

   وی با ذکر اینکه پیشتر چرای بی‌رویه، تامین نشدن حقابه و زهکشی این تالاب را به کانون اصلی ریزگرد در استان‌های قزوین، البرز و تهران تبدیل کرده بود، ادامه داد: با توجه به بارندگی‌هایی که به تازگی اتفاق افتاد و پس از اینکه زهکش دشت الله‌‌آباد مسدود شد، امروز می‌بینیم که در بعضی از مناطق تالاب آبگیرهای ایجاد شده و در نقاط دیگر هم این تالاب شکل دریاچه به خود گرفته است.

این مقام مسئول با تاکید بر لزوم احیای تالاب الله‌‌آباد، گفت: احیای این تالاب با تامین آب مورد نیاز، رطوبت خاک منطقه را افزایش می‌دهد و باعث ازدیاد پوشش گیاهی در دشت الله‌آباد می‌شود که در این صورت شاهد ایجاد ریزگرد در این دشت نیستیم.

عباس‌نژاد با یادآوری اینکه دشت الله‌آباد 60 هزار هکتار وسعت دارد که حدود 2 هزار و 800 هکتار آن به تالاب اختصاص دارد، اضافه کرد: برنامه‌های مختلفی در جهت افزایش پوشش گیاهی به منظور جلوگیری از گرد و خاک در این دشت اجرا خواهد شد و همچنین قرار است با استفاده از پساب تصفیه‌خانه‌های استان تالاب این دشت به صورت مستمر آبگیری شود.

به گزارش «انرژی امروز» از روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان قزوین،وی به برگزاری کلاس‌های آموزشی و توجیهی برای دامداران منطقه به منظور حفاظت از پوشش گیاهی دشت الله‌‌‌‌آباد اشاره کرد و گفت: در این کلاس‌ها دامداران را توجیه می‌کنیم که فقط در فصل آزاد برای چرا به منطقه بیایند و اینکه چگونه دام‌‌های خود را مدیریت کنند که به کمتر به پوشش گیاهی دشت آسیب برسد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن