تشعشعات الکترومغناطیسی باعث بهبود تولید نفت می شوند
تشعشعات الکترومغناطیس با تولید انرژی گرمایی مناسب و به مراتب قوی تر از تزریق بخار توانسته است خود را به عنوان تکنولوژی جدید ازدیاد برداشت گرمایی معرفی کند.
به گزارش خبرنگار دانش و فناوری «انرژی امروز»، پس از اجرای آزمایشی موفق تکنولوژی استفاده از تشعشعات رادیویی (RF) به منظور تولید گرما و ایجاد یک عملیات ازدیاد برداشت موفق، شرکت کانادایی اکسلور (Accelware) تمرکز و سرمایه گذاری بیشتری برای تحقیقات خود به منظور توسعه عملیات در میادین نفت سنگین بکار گرفته است.
شرکت کانادایی اکسلور که دفتر مرکزی آن در شهر کلگری واقع شده است، به منظور ابداع و توسعه تکنولوژی تمیز RF توانست جایزه نمایشگاه بین المللی نفت در سال 2017 را از آن خود کند.
طرز کار این تکنولوژی به این صورت است که ابتدا، دو چاه افقی به موازات هم همانند عملیات SAGD به درون سازند حفر می شود، سپس در چاه بالایی، با استفاده از یک ژناتور تولید امواج رادیویی با فرکانس بالا، نیروی الکتریسیته تبدیل به تشعشعات الکترومغناطیس لازم برای تحریک سازند می شود. در گام بعد این انرژی آب های غیر قابل تولید درون سازندی را تبخیر و تبدیل به بخار می کند که این بخار باعث بهبود تحرک پذیری نفت به سمت چاه های تولیدی می شود. این انتقال انرژی گرمایی در ابعاد حجمی وسیع، باعث می شود که تمام سازند تولیدی با بازدهی و عملکرد بالاتری نسبت به تزریق بخار، گرم شود.
با استفاده از تشعشعات رادیویی به جای بخار، شرکت اکسلور پیش بینی می کند که علاوه برکاهش هزینه های عملیاتی ، تاثیرات نامطلوب محیط زیستی نیز به کمترین میزان خود برسد. با اجرای طرح آزمایشی این عملیات، اکسلور در حال حاضر به دنبال شرکای کارفرمای عملیات ازدیاد برداشت مخازن نفت سنگین می گردد تا طرح خود را در مقیاس بزرگ میدانی اجرایی کند.
رئیس اکسلور، جو کلارک در این باره می گوید: ` با وجود اینکه هنوز کارفرمایی به طور قطعی قول همکاری با ما را نداده است ولی من مطمئن هستم که تا آخر امسال ما طرح خود را در ابعاد بزرگ عملیاتی خواهیم کرد.` اکسلور با وجود موفقیت های بسیار خود، برای تسعه بیشتر تکنولوژی خود شرایط سختی را با وجود کاهش قیمت نفت و کاهش درامدهای نفتی پیش روی خود می بیند.