افزایش قیمت نفت با نزدیکی توفان به تاسیسات نفتی آمریکا

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس گفت: در حال حاضر بیشتر تاثیرات در بازار نفت به دلیل مخاطرات منطقه ای و عوامل جوی بوده که در خلیج مکزیک و تگزاس اتفاق می افتد، که تاسیسات نفتی و پالایشگاهی را در این منطقه تعطیل می کند.

اسدالله قره خانی با اشاره به نوسانات قیمت نفت طی هفته های اخیر، گفت: زمانی بازیگر اصلی تعیین قیمت نفت در دنیا عربستان بود، اما در حال حاضر به دلیل  اتفاقاتی که برای عربستان رخ داده عربستان دیگر به قیمت نفت بی تفاوت نیست، چراکه هزینه های این کشور بسیار افزایش یافته و باید هزینه های سیاست گذاری های منطقه ای خود از جمله جنگ در یمن و سایر بخش ها را تامین کند.

نماینده مردم علی آبادکتول در مجلس شورای اسلامی،افزود: عربستان باید به برخی کشورها باج هایی پرداخت کند تا مناقشات با قطر را به نفع خود تمام کند و همچنین باید کشور آمریکا را در کنار خود نگه دارد، البته ذخایر این کشور نیز تا حدی تخلیه شده که در کاهش نقش آن به عنوان بازیگر اصلی تاثر گذاشته است.

قیمت نفت حدود یک دلار و یا چند سِنت نوسان دارد

 قره خانی با بیان اینکه درحال حاضر بازیگر اصلی در تعیین قیمت نفت کشور آمریکا است، ادامه داد: آمریکا می تواند به یکباره ذخایر استراتژیک خود را کاهش دهد، اما به دنبال بالانس نفت تولیدی و قیمت آن است، کما اینکه در روزهای اخیر با وجود کاهش ذخایر استراتژیک نفت آمریکا در حد چندین میلیون بشکه نفت قیمت آن چندان کاهش نیافته است.

وی یادآور شد: آمریکا در روزهای اخیر علیرغم کاهش ذخایر استراتژیک، به یکباره ظرفیت پالایشگاه هایش را برای تولید بنزین به سقف میزان تولیدی افزایش داده است، لذا کاهش تولید بنزین علیرغم کاهش ذخایر استراتژیک دیده نشده است تا سبب ایجاد یک نگرانی در بازار نفت و افزایش یکباره قیمت آن شود، به همین دلیل قیمت نفت روی یک دلار و چند سِنت نوسان داشته است.

نزدیکی طوفان به سواحل آمریکا و تعطیلی تاسیسات نفتی و پالایشگاهی در این منطقه

این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه در حال حاضر بیشتر تاثیرات در بازار نفت به دلیل مخاطرات منطقه ای و عوامل جوی بوده که در خلیج مکزیک و تگزاس اتفاق می افتد، افزود: این طوفان در حال حاضر به سواحل آمریکا نزدیک می شود و تاسیسات نفتی و پالایشگاهی را در این منطقه تعطیل می کند و سبب توقف فعالیت پالایشگاه های این منطقه که حداقل 5میلیون بشکه در روز پالایش نفت دارند می شود و تا زمانی که دوباره این پالایشگاه ها پس از وقوع طوفان وارد مدار شوند، ممکن است به واسطه طوفان در سواحل آمریکا و خلیج مکزیک قیمت نفت افزایش یابد.

وی ادامه داد: آمریکا گاهی که قیمت نفت افزایش یافته تولید نفت شل را بیشتر می کند و اگر قیمت نفت کاهش یابد، تولید خود را متوقف می کند، لذا قیمت نفت حدود 45 تا 52 است و اگر اتفاقات حادی در نیجریه و لیبی رخ دهد، سقف آن 55 دلار می شود.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: اعضای  اوپک تصمیم گرفته اند که در نشست آتی میزان تولید لیبی و نیجریه را مدیریت کرده و برای آن سقف خاصی مشخص کنند.

جلسه مشترک کمیسیون انرژی مجلس با وزیر نفت در روز دوشنبه

قره خانی همچنین از جلسه مشترک کمیسیون انرژی با وزیر نفت  در روز دوشنبه به منظور اعلام حمایت از اجرای برنامه های وزارت نفت در دولت دوازدهم خبر داد و گفت: برنامه هایی که زنگنه عنوان کرده خواسته مجلس بوده و  اولویت کمیسیون انرژی  بوده است، که شامل افزایش ضریب بازیافت، گرفتن سهم کشور در میادین مشترک، پرهیز و جلوگیری از خام فروشی با توسعه پالایشگاه ها، بالا بردن راندمان ها در بخش ال ان جی می شود.

نماینده مردم علی آبادکتول در مجلس شورای اسلامی، افزود: توسعه پتروشیمی ها، صادرات گاز به سایر کشورها، استفاده از توان، تجهیزات و ظرفیت داخلی، انجام مراوده با کشورهای دیگر و صدور خدمات فنی و مهندسی از جمله برنامه های وزارت نفت در دولت دوازدهم بوده که کمیسیون انرژی نیز درخواست اجرای آن را از وزارتخانه دارد.

نفس IPC برای جذب سرمایه گذار خارجی است

قره خانی با بیان اینکه نفس IPC برای جذب سرمایه گذار خارجی است، ادامه داد: قراردادهای داخلی به شکل های مختلف در کشور منعقد می شود، اما الگوی قراردادهای جدید که تایید آن فراز و فرود زیادی در مجلس داشت، دقیقا در راستای جذب سرمایه گذاری خارجی است که بسیار روشن در آن جذب سرمایه گذاری خارجی مطرح شده است.

وی با اشاره به اینکه زنگنه اعتماد عمومی را جلب کرده است، یادآور شد:مجلس و نمایندگان به زنگنه با توجه به IPC، قرارداد توتال و نگاه برنامه ای و اولویت بندی های کاری وزیر رای داده است و رای بالا به زنگنه با رای دادن به وزارتخانه های دیگر متفاوت است، چراکه در وزارتخانه های دیگر شاید به شخص وزیر رای داده شود اما در رای اعتماد به زنگنه به شخص وزیر و برنامه های آتی وی رای داده شد.

موتور محرکه توسعه و پیشران اقتصادی کشور نفت است

این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه برنامه های وزارت نفت در تمامی شئون کشور اثرگذار است، افزود: موتور محرکه توسعه و پیشران اقتصادی کشور نفت است و اگر این بخش موفق نباشد، سایر بخش ها همانند راه، بهداشت و فرهنگ موفق نیست، چراکه هزینه تمامی این بخش ها از طریق نفت تامین می شود.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه بخش زیادی از مالیات ها از پیمان ها و حقوق ها گرفته می شود و تامین منابع آنها از نفت است، تصریح کرد:تمامی وزرا رای خاص خود را دارند، اما رای به وزیر نفت تایید ریل گذاری و  پذیرش سیاست این وزارتخانه است که حرکت در مسیر این سیاست ها مورد حمایت مجلس است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن