هضم زیستی آلاینده MEG به صورت پایلوت SBR
رئیس بهره برداری پالایشگاه چهارم گفت: برای اولین بار در مجتمع گاز پارس جنوبی عملیات هضم زیستی آلاینده MEG در پایلوت پالایشگاه چهارم مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش انرژی امروز به نقل از روابط عمومی شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی، سجادی گفت: این عملیات به منظور دستیابی به ایجاد دستورالعملهای راه اندازی قسمت SBR و بذر زیست – صنعتی در تصفیه خانه پالایشگاه چهارم صورت گرفته است.
وی گفت: پروژه MEG DIGESTION بعنوان یک زنجیره از انجام تحقیقات در ارائه شرایط بهینه سازی پسابهای حاوی MEG بوده که در طی سه فاز صورت میگرد.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: فاز اول دستیابی به شرایط بهینه سازی رشد میکرواورگانیسم ها یک محیط کشت میکروبی است که در مواجه با فاضلابهای حاوی MEG میباشد و در طی آن ایجاد فاز مطابقت و گونههای زیستی هاضم MEG مشخص میشود.
سجادی ادامه داد: در این مرحله تیم بهره برداری با همکاری واحد آزمایشگاه پالایشگاه چهارم توانسته است به سه هدف عمده دستیابی پیدا کند:ابتدا زیست توده مناسب را جهت هضم آلاینده و فاکتورهای عملیاتی مهندسی فاضلاب را مشخص سازند. دوم شرایط خوراک را بصورت یک شاهد مطمئن جهت ارزیابی نتایج فازهای بعدی آزمایش تدوین کنند و سوم ارزیابی ضریب رشد و مرگ میکروبی را بر حسب تعریف خوراک استاندارد لحاظ کرده تا در توانایی کالیبره نمودن شبیه سازهای زیستی گام موثری برداشته شود.
وی در ادامه افزود: در این آزمایشات، عمده COD حاصل از فاضلاب به میزان 73 درصد در طی 48 ساعت با احتساب 8 ساعت فاز تطبیقی ، کاهش یافت. خوراک ورودی حاوی 3000 میلیگرم در لیتر فاضلاب از MEG بوده که در شرایط مشابه راکتور اصلی در حجم کل به حدود 500 میلیگرم در هر لیتر و پس از واکنش NIL گردید.
رئیس بهره برداری پالایشگاه چهارم عنوان داشت: همچنین رشد شاخص زیستی به میزان 6.63 درصد معادل با تولید 1.44 کیلوگرم در زیست توده میباشد. همچنین در این پروژه شاخص SVI در حدود کنترل شده است.
فاز دوم تحقیقات، بررسی ممانعت کنندههای زیستی در رشد و مرگ میکروبی است که با شناسایی این ممانعت کنندهها، ضریب واقعی بازده تبدیل تعیین گردد. و نهایت در فاز سوم این تحقیقات، بهینه سازی شرایط واقعی راکتور ناپیوسته متوالی یا همان SBR میباشد.
وی با اشاره به مزایای انجام این عملیات گفت: علاوه بر بررسی شرایط تصفیه زیستی بعنوان یک آلترناتیو مؤثر بر روشهای شیمیایی، میتوان به ایجاد زمینههای مطالعاتی در خصوص بررسی زیست سازگاری آلایندههای پالایشگاه گازی و کاهش خصلت سمیت سایر آلایندههای شیمیایی دیگر اشاره کرد.