پالایشگاه لاوان در کاهش تولید نفتکوره رکورد زد
پالایشگاه لاوان در کاهش تولید نفتکوره و تولید به صورت وکیوم باتوم تا مرز ١۶.٧ درصد مقام نخست را ازآن خود کرد.
محمدعلی اخباری، مدیرعامل پالایشگاه لاوان، دراینباره گفت: مجتمع تقطیر لاوان سال ١٣۵٠ شمسی با هدف تولید و تامین نفتکوره صادراتی و سوخت کشتی ساخته شده بود که امروز با توجه به نیاز داخل و سیاست کاهش نفتکوره، رکوردار کاهش این فرآورده نفتی کمارزش شده است.
وی افزود: با توجه به شرایط بازار و بیارزش شدن نفتکوره و سیاست کاهش تولید این فرآورده به دلایل زیستمحیطی، شرکت پالایش نفت لاوان از سال ٩١ تا ٩٢ با خصوصیشدن این پالایشگاه و نبود نقدینگی و ضرردهی به سمت تولید فرآوردههای باارزش حرکت کرد.
وی ادامه داد: از سال ٩۵ با تغییر خوراک پالایشگاه به میعانات گازی و کاهش تولید نفتکوره فرآورده باارزش نفتای ترش سنگین «مواد اولیه تولید بنزین و نفت گاز» تولید کردیم و میزان تولید نفتکوره از ٢۴ درصد سال ٩٣ و ٩۴ را به ١۶.٧ درصد رساندیم.
به گفته مدیرعامل پالایشگاه لاوان، میزان تولید نفتکوره در شش ماه نخست پارسال حدود ٣٨۵ هزار تن بود که در شش ماه نخست امسال به ٢٨۵ هزار تن رسیده است.
وی اعلام کرد: برای کاهش تولید نفتکوره دو پروژه جدید در شرکت پالایش نفت لاوان تحت عنوان «واحد تقطیر در خلاء جدید و واحد قیرسازی» تعریف شده که کار طراحی و مشاوره به پیمانکار سپرده شده و مطالعات اولیه آن به پایان رسیده است.
اخباری اظهار کرد: با اجرای این دو پروژه، نفتکوره موجود به قیر و نفت گاز تبدیل خواهد شد و در عمل تولید نفت کوره به طور کامل قطع و جای خودش را به تولید فرآوردههای باارزش خواهد داد.
وی ادامه داد: پروژههای در دست طراحی ٣٠ میلیون دلار هزینه در بر دارد که اجرای آن دو سال زمان میبرد و براساس برنامهریزی صورت گرفته واحدهای جدید ازسوی مهندسان داخلی و توان مهندسی و تخصصی پالایشگاه ساخته خواهد شد.
مدیرعامل پالایشگاه لاوان با اشاره به استقبال سرمایهگذاران داخلی و خارجی برای اجرای این پروژهها گفت: این پروژه را با دریافت تسهیلات بانکی به سرانجام میرسانیم، زیرا معتقدیم بازگشت سرمایه آن فوری است و پس از یکسال همه سرمایه برگشت خواهد داشت.