مشارکت بخش خصوصی در اجرای‌طرح های صنعت آب و برق

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو، از تامین 70 درصدی خدمات فنی و تجهیزات شیرین‌سازی آب از طریق شرکت‌های دانش بنیان خبر داد.

به‌گزارش خبرنگار حوزه توسعه پایدار انرژی امروز، علیرضا دائمی، معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو، در نشست خبری با اصحاب رسانه، با تاکید بر مشارکت بخش خصوصی در اجرای طرح‌ها برای ایجاد توسعه متوازن صنعت آب و برق در کل کشور، وزارت نیرو را «وزارتخانه پیشرو در مشارکت دادن بخش خصوصی در اجرای پروژه‌های صنعت آب و برق کشور» دانست و از سهم 55 درصدی بخش خصوصی در این پروژه‌ها خبر داد.

دائمی با اشاره به مواد مهم لایحه برنامه ششم توسعه گفت: در ماده 41 این لایحه دولت متعهد شده برای مدیریت مناسب آب در بخش کشاورزی و رونق این صنعت تا پایان این برنامه اقدام به تشکیل بیش از 1400 تشکل آب‌بران و همچنین تغییر الگوی کشت در برخی مناطق و محدودیت توسعه کشت افقی (افزایش سطح زیرکشت) در کشور کند.

هدررفت بیش از 25 میلیارد مترمکعب آب در کشور

به گفته معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو «در ماده 45 این لایحه نیز به موارد بسیار مهمی از جمله توجه به حقابه‌های زیست محیطی، تعادل بخشی به سفره‌های آب زیرزمینی، ارتقای بهره‌وری از طریق کشت محصولات کم آب‌بر و محصولاتی که ارزش صادراتی دارند و همچنین بحث‌های بسیار مهمی چون بازچرخانی آب، مدیریت آب مجازی و آب‌های نامتعارف، اشاره شده است».

دائمی با تاکید بر اینکه «امروز در برخی از کشورهای توسعه یافته بیش از 8 بار آب بازچرخانی می‌شود» گفت: در حال حاضر بیش از 30 درصد از محصولات کشاورزی ما از مزرعه تا سفره مردم هدر می‌رود و این مساله باعث هدررفت بیش از 25 میلیارد مترمکعب آب در کشور می‌شود.

بهره‌وری منابع آب 30 درصد افزایش می‌یابد

معاون امور اقتصادی و برنامه‌ریزی وزر نیرو از برق‌دار کردن چاه‌های کشاورزی و نصب کنتورهای هوشمند در ماده 12 برنامه توسعه خبر داد و گفت: مقرر شده حدود 10 درصد از ورودی صندوق توسعه ملی برای اجرای مدیریت بهره‌وری آب از جمله همین نصب کنتورهای هوشمند یا بازچرخانی آب و… تخصیص داده شود.

به گفته دائمی، طبق برنامه ششم توسعه باید بهره وری استفاده از منابع آب 30 درصد افزایش یابد.

 دائمی تاکید کرد: براساس این لایحه و در راستای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی بناست که حدود 70 درصد از تامین خدمات فنی و تجهیزات شیرین‌سازی آب دریاها از طریق شرکت‌های دانش بنیان انجام شود.

دسترسی به سیستم فاضلاب 25 درصد افزایش می‌یابد

وی خاطر نشان کرد: در ماده 47 لایحه برنامه ششم توسعه برنامه‌ریزی شده که دسترسی مشترکین به سیستم فاضلاب حدود 25 درصد افزایش یابد و در ماده 48 نیز به حفاظت از تالاب‌ها و ایجاد مدیریت سبز بسیار تأکید شده است.

وی اضافه کرد: خوشبختانه توجه به مدیریت سبز در سال‌های اخیر در مجموعه وزارت نیرو در دستورکار قرار گرفته و از نمونه‌های آن می‌توان به تامین انرژی همین ساختمان وزارتخانه اشاره کرد که بخش عمده‌ای از انرژی آن از پنل های خورشیدی و CHP ها تامین می‌شود.

همچنین وی در ادامه با اشاره به پیش‌بینی قیمت تعرفه‌های آب و برق در لایحه برنامه ششم گفت: در این لایحه صراحتا اشاره شده که تا افق 1404 بایستی قیمت تعرفه‌های آب و برق واقعی شده و به قیمت تمام شده برسد و همچنین راندمان نیروگاه‌ها نیز سالانه یک درصد افزایش یابد.

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو ادامه داد: کاهش تلفات توزیع برق نیز از جمله موارد پیش بینی شده است که خوشبختانه در این زمینه نیز وزارت نیرو از سه سال قبل کارهای بسیار خوبی انجام داده و توانست تلفات توزیع را از 15 درصد به 11 درصد برساند.

سهم انرژی‌های تجدیدپذیر به 15 درصد می‌رسد

وی تاکید کرد: بر اساس این لایحه کشورمان تا پایان برنامه بایستی تبدیل به هاب انرژی در منطقه شود و پیش شرط آن ورود بخش خصوصی به توسعه این صنعت و فراهم کردن بازار مناسب برای سرمایه گذاری در این صنعت است.

وی افزود: در حال حاضر سهم انرژی‌های تجدیدپذیر از کل برق تولیدی کشور حدود 0.32 و سهم تولید پراکنده (CHP ) حدود 1.13 درصد است که بایستی براساس پیش بینی‌های لایحه به حدود 15 درصد برسد. دائمی در پایان در مورد درآمد ناشی از صادرات برق گفت: بر اساس این برنامه پیش‌بینی شده که حدود 3 هزار میلیارد تومان از درآمدهای وزارت نیرو از محل صادرات برق به کشورهای همسایه باشد که در صورت برقراری امنیت در برخی کشورهای ناامن همسایه می‌توان شاهد ارقامی بالاتر از این میزان پیش بینی شده بود.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن