ابتکار از برخی «رفتارهای جناحی» صدا و سیما انتقاد کرد
معاون رییس جمهور و رییس سارمان حفاظت محیط زیست، خواستار «کنارگذاشتن برخوردهای جناحی» رسانه ملی شد و گفت: صدا و سیما در انتشار اخبار و فعالیتهای سازمان حفاظت محیط زیست جانبدارانه برخورد میکند و بخش های زیادی از فعالیتهای ما در اخبار صدا و سیما به طور گزینشی حذف و پخش میشود.
به گزارش خبرنگار حوزه توسعه پایدار انرژی امروز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت از محیط زیست ایران، معصومه ابتکار، رییس سازمان حفاظت از محیط زیست ایران، با اشاره به اینکه «صدا و سیما به عنوان یک رسانه ملی تکالیفی بر عهده دارد»، گفت: مهمترین این تکالیف، انعکاس واقعیتهاست؛ بنابراین این رسانه نباید وارد جناحبندیها، جبههگیریها و دستهبندیهای خاص سیاسی بشود؛ بلکه باید واقعیتها را مطرح کند.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه «مثلا در حوزه محیط زیست فعالیتهایی صورت گرفته که نباید نادیده گرفته شود»، گفت: در دورههای مختلف حدی از فعالیت و تولیدات محیط زیستی اتفاق افتاده، ولی در دوره ریاست آقای عسگری بخش تولیدات محیط زیستی تقویت شده و به سازمان محیط زیست فرصتهایی برای بیان اقدامات داده شد؛ اما این رویکرد در بخش خبر خیلی کمتر است.
جبههگیری بخش خبری صدا و سیما در برابر دولت
ابتکار تاکید کرد: کسی منکر این موضوع نیست که رسانه ملی بدون طرح مشکلات و نقایص نمیتواند رسالت خود را ایفا کند، اما متاسفانه در برخی برنامهها به ویژه در برنامههای تحت تسلط معاونت سیاسی و بخش خبر، از ابتدای دولت یازدهم، در مقابل دولت با جانبداری برخورد شده و جبههگیری شده است.
ابتکار با تاکید بر اینکه «بخشهای زیادی از اخبار فعالیتهای ما در اخبار صدا و سیما به طور گزینشی حذف میشود»، گفت: بارها از بخشهای خبری برای حضور در برنامهها و فعالیتهای داخلی و بینالمللی سازمان حفاظت محیط زیست دعوت کردهایم؛ ولی به جای بازتاب اصل موضوع و خبر، به حاشیه آن پرداختهاند و اساسا از انتشار اصل خبر اجتناب کردهاند. علاوه بر این برخی برنامهها مثل بخش خبری 20:30 نقش تخریبی علیه اقدامات سازمان حفاظت محیط زیست داشتهاند.
یکبار یک بلوای قومیتی در شرف وقوع بود
وی همچنین با اشاره به اینکه «این بخشها گاه موضوع را طوری منعکس کردهاند که با واقعیت هیچ سازگاری نداشته است»، گفت: مثلا بخشی از حرفهایم را تقطیع کرده و پخش میکنند که یکبار به خاطر این کار، یک بلوای قومیتی در شرف وقوع بود. ماجرا از این قرار بود که در همایش حقوق محیط زیست ایران سخنرانی داشتم. بخش خبری صدا و سیما جملهای را به طور بریده از من پخش کرد. یعنی جایی که گفتم تالاب جازموریان بین سیستان و بلوچستان و کرمان قرار دارد، کلمه بلوچستان را از جملهام بریده و اینطور مطرح شد که خانم ابتکار به قوم بلوچ توهین کرده است و البته موضوع را سریعا پیگیری و اصلاح کردیم».
وی افزود: علاوه بر این در برنامه «ثریا»، ماجرای ماشین الکترونیکی فردی به نام آقای «آرین» را علم و ادعا کردند که خانم ابتکار جلوی فعالیتش را گرفته، تا اینکه تصویر نامهای را که به من منتسب شده و تصویر آن را از دور و بدون وضوح در برنامه نشان میدادند، در سایتی منتشر شد و متوجه شدیم که نامه جعلی است. این آقا در حال حاضر پرونده قضایی و حکم جلب دارد. حتی علیه برنامه ثریا هم به خاطر طرح چنین موضوع خلاف واقعی شکایت کردهایم.
ابتکار ادامه داد: صدا و سیما بر سر اعتراضات کارکنان سازمان حفاظت محیط زیست بلوایی ایجاد کرد و یک درخواست صنفی را سیاسی جلوه داد. در حقیقت رسانهای که بخش خبر آن اخبار اقدامات و فعالیتهای سازمان محیط زیست را منتشر نمیکند با یک طراحی از پیش تعیینشده با تعداد محدودی از کارکنان سازمان مصاحبه کرد و آن را مدام پخش میکرد.
مصاحبه سی چهل ثانیهای متصدی
وی با اشاره به اینکه میتوان فهرست بلندبالایی در این مورد ارائه داد، افزود: اخیرا از هم یک مصاحبه یک ساعت و نیمه دکتر سعید متصدی معاون سازمان، سی چهل ثانیه به صورت تقطیع شده به نحوی پخش شد که گویی وی آلودگی هوا را طبیعی میداند. این در حالیست که آقای متصدی عمرش را برای مبارزه با آلودگی هوا صرف کرده است.
ابتکار با اشاره به مورد دیگری اظهار کرد: حتی در مورد پدیدهای مثل گرد و غبار، صدا و سیما به جای اتخاذ رویکرد علمی سعی میکند، جوری مسله را مطرح کند که مردم عصبانی شوند و تصور کنند که ما در دفتر گرم و نرم خود نشستهایم و برای حل مسائل محیط زیست تلاشی نمیکنیم.
ابتکار با بیان اینکه دولت فضای آزادی بیان ایجاد کرده است ادامه داد: رییسجمهور به تضارب آرا معتقد است؛ اما آیا باید در چنین شرایطی طوری برخورد کنیم که مسایل جنبه تخریبی پیدا کند؟
معاون رییس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود خواست و اراده آقای عسگری را تعادل در حوزه خبری دانست و گفت: ولی در حوزه سیاسی و خبر کار صرفا دست ایشان نیست و از اختیارات کافی برخوردار نیستند تا بتوانند تعادل را برقرار کنند.