کم آبی منشا بحرانهای زیستمحیطی قم
نقش آب در بحرانهای زیست محیطی به قدری پررنگ دیده میشود که اگر برداشت از سفرههای زیرزمینی و مصرف آب مدیریت نشود خسارت جبران ناپذیری به زندگی بشری میزند.
به گزارش خبرنگار حوزه توسعه پایدار انرژی امروز، سید احمد شفیعی، معاون فنی اداره کل حفاظت از محیط زیست استان قم، میگوید: «منشا بحران های زیست محیطی آبی است».
شفیعی با اشاره به این که «در شروع پدیده بحران دردریاچه نمک هستیم» معتقد است: خشک شدن منابع آبی، شور شدن بیش از حد آب و استفاده بیش ازحد منابع آبی و زیرزمینی در مصارف کشاورزی و نقش استانهای حوزه آبریز دریاچه نمک از جمله مواردی است که به بحرانزا شدن این پدیده کمک میکند.
شفیعی با اشاره به اینکه «تالاب ها در انتهای آبخیز دریاچه نمک قرار دارند که هر اتفاقی در دریاچه نمک با مساحت 200 هزار هکتار و یا تالابها بیافتد تاثیر بر روی یکدیگر گذاشته و باعث ایجاد کانون ریزگرد در سطح کشور میشود» تاکید کرد: مشکلات زیست محیطی تالابها و فعال شدن کانونهای ریزگرد طی پنج سال، در این استان مشاهده میشود و زنگ خطری برای مسوولان کشوری است چرا که از مدیریت استان قم خارج شده و نیازمند همکاری استانهای همجوار است.
شفیعی با تاکید بر مدیریت توسعه شهرکها، ساخت مجتمعهای بین راهی، ساخت سایتها و گسترش آرامستانها»، نسبت به تشکیل کانون ریزگردها، هشدار داد و گفت: تالاب ها به خاطر پوشش نوع گیاهی، تنوع پرندگان و جانوران و آبزیان مورد توجه طبیعت دوستان و گردشگران قرار گرفته است که باید اقدامهای لازم برای بازدید فراهم شود.