یادگارهای سردار سازندگی برای فعالان حوزه انرژی
دکتر حسین امیری خامکانی | نایبرئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی | سردبیر «انرژی امروز»
آیتالله هاشمیرفسنجانی به معنای واقعی و اعم کلمه دین خود را به اسلام و انقلاب ادا کرد. ایشان تا آخرین نفس برای تحکیم نظام اسلامی گام برداشت و تا آخرین لحظه برای صیانت از آن تلاش کرد. ایشان در توسعه، پیشرفت و ثبات اسلام و انقلاب نقش جدی داشت. او در شکلگیری قیام و حرکت مردمی 19 دی 1356 نقشی اساسی ایفا کرد و حال هم در سالگرد همان روز در گذشت. نقش ایشان را در افزایش ارتباط حوزه و دانشگاه، نمیتوان نادیده گرفت. همانطور که پیش از انقلاب نیز در حوزههای علمیه، فعالیتهای فمری و دینی، کمک به طلاب و مبارزات نقش کلیدی ایفا کرد.
مرد عمل بود و با علم، پیشرفت و فناوری در مسیر آن حرکت میکرد. ایشان همگام با انقلاب و امام در شکلگیری و مدیریت نظام اسلامی نقشی اساسی ایفا کرد و همه اذعان دارند که آیتالله هاشمی نماد حرکت انقلابی، توسعه و سازندگی در کشور است.
سهشنبه گذشته بود که نشستی با ایشان و با حضور مدیران استان کرمان داشتیم. گزارشی از عمل به سیاستهای اقتصاد مقاومتی ارائه شد و من هم گزارشی از توسعه مدیریت استان و اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی ارائه کردم. با شنیدن این گزارش خوشحال شدند. آیتالله هاشمیرفسنجانی هرجا که سخن از توسعه و اجرای پروژههای اشتغالزایی است هم حرف برای زدن داشت و هم خوشحال میشد. در پایان هم توصیه کردند که هم توسعه و هم اشتغال در سطح استان پایدار شود. قرار بود فردا هم در قالب نمایندگان اقلیت مجلس نهم با ایشان دیداری داشته باشیم که فرصت از دست رفت.
سردار سازندگی ایران خاطرات بسیاری را برای فعالان حوزه انرژی به یادگار گذاشته است. به یاد داریم صنعتنفت کشور در جنگ تحمیلی آسیب اساسی دیده بود. با ورود ایشان به عرصه و نگاه ویژهاش هم پالایشگاهها و هم نیروگاهها به سمت توسعه، پیشرفت و سازندگی سوق پیدا کرد. با توجه به اینکه ایشان قبل از دوران ریاستجمهوری خود، مدیریت جنگ را نیز به عهده داشت؛ نیک میدانست وضعیت چگونه است و باید صنعت نفت بازسازی شود. به گونهای که با فعال شدن این صنعت و استخراجُ تولید و فروش بیشتر نفت، سایر بخشها هم فعال شوند و به خرابیهای جنگ و بازسازی نیز پرداخته شود.
همانطور که امروز آقایان روحانی و زنگنه توانستهاند صنعت نفت را در شرایط پس از برجام احیا کنند؛ آیتالله هاشمیرفسنجانی هم، همین نقش را پس از جنگ برای صنعت نفت ایفا کردند. بر همین اساس در دولت سازندگی نگاه ویژهای به توسعه این حوزه، بازسازی و احیای چاهها و پالایشگاههای آسیبدیده از جنگ با توجه به نیاز اقتصاد کشور به فروش نفت وجود داشت. با نگاه، فکر و فرماندهی آقای هاشمی رفسنجانی در حوزه اقتصاد و با محوریت صنعتنفت داشت، دولت توانست صنعتنفت و سایر زیرساختها و صنایع در همه ابعاد را تغذیه کند و توسعه دهد. نمونه این بازسازیها احداث فرودگاهها و سدها و توسعه جدی زیرساختهای آب، برق، مخابرات و ارتباطات بود.