سواحل مُکران به قطب پتروشیمی ایران تبدیل می‌شود

طرح‌های پتروشیمی مُکران با ظرفیت تولیدی بالغ بر ۲۶ میلیون تن در سال قطب بین المللی و برند جهانی صنعت پتروشیمی ایران خواهد شد.

به گزارش «انرژی امروز» جعفر ربیعی مدیر عامل شرکت سرمایه‌گذاری ساتا (شستان) به خبرگزاری صدا و سیما گفت: طرح‌های در دست اجرا در صنعت پتروشیمی در فاز دو عسلویه و چابهار واقع شده است که در فاز دو عسلویه طرح‌های پتروشیمی بوشهر، پتروشیمی مرجان و پتروشیمی مخازن متمرکز صادراتی عسلویه قرار دارد.

وی افزود: طرح پتروشیمی بوشهر در زمینی به مساحت ۷۰ هکتار و شامل ۸ واحد فرایندی و سرویس‌های جانبی مربوطه و در سه فاز در حال اجراست.

ربیعی گفت: فاز یک این طرح، شامل واحدهای شیرین‌سازی گازترش، بازیافت اتان و متانول بیش از ۷۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. در فاز دو، واحدهای الفین، پلی‌اتیلن و اتیلن گلایکول قرار دارد که تاکنون در حدود ۸۱ درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌است.

وی افزود: طرح مخازن متمرکز با هدف ذخیره‌سازی محصولات تولیدی مرتبط با طرح‌های فاز دوم پتروشیمی برای صادرات به بازارهای بین‌المللی و در زمینی بالغ بر ۴۷ هکتار در حال ساخت است و فاز اول این طرح (اولویت اول) در حدود ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با هدف ذخیره‌سازی محصولات پتروشیمی مرجان و بوشهر در حال اجرا است.

نامبرده گفت: علاوه بر طرح‌های ذکر شده در فاز دو عسلویه، طرح احداث و تأمین زیرساخت‌های شهرک پتروشیمی مکران و طرح مجتمع پتروشیمی بدرشرق در منطقه آزاد چابهار در دست احداث است. طرح عظیم شهرک پتروشیمی مُکران در زمینی به مساحت بیش از ۱۲۰۰ هکتار با طول تقریبی ۴ ر ۴ و عرض ۵ ر ۲ کیلومتر واقع شده است.

او گفت: این شهرک مشتمل بر ۱۸ واحد فرایندی، واحد یوتیلیتی مرکزی و صنایع پایین‌دستی (به عنوان طرح‌های توسعه آتی) است که شستان از طریق شرکت توسعه نگین مکران و چهار شرکت تابعه آن وظیفه تأمین زیرساخت‌های طرح (فعالیت‌های عمرانی غیرصنعتی، یوتیلیتی، خطوط لوله انتقال گاز، مخازن و پایانه‌ها) و جذب سرمایه‌گذاران را به عهده دارد.

مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری ساتا (شستان) افزود: مجتمع پتروشیمی بدر شرق در شهرک پتروشیمی مکران واقع شده است. این مجتمع در ابتدا با هدف احداث یک واحد متانول شروع به کار کرد که در ادامه با هدف توسعه صنایع پایین‌دستی پتروشیمی و جلوگیری از خام‌فروشی محصولات و ایجاد ارزش افزوده، علاوه بر واحد متانول، تولید محصولات با ارزش الفینی و پایین‌دستی را در دستور کار خود قرار داده است.

او گفت: در حال حاضر از واحدهای در حال بهره‌برداری شستان، ۸۹ درصد محصولات پتروشیمی پلیمر آریاساسول شامل سه واحد الفین با ظرفیت یک میلیون تن در سال، واحد پلی‌اتیلن سبک با ظرفیت ۳۰۰ هزارتن در سال، واحد پلی‌اتیلن متوسط و سنگین با ظرفیت ۲۶۲ هزارتن در سال و پتروشیمی مارون با توانایی تولید سالانه ۱ ر ۱ میلیون تن اتیلن، ۲۰۰ هزار تن پروپیلن، ۳۰۰ هزار تن پلی‌اتیلن سنگین، ۳۰۰ هزار تن پلی‌پروپیلن و بیش از ۴۴۳ هزار تن انواع گلایکول یکی از بزرگترین شرکت‌های پتروشیمی در ایران و جهان است.

۳۰ درصد محصولات این شرکت پلی‌اتیلن سنگین، پلی‌پروپیلن، منو اتیلن گلایکول، دی‌اتیل گلایکول و تری‌اتیلن گلایکول سالانه به بازارهای جهانی صادر می‌شود.

ربیعی گفت: در پتروشیمی بوشهر ظرفیت تولیدات طرح ۴ میلیون تن در سال است که ۷۰ درصد تولیدات برای صادرات در نظر گرفته شده است. در پتروشیمی مرجان هم ظرفیت تولید سالانه یک میلیون و ۶۵۰ هزارتن معادل پنج هزار تن در روز متانول است. در مجتمع پتروشیمی بدرشرق- فاز یک هم واحد متانول با ظرفیت سالانه یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن معادل پنج هزار تن در روز متانول و یک واحد MTO با ظرفیت تولید ۶۲۵ هزار تن محصولات الفینی هدف گذاری شده است.

او گفت: با اجرای این طرح‌ها در فاز اول حدود ۴۰۰۰ نفر نیروی کار مستقیم جذب خواهد شد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن