رشد 157 درصدی مصرف برق در آسیا طی 15 سال
برق در تمامی صنایع استفاده میشود و یکی از منابع ارزشمند و البته پاک تامین انرژی است. به همین دلیل سرمایهگذاری در ساخت نیروگاهها بهعنوان یکی از زیرساختهای مهم اقتصادی و صنعتی در دنیا مطرح است.
به گزارش خبرنگار بینالملل انرژی امروز، در سال ۲۰۱۵ میلادی 20.9 هزارتراوات ساعت برق در دنیا مصرف شد. در این سال خاورمیانه 935 تراوات ساعت برق مصرف کرد و میزان مصرف در افریقا برابر با 621 تراوات ساعت بود. سهم خاورمیانه در مصرف برق دنیا در سال 2015 برابر با پنج درصد بوده است؛ در حالیکه سهم افریقا به کمتر از 2.4 درصد رسید.
در15 سال اول قرن بیست و یکم میلادی، آسیا بزرگترین مصرفکننده برق در جهان بود و بالغ بر 8.6 هزارتراوات ساعت برق مصرف کرد که 40 درصد کل مصرف دنیا بود. در این بازه زمانی نرخ رشد مصرف برق در آسیا بیشتر از دیگر مناطق دنیا بود.
توسعه اقتصادی و صنعتی در هند و چین و افزایش نیاز به مصرف برق برای راهاندازی واحدهای صنعتی و تولیدی و تجاری در این دو کشور پهناور و پر جمعیت را میتوان اصلیترین دلیل رشد مصرف برق در آسیا دانست. آمارها نشان می دهد در سال ۲۰۰۰ مصرف برق در آسیا برابر با 3.34 هزارترا وات ساعت بود در حالیکه در کشورهای اروپایی تنها 2.92 هزارترا وات ساعت و در امریکای شمالی 4000 ترا وات ساعت برق مصرف شد.
در سال 2008 مصرف برق در آسیا با 90 درصد افزایش به 5.9 هزارترا وات ساعت رسید در حالیکه مصرف در امریکا و اروپا تغیری نکرد. ظرف این ۱۵ سال مصرف برق در آسیا 157 درصد، در خاورمیانه 133درصد و در امریکای شمالی 10 درصد رشد کرد. اما نرخ رشد مصرف در اروپا کمتر از دو درصد بود که دلیل ان را میتوان توسعهیافتگی صنعت برق در قاره اروپا و اشباع نسبی بازار دانست.
چین بزرگترین مصرفکننده برق در دنیا و بزرگترین مصرفکننده در قاره آسیا بود. این کشور بیش از ۵۸ درصد از مصرف برق در آسیا را به خود اختصاص داد. در سال 2015 چین 4.92 هزارترا وات ساعت برق مصرف کرد که 58 درصد از کل مصرف برق در آسیا و ۴۰ درصد کل مصرف برق در دنیا بود. در این بازه 15ساله مصرف برق در چین 332 درصد رشد داشت.
جدول یک: بزرگترین تولیدکنندگان برق و میزان مصرف آنها (ترا وات ساعت)
میزان مصرف
میزان تولید
تولیدکننده برق
۴۹۲۱(رتبه اول مصرف)
۵۶۸۲
چین
۳۸۴۸(رتبه دوم مصرف)
۴۳۲۴
امریکا
۱۰۲۷(رتبه سوم مصرف)
۱۳۶۸
هند
۸۷۰(رتبه پنجم مصرف)
۱۰۶۲
روسیه
۹۲۱(رتبه چهارم مصرف)
۹۹۵
ژاپن
۵۲۱(رتبه ششم مصرف)
۶۳۸
آلمان
۴۹۳(رتبه نهم مصرف)
۶۳۲
کانادا
۵۱۴(رتبه هفتم مصرف)
۵۸۶
برزیل
۴۳۷(رتبه دهم مصرف)
۵۶۹
فرانسه
۵۰۵(رتبه هشتم مصرف)
۵۴۶
کره جنوبی