تشدید آتش‌سوزی مناطق جنگلی بر اثر پدیده تغییر اقلیم

معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست طی مراسمی به میزبانی سازمان حفاظت محیط زیست با اهدای لوح از اعضای ستاد پیشگیری و مقابله با آتش‌سوزی مناطق جنگلی سازمان حفاظت محیط زیست در سال 1395 تقدیر کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه توسعه پایدار انرژی امروز، معصومه ابتکار، معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست، در این جلسه با تقدیر از زحمات تمامی دستگاه‌های همکار در ستاد مقابله با آتش‌سوزی مناطق جنگلی در سال 1395 گفت: ثبت موفقیت کاهش 67 درصدی آتش سوزی در مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست بدون این عزم و همکاری ملی مقدور نبود.

معاون رییس جمهور ضمن اشاره به شرایط شکننده طبیعت ایران به ویژه جنگل‌ها به دلایل مختلف از جمله خشکسالی‌های پی در پی، اظهار کرد: امروز یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها و نگرانی‌های جهانی، تشدید و تسریع آتش‌ سوزی مناطق جنگلی بر اثر پدیده تغییر اقلیم و خشکسالی و افزایش شدت دما است.

پای تغییرات اقلیم در میان است

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه ایران نیز به دلیل تاثیر منفی تغییر اقلیم که منجر به کاهش بارندگی، تشدید خشکسالی و افزایش گرما و دما شده از این قاعده مستثنی نیست، گفت: در بلند مدت یکی از تهدیدهای مهم و جدی، افزایش آتش سوزی خود به خودی در مناطق جنگلی و مرتع‌ها علاوه بر آتش‌سوزی‌های ناشی از مداخله‌های انسانی است.

وی خاطرنشان کرد: از این رو ضروری است تا برنامه‌ریزی دقیقی برای مقابله با این تهدید صورت پذیرد چرا که تجربه سایر کشورهای جهان اثبات کرده که در صورت عدم برنامه‌ریزی و آمادگی انسانی و فنی، مهار آتش سوزی‌های جنگلی بسیار دشوار خواهد بود.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: مساحت جنگل‌های ایران بسیار ناچیز است و در عین حال این جنگل‌ها بکر هستند و باید با بهره‌گیری از تجربیات جهانی، انجام ارزیابی ریسک، طرح‌های مطالعاتی و سایر اقدام‌ها به عنوان سرمایه‌های ملی و ذخایر کشور از هر گونه آسیب و تخریب حفظ شوند.

ابتکار با تاکید بر اینکه آتش‌سوزی یکی از آسیب‌ها و تهدیدهای جدی برای جنگل‌های هیرکانی و زاگرسی ایران است، تصریح کرد: مطابق بررسی‌های صورت گرفته مداخلات عمدی و غیرعمدی انسان‌ها مهم ترین دلیل آتش‌سوزی جنگل‌ها در ایران است.

تهیه طرح 5 ساله جامع مدیریت پیشگیری و اطفای حریق وی اشاره‌ای هم به تدوین و تهیه طرح 5 ساله جامع مدیریت پیشگیری و اطفای حریق در عرصه‌های طبیعی کشور داشت و گفت: در صورت نیاز این برنامه نیز باید تقویت شود تا در کنار سایر برنامه‌های عملیاتی و به ویژه با توجه به برنامه ششم توسعه و تاکید این برنامه بر موضوع حفاظت از جنگل‌ها، بتوانیم در این عرصه موفقیت‌های بیشتری داشته باشیم.

معاون رییس جمهور ضمن اشاره به همکاری‌های صورت گرفته از سوی وزارت دفاع و بخش‌های نظامی برای اطفاء حریق جنگل‌های کشور، اظهار کرد: این همکاری‌ها باید تقویت شود و به ویژه 16 پایگاه ایجاد شده برای استقرار بالگردهای اطفاء حریق یا در همین شکل یا در قالب پایگاه‌های منطقه‌ای بتوانند در طول سال استمرار پیدا کنند.

وی با تاکید بر اینکه در کنار استمرار پایش مناطق، باید از فناوری‌های نو در این حوزه همچون سنسورهای حرارت و دود، همچنین پایش‌های ماهواره‌ای بهره بگیریم، تصریح کرد: هزینه کرد در این حوزه، سرمایه‌گذاری برای آینده است و از همین رو ارایه گزارش موفقیت‌ها و اقدام‌ها می‌تواند تاثیر زیادی در جذب اعتبار برای این موضوع داشته باشد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن