متخلفان بهجای تنبیههای قهری، درخت بکارند
معاون رییسجمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ضعف فرهنگی عمومی در حوزههای زیستمحیطی از مهمترین موارد آسیبزا به طبیعت است. درحالیکه باید سلامت و حفظ محیط زیست بهعنوان یک فرهنگ و مطالبه عمومی و مردمی در سطح جامعه نهادینه شود.
به گزارش خبرنگار حوزه توسعه پایدار انرژی امروز، معصومه ابتکار، معاون رییسجمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در نشست حمایت قضایی استان ایلام، اظهار کرد: مراجع قضایی نقشی کلیدی و اساسی برای ارتقای سطح فرهنگ عمومی و ایجاد فضایی ناامن برای متخلفان و متجاوزان زیستمحیطی و امنیت مطمئن برای فعالان و دوستداران محیطزیست بهویژه محیط بانان و ضابطان قضایی محیطزیست دارند.
وی بابیان اینکه «محیط زیست بهعنوان یک ثروت طبیعی و عمومی محسوب میشود»، افزود: مراجع قضایی باید از مجازات آموزشی و فرهنگی برای افزایش فرهنگ زیستمحیطی در صدور حکم متخلفان و متجاوزان استفاده کنند تا متجاوزان بهجای تنبیههای قهری، مجبور به انجام فعالیتهای زیستمحیطی همچون کاشت درخت و نهال و پاکسازی محیطزیست شوند.
ابتکار یادآور شد: یکی از سیاستهای مهم سازمان حفاظت محیطزیست جلب مشارکت جوامع محلی و بومی و افزایش و ترغیب آنها برای حفاظت از عرصههای زیستمحیطی و اراضی طبیعی همچون مراتع و جنگلها همراه با بهرهبرداری مشارکتی از این عرصهها است.
وی همچنین به شفافسازی برخی از قوانین حوزه محیطزیست و تدوین برخی لوایح جدید در مجلس شورای اسلامی هم تأکید کرد و گفت: برای نخستین بار لایحه هوای پاک با تأکید بر موضوع ریزگردها و لایحه حیوان آزاری تدوین و به مجلس ارائه شد.
ابتکار با اشاره به اینکه «قانون حمایت از محیطبانان و ضابطان قضایی در برابر متخلفان و متجاوزان، از سیاستهای سازمان است»، تاکید کرد: برخی از این سوءاستفادهکنندگان، حافظان محیطزیست را با ارعاب، تطمیع و تهدید، برای بهرهبرداریهای غیراصولی خود تحتفشار قرار میدهند.
وی افزود: با رایزنی و نشستهای متعدد با رییس قوه قضاییه مقرر شد، شعب ویژه رسیدگی به جرایم زیستمحیطی بدون فوت وقت در تمام کشور با توجه به اهمیت مقوله محیطزیست و حمایت از محیطبانان، حافظان و مدافعان این حوزه ایجاد شود.