آمادگی تاپیکو برای تولید پروپیلن حمل اتان با کشتی قابل‌تصور نبود

معاون سابق شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: صنعت پتروشیمی متاثر از اتفاق‌هایی در دنیا است که شامل استفاده از خوراک گازی ارزان برای تولید محصولات پتروشیمی است که ارزان ترین خوراک صنعت پتروشیمی محسوب می‌شود و سرمایه‌گذاری یک واحد الفینی با خوراک اتان کمتر از ۶۰ درصد از ایجاد یک واحد با خوراک مایع یا نفتا نیاز دارد.

به گزارش انرژی امروز،  محمدحسن پیوندی در پنل بعدازظهر امروز کنفرانس نفت ۲۰۱۷ در مورد صنعت پتروشیمی افزود: تاثیر سنگین خصوصی‌سازی به طور خاص در صنعت پتروشیمی کشور در یک شرایط زمانی خاص و همچنین پدیده هدفمندی یارانه‌ها و تغییر قیمت نفت و تاثیر آن بر توسعه کل صنعت موجب کاهش روند رشد صنعت براساس پیش‌بینی‌ها بوده است

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو) در مورد جایگاه خوراک گازی اتان در دنیا گفت: هیچکس فکر نمی‌کرد که اتان با کشتی حمل شود و الان اینیوس با سیستم حمل‌ونقل خود اتان را به انگلستان منتقل می‌کند یا شرکت ریلیانس که سرمایه‌گذاری کلانی در مقوله حمل‌ونقل گازی انجام داده که این سرمایه‌گذاری با توسعه کانال پاناما برای بالا بردن سرعت عبور کشتی به شرق و چین توانسته پیش‌بینی‌های صنعت را تغییر دهد. همچنین تصور بود که خاورمیانه با وجود منابع و تقاضا بزرگترین واحد NLG در جهان باشد، حتی قطر نیز در این زمینه سرمایه‌گذاری کرد؛ اما با استفاده از گاز اتان ارزان جهت حرکت NLG از آمریکا به آسیا شده است.

وی در مورد تاثیر عوامل محیطی بر توسعه صنعت پتروشیمی گفت: داعش در خاورمیانه ناامنی ایجاد کرده است و موجب کاهش سرعت رشد سرمایه‌گذاری در خاورمیانه شده است؛ به جزعربستان سعودی که بنا به دلایل خاص و استراتژی آن با آمریکا سرمایه‌گذاری آن همچنان ادامه دارد.

پنج میلیون تن تولید متانول

پیوندی در مورد مشکل جذب سرمایه‌گذار در صنعت پتروشیمی گفت: باید در زمان تحریم‌ها بستر لازم را فراهم می‌کردیم و سواحل را بصورت سایت برای جذب سرمایه‌گذاری‌ها آماده می‌کردیم و فقط به عسلویه اکتفا نمی‌کردیم و بستر لازم برای سرمایه‌گذاری و اشتغال را فراهم می‌کردیم. زیرا سرمایه‌گذار خارجی نمی‌داند کجا سرمایه‌گذاری کند.

مدیرعامل تاپیکو در مورد ظرفیت‌های آینده این شرکت گفت: صنعت در حال حاضر پنج میلیون تن تولید متانول دارد که ۴۰۰ هزار تن در کشور استفاده می‌شود و ۳۶۵۰ هزار تن با به سرویس وارد شدن پتروشیمی کاوه و پتروشیمی مرجان در سال آینده به ظرفیت اضافه می‌شود و در نهایت ۸.۵ تن به ظرفیت سال ۲۰۱۸ اضافه می‌شود و تا سال ۲۰۱۸ با به سرویس آمدن دو واحد متانول پتروشیمی بوشهر و آرین به ظرفیت ۱۰ میلیون تن متانول خواهیم رسید.

آمادگی برای تبدیل گاز به پروپیل

پیوندی در مورد مشکلات صنایع پایین‌دستی پتروشیمی گفت: ما برای توسعه صنعت نیازمند صنایع میان‌دستی پتروشیمی هستیم که موجب توسعه دانش فنی و تکنولوژیک و تامین خوراک مرتبط است زیرا صنایع پایین‌دست پتروشیمی به پروپیلن نیاز دارند که صنایع میان‌دست پتروشیمی می‌توانند این محصول را تولید کنند. حجم زیادی اتان داریم که حجم زیادی اتیلن از آن تولید می‌کنیم و این در حالی است که میزان تولید پروپیلن کمتر از یک میلیون تن است.

پیوندی در پایان خاطرنشان کرد که شرکت تاپیکو برای تامین زمین به دنبال پروژه همکاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای تبدیل گاز به پروپیلن یعنی تبدیل گاز اتان به متانول و همچنین تبدیل ۱.۵ میلیون تن متانول تولیدی تاپیکو در سال آینده به پروپیلن است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن