سیاست اوپک اجاره‌بهای حمل را کاهش می‌دهد

تحویل کشتی‎های نفتکش جدید در ماه ژانویه 2017 به رکورد جدید 5.5 میلیون DWT رسید تا  عرضه و تقاضای  کشتی‎های نفتکش را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.

به گزارش انرژی امروز، شورای دریانوردی بین‌المللی و حوزه دریای بالتیک (بیمکو) در تازه ترین گزارش خود اعلام کرد حجم بی سابقه تحویل 5.5 میلیون DWT  کشتی نفتکش به بازار نمایانگر 220 درصد افزایش تحویل کشتی‎های نفتکش در مقایسه با ماه ژانویه 2016 میلادی است.

تناژ کشتی‎های نفتکش تحویل شده در ماه ژانویه امسال به تنهایی برابر با 22 درصد از مجموع تناژ کشتی‎های نفتکشی است که در طول سال 2016 وارد ناوگان این کشتی‎ها شده است. در مقایسه با سال های 2015 و 2014 نیز، تحویل های ماه ژانویه امسال برابر با 48 درصد و 51 درصد است.

پتر سندینگ، تحلیلگر ارشد بیمکو، گفت: رشد بی سابقه تحویل کشتی‎های نفتکش می‎تواند شکاف میان عرضه و تقاضا را بیشتر کند، چراکه در این بخش از کشتیرانی حجم اوراق‎ها پایین است.

میزان اوراق کشتی‎های نفتکش ز ماه ژانویه 2014 تا ژانویه 2017 در مجموع به هشت میلیون DWT رسیده که برابر با 2.2 درصد از ناوگان جهانی کشتی‎های نفتکش است.

بخش قابل‌توجهی از کشتی‎های نفتکش تحویل شده در ماه ژانویه امسال مربوط به کشتی‎های VLCC است. در این ماه در مجموع 12 فروند VLCC با ظرفیت 3.68 میلیون DWT وارد ناوگان جهانی شدند. علاوه بر این 943 هزار DWT نفتکش سوئزمکس و 903 هزار و 500 DWT نفتکش افرامکس نیز در این ماه به ناوگان جهانی تحویل داده شد.

سندینگ خاطر نشان کرد: این ماجرا نشان می‎دهد که بازار کشتی‎های نفتکش امسال با روزهای سختی روبرو است.

بیمکو در گزارش پیشین خود هشدار داده بود که موج جدید ورود کشتی‎های نفتکش در راه است.

بیمکو همچنین پیش‎بینی کرده بود که کاهش تولید نفت اعضای اوپک موجب فشار بیشتر بر نرخ اجاره نفتکش‌ها می شود.

سندینگ اظهار کرد که در حالیکه  کشتی‎‌های نفتکش در سال 2016 نیز همچنان سود کردند، اما سال 2017 سالی پر از ریسک برای آن‌ها خواهد بود.

تصمیم اعضای اوپک و برخی از کشورهای تولیدکننده نفت خارج از این سازمان برای کاهش تولید نفت باعث شده تا  پالایشگاه‎ها دیگر از قیمت پائین نفت منتفع نشوند وعلاوه براین موجب شده تا ذخیره‌سازی نفتی نیز کمتر شود.

پتر سندینگ گفت: ذخیره‌سازی نفت برای بازار کشتی‎های نفتکش مطلوب است، اما کاهش ذخیره‌سازی نه. کاهش میزان ذخیره نفت در حالیکه موج جدیدی از تحویل کشتی‎های نفتکش در راه است می‎تواند به ضرر بازار این کشتی‎ها باشد.

در گزارش بیمکو آمده است که ناوگان جهانی کشتی‎های نفتکش در سال 2016 شاهد 5.7 درصد رشد بود. ناوگان کشتی‎های حمل محصولات نفتی نیز در سال 2016 میلادی نزدیک به 6.1 درصد رشد کرد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن