عرضه قیر تقلبی به نام ایران

رئیس کمیسیون قیر اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی گفت:‌ برای رعایت استاندارد قیر کارگروه فنی تشکیل شده و پایش های دوره ای انجام می‌شود؛ با این وجود به دلیل عرضه قیر تقلبی به نام ایران و عدم تعادل نرخ فروش قیر داخلی و صادراتی مشکلاتی پیش آمده است.

به گزارش خبرنگار نفت و گاز «انرژی امروز» ، وحید شیخی در نشست خبری که صبح امروز برگزار شد، با بیان اینکه ۷۵ شرکت بزرگ قیر عضو کمیسیون قیر هستند، در مورد مشکلات این کمیسیون توضیح داد: یکی از مشکلات کمیسیون قیر اتحادیه صادرکنندگان، قیر تهاتری و ترانزیت قیر از کشور عراق به اسم قیر ایران است.

او در ادامه افزود: این موضوع به نام قیر ایران آسیب وارد می‌کند زیرا کیفیت قیر عراق بسیار پایین‌تر از قیر ایران است.

رئیس کمیسیون قیر اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی با بیان اینکه «در سال گذشته سه میلیون تن قیر به ارزش ۸۰۰ میلیون دلار صادر شد»، افزود: برای رعایت استاندارد قیر کارگروه فنی تشکیل شده و پایش انجام می‌شود. با این حال به دلیل عرضه قیر تقلبی به نام ایران و عدم تعادل نرخ فروش قیر داخلی و صادراتی مشکلاتی پیش آمده است.

او ادامه داد: از بورس کالای ایران توقع همکاری بیشتری داریم و انتظار داریم به عنوان یک تشکل صنفی به آن نگاه شود.

بورس کالا بر عرضه قیر نظارت کند

شیخی ادامه داد: قیر داخلی ۸۰ تا ۱۵۰ هزار تومان بالاتر از قیر صادراتی فروخته می شود، چرا بورس کالا نباید به عنوان محلی برای فروش بر این موضوع نظارت داشته باشد. اگر یک شرکت خارجی ارزانتر بخرد فساد ایجاد می‌کند؛ بنابراین باید نظارت بیشتری بر این امر وجود داشته باشد.

در ادامه سعید رفیع‌فر، عضو هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی نیز با تاکید بر اهمیت ایجاد نهاد رگولاتوری برای این اتحادیه گفت: ایجاد نهاد رگولاتوری به ایجاد اشتغال کمک زیادی می‌کند، با تشکیل نهاد رگولاتوری ایجاد شود، یک واحد تولیدی می‌داند که در آینده می‌خواهد چه حجمی از محصولات را تولید کند. ایجاد نهاد رگولاتوری بحث جدیدی در کشور نیست و پیش از این نیز در کشور اجرا شده است.

او در ادامه افزود: آن چیزی که پالایشگاه را سرپا نگه می‌دارد، تضمین امنیت خوراک است.

با تک‌نرخی شدن ارز موافقیم

رفیع فر با تاکید بر اینکه اتحادیه با تک‌نرخی شدن ارز موافق است، افزود: در صورتی که نرخ ارز تک‌نرخی شود، رقابت‌های ناسالم و رانت از بین خواهد رفت. اتحادیه با هر عددی که بازار را به تعادل برساند، موافق است.

او اظهار کرد: هرچند دونرخی شدن فساد به دنبال دارد اما اگر شفاف و روشن باشد، بازار به تعادل خواهد رسید.

عضو هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی با بیان اینکه «نرخ خوراک برای واحدهای مختلف متفاوت است»، اظهار کرد: پالایشگاه‌ها، پالایشگاه‌های پایین دست قیر و پتروشیمی‌ها با نرخ ارز مبادله‌ای خوراک دریافت می‌کنند اما این موضوع در مورد برخی واحدهای کوچک پارافینی صدق نمی‌کند.

در شرایط فعلی آیین‌نامه‌ها به نفع عرضه‌کنندگان است

رفیع‌فر در ادامه با اشاره به برگزاری جلساتی بین اتحادیه و شرکت بورس کالا گفت: در این جلسات اتحادیه پیشنهاداتی برای اصلاح آیین نامه اجرایی در بورس ارائه کرده است که در این پیشنهاد منافع خریداران حفظ خواهد شد. در حال حاضر آیین‌نامه‌ها یکطرفه و به نفع عرضه‌کنندگان است. امیدواریم سازمان بورس برای شفافیت بیشتر این پیشنهادات را در آیین‌نامه‌های اجرایی ترتیب اثر دهد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن