دوران استحصال نفت و گاز به سرآمده است

دبیر دومین کنفرانس «توسعه میادین نفت و گاز کشور» عملکرد هفت دانشگاه و  دو مرکز پژوهشی در اجرای قرارداد طرح ازدیاد برداشت از مخازن نفت و گاز کشور را با وجود برخی مسایل و مشکلات مطلوب ارزیابی کرد.

به گزارش خبرنگار نفت «انرژی امروز»، سیدشهاب‌الدین آیت‌اللهی امروز (دوشنبه) در دومین کنفرانس توسعه میادین نفت و گاز کشور  که با محوریت «طرح‌های توسعه فناوری ازدیاد برداشت از مخازن نفت و گاز از سوی 9 مرکز دانشگاهی و پژوهشی کشور» برگزار شده است، همکاری مناسب جامعه علمی در عمل به تعهدات خود در قرارداد طرح ازدیاد برداشت نفت و گاز از میادین را در شرایطی دانست که برخی مسایل از جمله بروکراسی پیچیده و عدم اجرای تعهدات مالی و همچنین تغییرات گسترده در اجرای آن سایه افکنده است.

مدیر طرح قراردادهای ازدیاد برداشت از میادین نفت و گاز با اشاره به روند اجرای قراردادها و پیشرفت کارهای انجام شده توسط دانشگاه‌ها گفت: با گذشت دو سال از اجرای قرارداد مذکور دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی با حداکثر توان در عمل به تعهدات خود تلاش کرده اند که این می تواند هر دو مجموعه وزارت علوم و نفت را تحت تاثیر قرار دهد.

مدیر پژوهشکده بالادستی نفت دانشگاه صنعتی شریف، راه‌اندازی مرکز ازدیاد برداشت و تجهیز آن، آماده سازی آزمایشگاه فنی، شناسایی امکانات موجود در کشور و کشورهای همجوار به منظور ایجاد شبکه‌های مشاورین و امکانات آموزشی، تشکیل جلسات متعدد با کارشناسان و مدیران شرکت‌های نفت تابعه را بعنوان برخی از اقدامات دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی در عمل به تعهدات خود در قرارداد طرح ازدیاد برداشت نفت و گاز از میادین کشور برشمرد.

آیت‌اللهی تهیه پروپوزال‌های مرتبط با RFP‌های اولویت دار، تشکیل جلسات شورای راهبردی طرح‌ها در دانشگاه‌ها، هماهنگی بین دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی برای هم افزایی و همچنین ارایه مشکلات اجرای طرح‌ها به وزیر نفت و معاونین مربوطه و ایجاد قطب‌های پژوهشی مشترک بین دانشگاه‌ها برای کار بر روی عناوین پژوهشی خاص را از دیگر اقدامات دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی عنوان کرد.

وی با بیان اینکه «دیگر زمان استحصال نفت و گاز به سرآمده است»، به کاهش سهم کشورهای تولید کننده نفت در خاورمیانه اشاره کرد و گفت: درحالیکه سهم کشورهای منطقه در سال 1994 حدود 60 درصد بود در سال 2004 این میزان به 55 درصد و در سال 2014 به 48 درصد کاهش یافته است.

وی با تاکید بر اینکه «برخی از کشورها در سال‌های گذشته از تکنولوژی برای بهره برداری بیشتر از میادین نفتی استفاده کرده‌اند»، افزود: اگربخواهیم حداقل سهم خودمان را در بازار صادرات و مصرف داخلی حفظ کنیم باید تکنولوژی بهره‌برداری از میادین را ارتقا دهیم.

وی با اشاره به برگزاری نخستین کنفرانس توسعه میادین نفت و گاز کشور در دو سال پیش اظهار داشت: هدف اصلی ما بحث و پیگیری قراردادهای دانشگاهی است.

وی با بیان اینکه «بیش از 100 میلیارد بشکه نفت در میادین نفتی نهفته است»، بر استفاده صحیح از دانش و نیروهای تحصیلکرده دانشگاهی برای بهره‌برداری مطلوب از میادین نفت و گاز کشور تاکید کرد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن