جهش 50 درصدی برق خورشیدی در دنیا

علی‌رغم اینکه بعد از قطع یارانه‌های بخش برق بادی، تعداد واحدهای نصب شده در بریتانیا کاهش یافت اما در اروپا هنوز بریتانیا پیشتاز برق خورشیدی است.

به گزارش «انرژی امروز» به نقل از گاردین، سال گذشته مقدار اضافه شده برق تولیدی از انرژی خورشیدی در تمام دنیا جهشی 50 درصدی داشت و آمارها دلیل این جهش را اقدامات ایالات متحده و چین در این زمینه می‌دانند.

گاردین می‌نویسد: ظرفیت‌های جدید صفحات خورشیدی نصب شده در سال 2016 به بیش از 76 گیگاوات رسید. این عدد نسبت به 50 گیگاوات نصب شده سال قبل افزایش قابل توجهی دارد.

چین و ایالات متحده رهبری این موج خروشان را بر عهده دارند و این هر دو کشور مقدار برق خورشیدی خود را نسبت به سال 2015، دو برابر کرده‌اند.

امروزه در دنیا 305 گیگاوات ظرفیت برق خورشیدی وجود دارد که این ظرفیت در سال 2010 فقط 50 گیگاوات بود و مسلما در ابتدای هزاره هم مقدار قابل توجهی نبوده است.

از نگاه صنعتی این رشد «بسیار قابل توجه» است اما این تکنولوژی راه سختی برای رسیدن به اهدافش در زمینه تغییرات اقلیم در دنیا دارد.  

جیمز واتسون، مدیر اجرایی SolarPower اروپا، می‌گوید: برای این‌که بتوانیم به اهداف اقلیمی موافقتنامه پاریس دست‌ یابیم، بایستی توجه داشته باشیم که رشد برق خورشیدی اهمیت بسیاری خواهد یافت. در حال حاضر صنایع برق خورشیدی جهان قابلیت رسیدن به این اهداف را دارد و می‌توان حتی به آن سرعت هم بخشید.

در بریتانیا مقدار برق خورشیدی نصب شده در سال 2016 نسبت به سال قبل از آن تا نصف کاهش یافت. این کاهش بعد از آن اتفاق افتاد که دولت تصمیم گرفت مشوق‌های مربوط به برق خورشیدی خانه‌ها در خصوص نصب پنل‌های خورشیدی را قطع کند و یارانه‌های مزارع بزرگ خورشیدی را نیز قطع کرد.

اما علی‌رغم این کاهش، بریتانیا هنوز هم در اروپا با 29 درصد رشد ظرفیت‌های جدید مقام اول را دارد و به دنبال آن آلمان با 21 درصد و فرانسه با 8.3 درصد قرار گرفته‌‌اند.

آلمان که از سال‌ها پیش به این صنعت یارانه پرداخت کرده است هنوز هم به پرداخت آن ادامه می‌دهد و در این زمینه ایتالیا مقام دوم را دارد.

بر طبق گزارش گاردین، در تمام اروپا، کل برق خورشیدی تولیدی از 100 گیگاوات نمادین سال 2016 گذشت و به 104 گیاوات رسید. البته این رشد در حال کاهش در اروپا، صنایع برق خورشیدی را بر آن داشت تا از اتحادیه اروپا بخواهند اهداف انرژی‌های تجدیدپذیر خود را بلندپروازانه‌تر انتخاب کنند.

الکساندر روسرچ، مدیر SolarPower اروپا، می‌گوید: ما نیازمند آنیم تا یک پروژه‌ صنعتی بزرگ در خصوص برق خورشیدی و دیگر صنایع برق تجدیدپذیر تعریف و اجرا نماییم. برای آغاز این کار، افزایش اهداف انرژی‌های تجدیدپذیر سال 2030 به دست‌کم 35 درصد، (بیشتر از 27 درصدی که تعریف شده است) می‌تواند نشانه‌ای قوی برای کل اروپا باشد تا به تجارت برق خورشیدی برگردد.

از طرفی شرکت‌های برق خورشیدی اروپا مجبورند به کمسیون اروپا فشار آورند تا در خصوص تعرفه ضد ‌دامپینگ تحمیلی بر پنل‌های خورشیدی چین در سال 2013 تجدیدنظر کند. بعد از این‌که مخالفت‌هایی با اجرای این تعرفه شروع شد، این کمسیون در پی آن است که این تعرفه را تا 18 ماه اجرایی کند که این دوره کمتر از زمانی است که قبلا برای آن برنامه‌ریزی شده بود.   

تقریبا نزدیک به نیمی از ظرفیت نصب شده برق خورشیدی دنیا در سال گذشته از آنِ چین بود و در این میان آسیا دو سوم ظرفیت‌های نصب شده جدید برق خورشیدی را به خود اختصاص داده بود.

به نوشته گاردین، اما هنوز هم در بسیاری از کشورهای دنیا، برق خورشیدی اهمیت چندانی در تولید برق ندارد. هرچند در مناطقی چون اروپا این تکنولوژی با آغوش باز پذیرفته شده است، اما در نهایت برق خروشیدی فقط 4 درصد برق مورد نیاز دنیا را تامین می‌کند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن