برنامه ازدیاد برداشت در ۳ میدان مسجدسلیمان

مدیرعامل شرکت بهره‌برداری نفت و گاز مسجدسلیمان با اشاره تحقق ۱۰۵ درصدی تعهد تولید نفت این شرکت در شش ماهه نخست امسال از تصویب ۱۶۶ میلیبارد تومان پروژه پشتیبانی از تولید در این شرکت خبر داد و گفت:برنامه ازدیاد برداشت در سه میدان مسجدسلیمان را دستور کار داریم.

به گزارش انرژی امروز، قباد ناصری در نشست خبری که در محل نهمین نمایشگاه تخصصی ساخت داخل تجهیزات صنعت نفت خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: این شرکت با فعالیت در گستره‌ای به وسعت ۲۷ هزار کیلومتر مربع یکی از وسیع‌ترین شرکت‌های بهره‌بردار در سطح کشورمحسوب می‌شود که واحدهای عملیاتی و فرآورشی این شرکت در نقاط مختلف پراکنده هستند و بعضا در مناطق صعب‌العبور، کوهستانی یا راه‌های پرپیج و خم و خطرناک قرار دارند که از این نظر تولید نفت با سختی بسیار صورت می‌گیرد.

تحقق ۱۰۵ درصدی برنامه تولید نفت در نیمه نخست امسال

وی تصریح کرد: با تمام سختی‌ها و مشکلاتی که وجود داشت خوشبختانه در نیمه نخست امسال، سقف تولید مورد تعهد این شرکت تحقق یافت و توانستیم با پشتکار نیروهای بخش‌های مختلف شرکت اعم ازعملیاتی، خدماتی، پشتیبانی و ستادی، فراتر از تعهدات این شرکت و تا سقف ۱۰۵ درصد تولید نفت داشته باشیم.

مدیرعامل شرکت بهره‌برداری نفت و گاز مسجدسلیمان تصریح کرد: این شرکت در گستره عملیاتی خود دارای ۱۲ میدان شامل میادین مسجدسلیمان، نفت سفید، هفتکل، پرسیاه، کارون، لالی، زیلایی، قلعه‌نار، کبود، لب سفید، بالارود و پلنگان است که میدان مسجدسلیمان از لحاظ قدمت تولید و بهره‌برداری قدیمی‌ترین میدان محسوب می‌شود.

ناصری عنوان کرد: در حال حاضر ظرفیت تولید و فراورش نفت در شرکت نفت و گاز مسجدسلیمان، روزانه ۱۶۹ هزار بشکه است که بخشی از آن جهت تامین نیازهای داخلی به پالایشگاه آبادان و بخش دیگر به منظور صادرات از طریق خطوط لوله به پایانه نفتی خارک ارسال می‌شود و بیش از دو هزار کیلومتر خط لوله جریانی و انتقالی در این شرکت وجود دارد.

وی در خصوص فعالیت‌های شرکت نفت و گاز مسجدسلیمان در بخش گاز بیان کرد: این شرکت راهبری از مخازن ژوراستیک مسجدسلیمان، بنگستان لب سفبد، بنگستان کارون، بنگستان قلعه ناب، بنگستان زیلایی و کوه آسماری را برعهده دارد. توسعه و تولید این مخازن برنامه‌ریزی شده اما این برنامه‌ها در مخازن بنگستان کارون و کوه آسماری اجرایی نشده است.

تولید روزانه ۲۵۰ میلیون فوت مکعب گاز در نفت و گاز مسجدسلیمان

مدیرعامل شرکت بهره‌بردای نفت و گاز مسجدسلیمان گفت: در حال حاضر در این شرکت روزانه ۲۵۰ میلیون فوت مکعب گاز تولید می‌شود که بخشی از آن جهت تامین خوراک مجتمع پتروشیمی رازی ماهشهر، بخشی جهت تامین خوراک پالایشگاه گاز مسجدسلیمان و بخشی نیز برای تامین خوراک NGL۱۶۰۰ اهواز مصرف می‌شود. همچنین حدود ۲۷ میلیون فوت مکعب در روز نیز به میدان نفتی هفتکل تزریق گاز داریم.

ناصری در خصوص برنامه‌های پشتیبانی از تولید و توسعه شرکت نفت و گاز مسجدسلیمان اظهار کرد: پروژه‌های مختلفی در این شرکت شامل احداث مراکز پزشک‌یاری در واحدهای بهره‌برداری لب سفید، قلعه نار، لب سفید، هفتکل و هفت شهیدان با اعتبار پنج میلیارد تومان، احداث ایستگاه‌های ایمنی و آتش‌نشانی در مجتمع‌های هفت شهیدان و هفتکل با اعتبار ۳.۵ میلیارد تومان، خرید ۱۶ دستگاه خودروی ایمنی واتش‌نشانی با اعتبار ۱۳.۷ میلیارد تومان و تامین و بازسازی ۹ کیلومتر خط لوله‌کشی روزمینی با اعتبار ۳ میلیارد تومان است.

وی ادامه داد: همچنین تامین و بهسازی حدود ۲۱ کیلومتر جاده و پل دسترسی به جاده‌ها و تاسیسات صنعتی واقع در حوزه عملیاتی این شرکت با اعتبار بیش از ۳ میلیارد تومان، خرید و نصب هشت دستگاه الکتروپمپ انتقال نفت و خرید یک دستگاه فراوش سیار MOT، طراحی و احداث سیستم اطفا آتش در واحد بهره‌برداری عنبر با اعتبار ۳.۶ میلیارد تومان بخش دیگری از این پروژه‌ها هستند. در مجموع اعتبار پروژه‌های پشتیبانی از تولید این شرکت که مصوب شده‌اند، ۱۶۶ میلیارد تومان است.

بیش از ۹۸ درصد از نیازها از بازار داخلی تامین می‌شود

مدیرعامل شرکت بهره‌برداری نفت و گاز مسجدسلیمان با بیان اینکه بیش از ۹۸ درصد از نیازهای این شرکت از بازار داخلی و با تاکید بر سازندگان خوزستانی تامین می‌شود، در زمینه مسئولیت‌های اجتماعی و اقدامات عام‌المنفعه این شرکت گفت: این شرکت در سال گذشته علی رغم تمامی محدودیت‌ها ۱۷۴ میلیارد تومان پروژه‌های عمرانی عام‌المنفعه تعریف کرد و در دست اجرا دارد که تعریض و مرمت جاده تلبزان از ایستگاه پشت برج تا نقطه اتصال به جاده فعلی شهرستان اندیکا، تعمیر و بهسازی جاده مال‌کریم به تمبی همراه با احداث دو دهانه پل جدید، احداث باقیمانده تعریض بخشی از جاده ورودی مسجدسلیمان برخی از این پروژه‌های عام‌المنفعه هستند.

ناصری ادامه داد: احداث پارک موزه نفت به مساحت حدود هشت هکتار در کنار کارخانه برق و حادشیه رودخانه تمبی، احداث پلی کلینیک شهر هفتکل، مرمت و بهسازی جاده بیدروبه به بالارود، تکمیل بیمارستان ۳۲ تختخوابی نفت مسجدسلیلمان، آبرسانی به روستاهای بخش عنبر، تعمیر و بهسازی جاده‌های درون و برونشهری حوزه عملیاتی این شرکت، بخش دیگری از این پروژه‌ها هستند که اجرای این پروژه‌ها می‌تواند موجب بهره‌مندی مردم ساکن حوزه عملیاتی شرکت بهره‌برداری نفت و گاز مسجدسلیمان از ثمرات و برکات نفت شود.

وی در رابطه با فعالیت‌های شرکت نفت و گاز مسجدسلیمان در زمینه صیانت از محیط زیست، عنوان کرد: توجه به محیط زیست و پاسداشت آن جزو رئوس اهداف اصلی و برنامه‌های این شرکت و حتی وزارت نفت است و همواره تاکید داشتیم که فرایند تولید و انتقال باید با کمترین خسارت زیست‌محیطی انجام شود. وجود رودخانه و دریاچه‌ها و حوضه‌های آبریز فراوان در حوزه عملیاتی و مجاورت تاسیسات فراورش نفت بر حساسیت کار ما می‌افزاید.

مدیرعامل شرکت بهره‌برداری نفت و گاز مسجدسلیمان گفت: در کنار سیاست‌گذاری که در زمینه محیط زیست داشتیم، اقداماتی نظیر بکارگیری سیستم پایش و هشدار آلودگی آب رودخانه در حوضه آبریز سد دز، تعمیر و بهسازی خطوط لوله جریانی و انتقالی، خرید و بکارگیری تعدادی دستگاه MOC و MOT و خرید ۱۶ دستگاه خودرو ایمنی و اتش‌نشانی، طرح احداث خطوط لوله غیرفلزی، انتقال پساب واحدهای صنعتی و توزیع و اهدای نهال از جمله این اقدامات هستند.

ناصری عنوان کرد: سیاست کلی شرکت نفت و گاز مسجدسلیمان، توسعه ساخت داخل تجهیزات و قطعات پرمصرف صنعت نفت است که یکی از برنامه‌های مهم وزارت نفت در برنامه ششم توسعه محسوب می‌شود. امیدواریم با تلاشی که سازندگان داخلی در ساخت قطعات باکیفیت و دارای استاندارد پرمصرف صنعت نفت خواهند داشت، شاهد حضور ۸۰ درصدی آنها در پروژه‌های نفت و گاز باشیم.

برنامه ازدیاد برداشت در سه میدان مسجدسلیمان

مدیرعامل شرکت بهره‌برداری نفت و گاز مسجدسلیمان ادامه داد: سه میدان از میادین نفتی مسجدسلیمان برای توسعه انتخاب شدند که با همکاری شرکت ملی نفت و مناطق نفتخیز جنوب بزودی مطالعات این سه میدان که میادین زیلایی، لالی و کارون هستند توسط دانشگاه‌های صنعتی شریف و امیرکبیر طی انعقاد قرارداد انجام می‌شود تا ازدیاد برداشت را در این میادین داشته باشیم. این سه میدان شامل میادین زیلایی، لالی و کارون هستند.

ناصری حضور پررنگ سازندگان در نهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت را نوید تامین قطعات پرمصرف صنعت نفت در بازار داخلی دانست و بیان کرد: خوشبختانه با اقداماتی که صورت گرفت، در حال حاضر بخش کمی از تجهیزات و تاسیسات شرکت نفت و گاز مسجدسلیمان فرسوده هستند و بخش اعظمی از آن بازسازی و نوسازی شده است.

مناطق آلوده به نفت مطالعه و شناسایی می شوند

وی در خصوص وضعیت مناطق آلوده به نفت و گاز مسجدسلیمان گفت: اعلام شده بود که شش منطقه مسکونی در مسجدسلیمان آلوده به نفت و گازهستند که طرح جامع شهری مسجدسلیمان به این مساله گره خورده بود اما هر چه این موضوع را رصد و بررسی کردیم، دریافتیم که آلوده به نفت بودن شش منطقه در مسجدسلیمان، اساس و پایه ندارد.

مدیرعامل شرکت بهره‌برداری نفت و گاز مسجدسلیمان ادامه داد: در واقع این مساله در یک دوره اعلام شده و هیچ مطالعه ای روی آن صورت نگرفت. بنابراین با دانشگاه صنعتی اصفهان وارد مذاکره شدیم و قراردادی منعقد کردیم تا میزان آلاینده های نفتی را در هر منطقه از مسجدسلیمان را به تفکیک بررسی و مشخص کنند.

ناصری ادامه داد: بحث تکمیلی این موضوع نیز که در حوزه زمین شناسی پزشکی است و مطالعات جدیدی محسوب می‌شود توسط دانشگاه شهید چمران اهواز در حال انجام است که انشاالله با تکمیل این مطالعات تمام مناطق آلوده به نفت مسجدسلیمان مشخص خواهند شد و اقدامات لازم در این زمینه صورت خواهد گرفت.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن