دستاورد تازه محققان در راستای تسریع انتقال داده ها
محققان دانشگاه یوتا با استفاده نوعی کانی معدنی موفق به ابداع روشی نوین شده اند که از آن به عنوان آینده صنعت ارتباطات و کامپیوتر یاد می شود.
به گزارش خبرنگار دانش و فناوری «انرژی امروز»، محققین دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه یوتا، با استفاده از کانی پروسکایت (Perovskite) که عمدتا از عناصر کلسیوم و تیتانیوم تشکیل شده است، موق به ایجاد طیف تراهرتز شده اند. از این طیف به عنوان پهنای باند آینده صنعت ارتباطات یاد می کنند که قادر است سرعت انتقال در وسایل الکتریکی و اینترنت را تا هزاران برابر بهبود ببخشد.
در این تکنولوژی، ترکیبی از کانی معدنی پروسکایت و چند کانی غیرمعدنی که ساختاری شبیه به کانی های معدنی دارند، روی لایه ای نازک از فلز سیلیسوم قرار می گیرد. در ادامه و با تاباندن نور لامپ های معمولی به این ساختار، می توان موجی در طیف تراهرتز تولید کرد.
این طیف موج بین طیف های نور مادون قرمز و موج های رادیویی قرار دارند و فرکانس هایی بین 100 تا 10000 گیگاهرتز را پوشش می دهد. این درحالی است که طیف معمول در گوشی های همراه تنها 2.4 گیگا هرتز است. در حال حاضر دانشمندان درحال بررسی اثر نورها با طول موج های مختلف روی این ساختار و ارائه بهترین گزینه برای تسریع عملیات انتقال داده هستند.
شایان ذکر است که دستاوردهای مشابه در گذشته درراستای تسریع فرایند انتقال داده ها، تنها با استفاده از لیزرهای قدرتمند و گران به دست آمده است. نقطه عطف تحقیق جدید استفاده از لامپ های معمولی و نورهای مرئی برای ایجاد این طیف قدرتمند محسوب می شود.