با فسخ قرارداد ضمانت نامه های توتال در ایران می ماند سهم توتال تعیین تکلیف شود
عضو هیئت عالی نظارت بر منابع هیدروکربوری، گفت: در قرارداد ایران و توتال پیشبینی شده که پس از عملیاتی شدن قرارداد اگر هر یک از طرفین از قرارداد خارج شود، باید صبر کند تا پروژه تمام شود و سرمایهگذار جدید بیاید تا سهام به سرمایه گذار جدید منتقل شود.
به گزارش انرژی امروز، غلامرضا تاجگردون با اشاره به برخی اخبار منتشرشده به نقل از مدیرعامل توتال مبنی بر احتمال بازبینی در قرارداد توسعه فاز ١١ پارس جنوبی گفت: در تیپ قرارداد بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت توتال اینگونه پیشبینی شده که پس از عملیاتی شدن قرارداد اگر هر یک از طرفین از قرارداد خارج شود، باید صبر کند تا پروژه تمام شود و سرمایهگذار جدید بیاید تا سهام به سرمایه گذار جدید منتقل شود و این موضوع که به چه کسی منتقل شود در قرارداد مشخص شده است.
عضو هیات عالی نظارت بر منابع هیدروکربوری، افزود: منابعی که شرکت های خارجی خرج کرده اند باید در کشور بماند تا سهام به سرمایه گذار جدید منتقل شود.
اگر توتال بخواهد قرارداد را ترک کند، در درجه نخست باید سهمش تعیین تکلیف شود
وی با اشاره به اینکه توتال در حال حاضر در این در قرارداد توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی دارد ادامه داد: اگر توتال بخواهد این قرارداد را ترک کند، در درجه نخست باید سهمش تعیین تکلیف شود که این سهام را چه کسی بر می دارد و پولی که خرج کرده باید بماند و زمانی که پروژه اتمام یافت متناسب با انتقال پروژه سرمایه بازگردانده می شود.
تاجگردون یادآور شد:شرکت ها زمانی که شروع به کار می کنند مشمول این موضوع که سرمایه هایشان پس از ترک قرارداد در کشور می ماند، می شوند.
توتال هنوز عملیات اجرایی خود را آغاز نکرده است
رییس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه توتال هنوز عملیات اجرایی خود را آغاز نکرده است، افزود: اگر توتال شروع به فعالیت اجرایی میکرد مشمول موضوع نگه داشتن سرمایه اش در داخل کشور میشد.
عضو شورایعالی نظارت بر منابع هیدروکربوری، با اشاره به اینکه در حال حاضر قرارداد فرآیند خود را طی میکند و این فرآیند طول می کشد، تصریح کرد:اگر توتال بخواهد در این مرحله فسخ قرارداد کند ضمانت نامه هایش در ایران می ماند.