آیا نجات دریاچه ارومیه، روحانی را پیروز انتخابات می‌کند؟

مهدی، کشاورز چغندر در شمال غربی ایران آخرین بار که در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرد نه به دلایل سیاست خارجی یا اقتصادی بلکه به دلیل کاهش سطح آب دریاچه ارومیه بود که به حسن روحانی کاندیدای اعتدالگرایی که بعدها در رقابت سال 2013برنده میدان شد رای داد.

به گزارش «انرژی امروز» فایننشال تایمز نوشت: مهدی، کشاورز چغندر در شمال غربی ایران آخرین بار که در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرد نه به دلایل سیاست خارجی یا اقتصادی بلکه به دلیل کاهش سطح آب دریاچه ارومیه بود که به حسن روحانی کاندیدای اعتدالگرایی که بعدها در رقابت سال 2013برنده میدان شد رای داد.

مهدی می‌گوید اصولگرایان و محمود احمدی‌نژاد هیچ توجهی به معضل دریاچه ارومیه نداشتند. در مورد روحانی هیچ چاره‌ای جز اعتماد کردن به او نداشتیم.

برای مهدی دریاچه از هر موضوع دیگری مهم‌تر است. این مسائل باعث شد روحانی مساله دریاچه ارومیه را در اولویت‌های اصلی و وعده‌های انتخاباتی‌اش قرار دهد.

او سه برابر سایر رقبای خود دراین استان رای آورد . روحانی به محض رسیدن به قدرت 7 میلیارد دلار برای احیای دریاچه ارومیه طی ده سال هزینه کنار گذاشت. به لطف این اقدامات سطح آب دریاچه بالا آمد. به گفته مقامات با این اقدامات از یک فاجعه زیست محیطی جلوگیری شد.

حال، روحانی که با چالش‌های جدی‌ای در رقابت 19 می امسال روبه رو است می‌تواند از نجات دریاچه ارومیه استفاده کند و رای مردم این مناطق را که به طور سنتی رای شان بین اصولگرایان و اعتدال گراها در گردش است جلب نماید. 

برخی چهره‌های جریان اصولگرا، روحانی را به دلیل سرمایه گذاری‌های کلانش در جهت احیای دریاچه ارومیه مورد انتقاد قرار داده‌اند. اگر دریاچه ارومیه خشک شده بود، نمک سراسر چهارده استان را گرفته بود. چه فاجعه‌ای در این صورت رخ می‌داد؟

این اولویت‌بندی در حوزه زیست محیطی در سایر استان‌های ایران نیز به نفع روحانی خواهد بود. در سراسر کشور مردم درباره خشک شدن تالاب‌ها دریاچه‌ها و طوفان‌های گرد و غبار در خوزستان که به خاموشی برق انجامید حرف می‌زنند.

حامیان روحانی دریاچه را مثالی از توانایی‌های مدیریتی دولت او می‌دانند. آنها این دولت را در مقایسه با دولت قبل قرار می‌دهند که بی کفایتی‌های گسترده و فسادهای مالی‌اش به معضلات زیست محیطی جدی ختم شد.

دولت رییس جمهور سابق ایران محمود احمدی نژاد آلودگی صنعتی را وارد بستر دریاچه کرد.

خشکسالی و رشد کشاورزی با آبیاری غلط و سد سازی به جای حفر چاه به کاهش سطح آب دریاچه منجر شده بود. دولت روحانی، گسترش زمین‌های کشاورزی را در اطراف دریاچه ممنوع کرد و جریان آب سد‌ها را محدود کرد و از کشاورزان خواست تا با استفاده از روش‌های کم مصرف تر محضولاتشان را آبیاری کنند.

به گفته مسعود تجریشی یکی ازاعضای کمیته احیای دریاچه ارومیه، این پروژه یک مدل منحصر به فرد در سراسردنیاست.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن