سرمایهگذاری 5 میلیارد دلاری ترکیه در انرژی بادی
ترکیه قصد دارد تا سال 2017 حدود 5 میلیارد دلار در انرژی بادی سرمایهگذاری کند.
به گزارش خبرنگار بینالملل «انرژی امروز» مصطفی سردار آتاسون، رییس انجمن انرژی باد ترکیه گفت: این کشور برنامهای برای سرمایهگذاری 5 میلیارد دلاری در بخش انرژیهای بادی دارد که تا انتهای سال جاری محقق خواهد شد.
آتاسون به خبرگزاری آتاتولی گفته است که در 25 دسامبر یک مناقصه 5 روزه برای ساخت 2130 مگاوات نیروگاه بادی برگزار خواهد شد.
ترکیه در حال حاضر 11 گیگاوات برق بادی در حال ساخت دارد و بنا به گفته آتاسون، هدف این کشور رسیدن به ظرفیت 20 گیگاوات تا سال 2023 است.
دولت ترکیه به دنبال آن است تا ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر از میزان برق تولیدی خود تا سال 2023 را به 30 درصد برساند. در این مدت، ترکیه باید 120 گیگاوات ظرفیت نصب شده داشته باشد.
بر اساس اعلام پایگاه خبری اویلپرایس، این برنامه شامل یک گیگاوات انرژی ژئوترمال و 5 گیگاوات انرژی خورشیدی است اما برق حاصل از زغال سنگ این کشور نیز از 17.3 گیگاوات به 30 گیگاوات خواهد رسید.
سال گذشته دولت ترکیه مدل جدید «زون منابع انرژی تجدیدپذیر» را با نام «یکا» ارائه کرد و بر اساس آن پروژههای جدیدی در بخش انرژیهای تجدیدپذیر تعریف و اجرایی میشود.
بر اساس مدل یکا، ترکیه در آگوست امسال کنسرسیومی متشکل از زیمنس آلمان را برای احداث نیروگاه بادی هزار مگاواتی با سرمایهگذاری یک میلیارد دلاری تشکیل داد. زیمنس در این پروژهها با شرکتهای کالیون و ترکلر و نیز شرکت چینی مینگ یانگ، شرکت آلمانی انرکون و شرکت دانمارکی ویستاس همکاری میکند.
برات البایراک، وزیر انرژی ترکیه میگوید: با ساخت این پروژه ظرفیت تولید انرژی بادی در ترکیه 17 درصد افزایش مییابد. این توربینها در سال 2019 برق تولید خواهند کرد.
35 درصد منابع مالی این پروژه از منابع خارجی تامین خواهد شد.