شیل کافی نیست
جان واتسون مدیرعامل شورون در روز دوشنبه هشدار داد که نفت شیل ایالات متحده امریکا نمیتواند به تنهایی تمامی نیازهای جهان برای نفت خام را برآورده کند. به گفته او، تقاضا برای نفت آنقدر روبه افزایش است که شیل به تنهایی پاسخگوی آن نیست.
به گزارش خبرنگار بینالملل «انرژی امروز»، تام دیسکریستوفر تحلیلگر حوزه انرژی در سیانبیسی نوشت: تقاضای جهانی برای نفت، سالانه بیش از 1میلیون بشکه در روز افزایش پیدا میکند. تولیدکنندگان امریکایی بخشی از نیازهای این رشدِ مصرف را برآورده میکنند؛ آنها به لطف انقلاب حفاری که به خاطر توسعه تکنولوژی به آن دست پیدا کردند، موفق شدند نفت و گاز شیل را از دل سنگها و صخرههای سخت بیرون بکشند.
واتسون به عنوان مدیرعامل یکی از غولهای مطرح در عرصه انرژی به سیانبیسی گفتهاست: «شیل میتواند کمک کند. بدون تردید، از حالا تا پایان این دهه، نفت شیل یکی از مهمترین تولیداتی خواهد بود که تقاضای روزانه برای نفت را برآورده میکند.»
او ادامه دادهاست: «اما در نهایت، میدانهای نفتی روبهافول هستند؛ ما به تمامیِ منابع عرضه نفت نیاز خواهیم داشت. همانطور که به شیل نیاز خواهیم داشت. هر منبع عرضه نفت در جهان، مورد نیاز خواهد بود.»
سرمایهگذاریهای کلانی که روی توسعه و اکتشاف نفت صورت میگفت، بهویژه روی پروژههای گرانقیمتِ حفاریِ ساحلی، در حال حاضر سقوط کردهاست و این مسئله در میانه سقوط قیمت نفت، به شرکتهای نفتی نیز فشاری را وارد کردهاست. این مسئله میتواند بازارِ آینده را با کاهش عرضه مواجه کند. این مسئله را آژانس بینالمللی انرژی نیز پیشبینی کردهاست.
اما در این بین، تولید نفت شیل در ایالات متحده امریکا دوباره احیا شدهاست چرا که قیمت بالاخره روی 50دلار به ثبات رسید. اما اینکه قیمت بالاخره با افزایش نسبی به ثبات رسید نیز به تصمیم اوپکیها باز میگردد؛ آنها بالاخره تصمیم گرفتند تولید نفت خود را در حمایت از قیمت، کاهش بدهند. علاوه بر آن، هزینه خدمات حفاری نیز در امریکا کاهش یافته و به همین خاطر احیای صنعت نفت در این کشور با هزینه کمتر و سرعت بیشتر انجام میشود.
همه این اتفاقات باعث شده همه به سمت برخی از بخشها از جمله خلیج پرمین هجوم بیاورند و این خلیج همانجایی است که شورون نقش اصلی را در آن ایفا میکند.
لطف ترامپ به صنعت نفت امریکا
واتسون گفته اقدامات دونالد ترامپ رئیسجمهوری امریکا میتواند به احیای صنعت نفت در این کشور کمک کند و بسیاری از قوانین دستوپاگیر را از راه آنها بردارد.
ترامپ در برنامه 100روزه خود، اقدام برای برداشتن محدودیتهای حفاری ساحلی را نیز در دستور کار داشتهاست. باراک اوباما به دفاع از برنامههای محیطزیستی، قوانینی را در این زمینه گذاشته بود که مانع فعالیتهای شرکتهای نفتی میشد اما اکنون شرایط به کلی تغییر کردهاست. حالا ترامپ سعی دارد همه آن اقدامات را خنثی کند و برنامههای جدیدی برای اقتصاد امریکا بریزد.